בזכות עבודתם של אסיף יצחק וחבריו מאתר 'FMisrael', כולכם יכולים להפוך עכשיו את Football Manager למגרש הביתי שלכם – עם טלאי עברית מושקע ומרשים! מה הטלאי הזה עושה, ומדוע כדאי לכם להוריד אותו? קראו את הראיון שערכנו עם אסיף – וגשו להוריד את הטלאי!
שלום רב אסיף. לכל שאלו שלא מכירים אותך, האם תוכל לספר עליך במספר מילים בבקשה.
אני אסיף, בן 18, משחק משחקי מנג'ר מאז שנת 97 ומעורב בקהילת המשחק בישראל.
בשנת 2003 ניהלתי והייתי כתב באתר מנג'ר, ולפני חצי שנה הקמתי אתר חדש שמיועד להיות הבית של שחקני Football Manager בישראל – www.FMisrael.com. בנוסף, אני אחד החוקרים של הליגה הישראלית במשחק, אותם אנשים שיוצרים עבור Sports Interactive (חברת הפיתוח של Football Manager) את שחקני וקבוצות הליגה וקובעים את יכולותיהם.
איך בעצם גילית את המנג'ר? איך הגעת לזה?
בשנת 97 אחי גילה את המשחק Championship Manager 97/98 דרך חברים.
מאז גם אני התחלתי לשחק במשחק ועם הזמן התאהבתי והתמכרתי.
אז כמה שנים אתה כבר משחק באופן קבוע? יש לך איזו קבוצה עדיפה?
אני משחק כ-10 שנים, מאז Championship Manager 97/98 (באמצע הדרך, כידוע, המשחק שינה את שמו ל-Football Manager).
בדרך כלל אני מתחיל במשחק עם ריאל מדריד או ארסנל, אבל אני אוהב לגוון.
לפני מספר שבועות, פירסם אתר המנג'ר הישראלי את 'טלאי העברית', אתה יכול לספר לנו קצת על זה?
'טלאי העברית' הוא תרגום של המשחק Football Manager לשפה העברית. בתוך חצי שנה צוות FMisrael הצליח לתרגם את כל הטקסט שבמשחק והגשים בעצם את חלומם של רבים ממעריצי המשחק הישראלים.
זו הפעם הראשונה בה קיימת גרסה עברית למשחק מנג'ר כלשהו, לאחר שנים של ניסיונות כושלים. 'טלאי העברית' יהפוך החל מהשנה למסורת של FMisrael ולכל גרסה של המשחק אנחנו נוציא גם גרסה עברית מתאימה.
ניתן להוריד את הטלאי משרתי גיימר (לחצו כאן להורדה), או מהאתר הרשמי של הטלאי
נשמע מאוד מרשים, צוות האתר בעצם תירגם את כל המשחק? בכמה משפטים מדובר?
כן, תרגמנו את כל המשחק (מלבד שמות שחקנים – יש 250,000 כאלו ואת רובם אנחנו לא מצליחים אפילו לבטא...). מדובר ביותר מ-30,000 משפטים וקטעי טקסט.
המשחק, כמו שיודעים אלו שמשחקים בו, מבוסס כמעט כולו על טקסט ולכל תחום במשחק יש עשרות משפטים שמתאימים לסיטואציות שונות. חשוב לציין שהתרגום לעברית קשה במיוחד בשל הייחוד של השפה (בעיקר כתיבה מימין לשמאל), כך שגם אחרי התרגום המילולי, נעשתה הרבה עבודה טכנית כדי להתאים את המשחק לעברית.
למה בעצם תרגמתם את המשחק? עבודה כל כך קשה, מה רציתם להשיג בעצם?
עבודה מאוד קשה, מפרכת ומתישה אבל בסופו של דבר, מאוד מספקת.
זה התחיל בינואר 2007, כשביקרתי באתר מנג'ר רוסי שתרגם את המשחק לשפתו (רוסית לא נכללת במשחק). לאחר מכן ראינו גם אתר הונגרי שתרגם את המשחק והחלטנו שאפשר להגשים את החלום הגדול הזה גם עבור הקהילה הישראלית, שכבר שנים מייחלת ליהנות מהמשחק בשפתה.
כולנו ידענו איזה פוטנציאל עצום יש לגרסה העברית של המשחק וכמה זה ישנה לאנשים את כל החוויה, לכן אין סיבה שהישראלים לא יקבלו גרסה משלהם. אחרי כמה ימים כבר יצאנו לדרך והתחלנו לתרגם, וחצי שנה מאוחר יותר היינו עם טלאי מוכן.
יש לנו באתר פורום מיוחד המוקדש לטלאי, בו גולשי האתר מדווחים לנו על שגיאות כתיב, בעיות ניסוח ועוד בעיות שונות עם הגרסה העברית. אנחנו משתדלים לתקן את כל מה שניתן ולשפר את ניסוחי המשפטים עם כל גרסה חדשה שאנחנו מוציאים.
האם אתה חושב שמפתחי המשחק יכניסו את השפה העברית כשפה לגיטימית ומוכרת בתוך המשחק?
יש על זה דיונים בימים אלו. החוקר הישראלי הראשי של חברת SI העלה את ההצעה לא מזמן, ו-SI שוקלת ברצינות הכנסה של העברית למשחק באופן רשמי, כמו גם שפות אחרות שתורגמו באופן לא רשמי (רוסית, הונגרית).
בגרסה הקרובה של 2008 אני חושב שהסיכויים לשפה עברית קלושים, אבל בגרסאות הבאות יש סיכוי גדול מאוד.
מה SEGA חושבת על השוק הישראלי למשחק המנג'ר? האם אתה יכול לרמוז לנו על תכונות מיוחדות ש-SEGA מתכננת לאוהדים הישראלים של המשחק? האם אתה מתכנן משהו בעצמך?
SEGA וגם SI מאוד מעורבות בקהילות של המשחק ברחבי העולם. כל ניסיון שלנו לקיים איתן ראיון או לקבל מידע מסוים נענה מיידית, ועם SI יש לנו שיתוף פעולה מיוחד (החלפת באנרים, מידע בלעדי וכו').
לגבי פיצ'רים מיוחדים לישראלים, אני לא מצליח לחשוב על משהו מיוחד מלבד הכנסת עברית והוספת ליגה ארצית למשחק (מלבד ליגת העל והלאומית שכבר קיימות). השפה העברית, כאמור, נשקלת, וגם בעניין הליגה הארצית נעשים צעדים.
אם יותר אנשים יקנו את המשחק המקורי, אין ספק שהמוטיבציה של SEGA להשקיע בקהילה הישראלית תגדל. המטרה כרגע היא כמו תמיד לספק לשחקנים הישראליים ליגה ישראלית כמה שיותר מציאותית במשחק הקרוב, FM 2008, ולאפשר להם לשחק בעברית.
תרגום המשחק בעצם נועד להגדלת הקהילה הישראלית. איפה אתה רואה את הקהילה בעתיד?
כמו שזה נראה כרגע, תרגום המשחק לעברית תרם רבות בזמן הקצר מאז שחרורו, והכניס לקהילת המשחק בישראל המון שחקנים חדשים.
טלאי העברית יהפוך למסורת בקהילת המנג'ר הישראלית ואני מאמין שבכל שנה עוד ועוד אנשים יגלו על המשחק ועל טלאי התרגום ויצטרפו לקהילה ההולכת וגדלה. מחסום השפה שהגביל המון ישראלים שלא שולטים באנגלית כבר לא קיים, ועכשיו המשחק נגיש לכולם.
לדעתי, השנה הקרובה עם Football Manager 2008 ועם גרסתו העברית תהיה השנה הפעילה והמעניינת ביותר בקהילת המנג'ר הישראלית עד כה.
איפה לדעתך עומדת הקהילה הישראלית לעומת העולמית? האם יש למשל מנג'רים ישראלים ברמה של מנג'רים עולמיים?
הקהילה הישראלית פעילה מאוד יחסית לגודלה הנוכחי ואין ספק שהיא אחת התוססות.
יחד עם זאת, יש עדיין הרבה לאן להתקדם מבחינת תכנים, מעורבות ועניין, ואת זה אנחנו נשתדל לקדם.
איפה לדעתך עומד FM לעומת המתחרים, FIFA Manager של EA ו-Championship Manager של EIDOS? האם יש תחרות אמיתי בשוק?
לכל אחד מהמשחקים האלו יש קהל, אבל אין ספק ש-Football Manager מוביל על כולם בהפרש גדול מאוד.
FIFA Manager פונה לקהל קצת שונה ו-Championship Manager (שלאחר עזיבת SI נכשל בגדול) לא מצליח להתאושש.
תמיד טוב שיש תחרות ושכל חברה רוצה ליצור את המשחק הטוב ביותר בשוק, אבל עד עכשיו אף אחת לא הצליחה להוריד את הכתר מראשה של SI.
חברת Sports Interactive מתכננת להוציא משחק נוסף, שיקרא Football Manager Live, מה אתה יכול לספר לנו עליו?
Football Manager Live הוא משחק רשת המוני המבוסס על Football Manager. הרעיון דומה ל-World of Warcraft ושאר משחקי הרשת ההמוניים.
ב-FM Live אתה מתחרה כמנג'ר נגד אלפי שחקנים אחרים מכל רחבי העולם. המשחק מבוסס על מנוע המשחק של FM, אבל יש בו המון אלמנטים שמוסיפים חוויה ייחודית למשחק רשת המוני (קניית/מכירת שחקנים באמצעות מכרז, צ'אט, משחקים מיידיים נגד מי שמחובר ועוד).
חשוב לזכור שבעוד ש-FM מנסה לחקות ולהידמות כמה שיותר למציאות, FM Live הוא עולם דמיוני עם התאחדויות, מפעלים, חוקים וקבוצות מומצאות. המשחק ייצא במרץ 2008 (יש לשלם דמי מנוי חודשיים כדי לשחק), וכרגע הוא נמצא בתקופת בטא ממושכת שנועדה לבדוק אותו בכל מצב אפשרי.
אני אחד הטסטרים בבטא של FM Live, ואני יכול להגיד שמדובר במשחק מושקע וממכר מאוד. למרות שמדובר בגרסת בטא מאוד מוקדמת, המשחקיות טובה מאוד ובכל חלק במשחק ניכרת השקעה אדירה ומחשבה רבה – להיט בטוח.
אז במה שונה FM Live מהכותרים הפופולאריים היום, כדוגמת המשחק Hattrick?
Football Manager Live הוא שילוב של Football Manager, האטריק, משחקי פאנטזי, אתרי מכרזים ועוד... יש בו כל כך הרבה, והוא הרבה יותר מפותח ורציני מהאטריק. FM Live כולל שחקנים אמיתיים, והוא כמובן מבוסס על המנוע של FM שנחשב למשחק המנג'ר האיכותי ביותר.
בנוסף, בהאטריק יש לך יום משחקים מסוים שרק בו אתה יכול לשחק משחק במסגרת הליגה, ב-FM Live לעומת זאת אתה יכול לשחק מתי שבא לך: פשוט תתחבר למשחק, תמצא יריב מחובר ותקבעו משחק (ידידות או במסגרת מפעל מסוים).
למרות הדמיון הרעיוני להאטריק, (בשניהם אתה מנג'ר שמתחרה מול אנשים אחרים ברשת), FM Live מקורי מאוד בהרבה תחומים ומציע חוויה שונה לגמרי.
ונוכל לשחק עם שחקנים אמיתיים? זאת אומרת, אני יכול לשחק עם הקבוצה שלי Hapoel Gamer ועם שחקנים בעלי שם עולמי כמו צ'אבי אלונסו וראול?
בדיוק. בתחילת המשחק אתה ממציא לעצמך קבוצה (בוחר שם, תלבושת, אצטדיון וכו') ומקבל תקציב משכורות של 100,000 ליש'ט איתו אתה צריך להרכיב את הסגל שלך.
כל הכדורגלנים האמיתיים ממאגר הנתונים של Football Manager נמצאים גם ב-FM Live, כולל צ'אבי אלונסו, ראול ואלירן חודדה.
תמונות:
![]()

ציטוט ההודעה