אני נפגש בלא מעט מקרים בהם מספרים לי אנשים על קשיי המעבר של בוני או ליידי לדירה חדשה. מסתבר שזה סיפור ידוע, שבו כלבינו הנאמן מגלה סימני חרדה כאשר אנו עוברים דירה, בית, עיר. או לחילופין כאשר אחד מבני הבית עוזב לרגל נסיעה לחו"ל, מילואים וכו'.

זכור לי מקרה אחד של כלב זאב מעורב שהיה אימת השכונה, ואפילו ועד הבית רכש לו כבוד. יום אחד בני הזוג שהיו סטודנטים צעירים החליטו שהם צריכים להיפרד לפרק זמן מסוים לשם גיבושם או אי גיבושם כזוג.
הבעיה שהם לא שאלו את פרעה (מ'לעשות זה שמו), וכאשר פרעה וענת (שם בדוי) חזרו לבית ההורים, הלז נכנס מתחת למיטה ונשאר שם למשך ימים. הוא לא היה יוצא משם אלה בכוח, וזאת לטיול היומי או לארוחת הערב שלו.
מסתבר שפרעה נכנס למצב של חרדה הן בגלל בני הבית החדשים, הבית החדש והסביבה שלא הייתה מוכרת. למרות כל הניסיונות לשחדו וההבטחה שלי שזה עניין של זמן, פרעה כנראה "לא קרא את ההוראות", והוא פשוט לא נירגע. בשלב זה התחלתי בשיחות נפש עם ה"בחור", והסתבר לי שבבניין יש כלב בוס אחר, אשר הטיל את חתיתו על הסביבה.
ללמדכם שמעבר עלול להיות טראומתי לכלבכם, ויש להתכונן לכך.

אז איך עושים את זה?
ראשית דואגים לבקר את מקום המגורים החדש עם פרעה מספר פעמים לפני שבאמת עוברים לשם, סתם כדי שריחות המקום יהיו מוכרים. כמובן שאם המעבר הוא להודו אני צופה קשיים בביצוע המלצה זו.
שנית את פרעה מעבירים בסוף כך שעד הרגע האחרון הוא נשאר בסביבה המוכרת לו.
כאשר אתם עסוקים בהעברה והוא נשאר לבד בדירה הישנה.
דבר שלישי, מסדרים לו מקום עם כלי האוכל והמים שיהיה דומה למקום הישן, כך גם לגבי מקום בו הוא ישן כולל את השמיכה הישנה והטובה, זה לא הזמן לזרוק אותה!
לצאת לטיולים בסביבה המיידית הקרובה כדי שיתוודע לריחות המקום כמה שיותר מהר.
ואחרון חביב הרבה TENDER LOVE AND CARE) TLC) ועידוד לימים הראשונים.
ואם כל זה לא עוזר אז אולי ענת (שם בדוי) צריכה לחזור לירדן (שם בדוי) בדירה הישנה.

האמת שיש דרך לעזור לפרעה גם בעזרת תרופות נגד דיכאון ופחדים אך זה פרק ברפואה שהוטרינר יעזור לכם בו.
רק הסבר קטן: לא מדובר בתרופות מסממות כמו שחלק מהאנשים עלולים לחשוב, אלה בתרופות מדור חדש אשר משפיעה על פעילות אנזימתית במוח וכמובן שהטיפול הוא לפרק זמן מוגבל, בדרך כלל עשרה ימים עד שבועיים.

אז בהצלחה בדירה החדשה. </SPAN>