עוד מעט יוצא הספר השביעי ואני רוצה לקרוא אותו.. קראתי את כל ה6 אבל שכחתי הרבה דברים.
מה זה הורפוקסים? לא בטוח שרשמתי נכון זה היה בסוף? שהארי ודמבלדור חיפשו משהו?
אני ישמח אם מישהו יזכיר לי כי אין לי כוח לקרוא את כל הספר מההתחלה :]
עוד מעט יוצא הספר השביעי ואני רוצה לקרוא אותו.. קראתי את כל ה6 אבל שכחתי הרבה דברים.
מה זה הורפוקסים? לא בטוח שרשמתי נכון זה היה בסוף? שהארי ודמבלדור חיפשו משהו?
אני ישמח אם מישהו יזכיר לי כי אין לי כוח לקרוא את כל הספר מההתחלה :]
|
|
אלו חלקי הנשמה של וולדמורט שהוא חילק, והכניס לחפצים.
כדי להרוג את וולדמורט צריך קודם להרוס את ההורוקרוקסים ובכך להפוך אותו לבן תמותה.
string s = "אנחנו אוהבים אותך יפרו";
הורקרוקס הוא אביזר כלשהו המכיל חלק מנשמתך. הורקרוקס יכול להיות כל דבר: נעל, מטבע, אפילו מוח אנושי. יצירת ההורקרוקס היא דבר נוראי שלא נסלח, בכדי ליצור הורקרוקס צריך להרוג מישהו, לגרום למוות.
וולדמורט עשה 7 הורקרוקסים, עפ"י ניחוש של דמבלדור, שהם:
-היומן של וולדמורט בצעירותו.
-טבעת של ואנדרולו רידל, סבו של וולדמורט.
-ספל שהיה שייך להלגה הפלפאף.
-משכית (תליון) שהיה שייך לסלזאר סלית'רין.
-משהו שהיה שייך לגודריק גריפינדור.
-משהו שהיה שייך לרוונה רייבנקלו.
-הנחשית של וולדמורט, נגיני.
הסיבה שחלק מההורקרוקסים של וולדמורט היו שייכים פעם למייסדי ביה"ס הוגוורטס לכישוף ולקוסמות, היא פשוט משום שוולדמורט תמיד היה קשור איכשהו להוגוורטס, זה היה בית למענו. למרות שכרגע איננו בטוחים מהו האביזר שהיה שייך לגודריק גריפינדור, שידוע רק על אחד שהוא החרב שהארי הוציא ממצנפת המיון הישנה בספר "הארי פוטר וחדר הסודות".
שניים מההורקרוקסים הנ"ל הושמדו, היומן של רידל והטבעת של ואנדרולו. הקמיע של סלית'רין נגנב ע"י דמות מסתורית בשם ר.א.ב, שתיחשף בספר השביעי.
הארי ודמבלדור אכן יוצאים למצוא הורקרוקס שדמבלדור גילה, שהסתבר להיות הקמיע המזוייף של סלית'רין, במהלך המסע דמבלדור שותה שיקוי שמחליש אותו והם נאלצים לחזור לביה"ס, שמותקף ע"י אוכלי מוות. סוורוס סנייפ יורה לכיוון דמבלדור את קללת המוות, 'אבדה קדברה', ובכך מעיף את דמבלדור מחלון המגדל לעיניי 5 אוכלי מוות שביניהם פנרייר גרייבק ודראקו מאלפוי.
הארי מחליט לפרוש מביה"ס בכדי להמשיך את מסעו של דמבלדור להשמדת ההורקרוקסים ובכך לשמיד את וולדמורט.
מקווה שעזרתי!
בברכה, JamesBond007
אני הייתי השמרטף האוהב של שמוליק...
גמאני מסתפר אצל מישל!!!
הורקרוקס נזכר בספר ה-6
הורקרוקס הוא יכול להיות כל חפץ ותמון בו נשמה של הלורד וולדמורט
צריך להשמיד את שבעת ההורקרוקסים על-מנת להרוג את וולדמורט כי אם ינסו להרוג אותו לפניכן אז הוא לא ימות.
בדיוק מה שאני כתבתי בתקציר מאוד מאוד מקוצר...
בברכה, JamesBond007
גמאני מסתפר אצל מישל!!!
לזה שמעלי יש טעות אין הורקרוקס שהיה שייך פעם לגריפינדור , אני לא יגיד מהו ההורקרוקס הנוסף כי
ספוילר לספר השביעי![]()
אני כבר קראתי את הספר, אבל אני לא אתקן את זה, כדי לא להרוס לאחרים... לא יותר הגיוני?
בברכה, JamesBond007
גמאני מסתפר אצל מישל!!!