חלמתם פעם לדהור עם הרכב על גבי רמפה, לזנק דרך בניין בוער, בעוד מסוקי קרב יורים עליכם מכל הכיוונים, רק בשביל להתעורר ולגלות שהאור ברמזור התחלף לירוק? במשחק החדש של Paradigm חלומכם עלול להתגשם!
בסרטי פעולה אנו נוהגים לצפות בפעלולים מרהיבים שמציגים את הבלתי יאומן. במשחקי פעולה אנו מבצעים בעצמנו פעלולים שלא מהעולם הזה. הגיע הזמן שמישהו ישלב בין השניים. ב-Stuntman Ignition, משחק ההמשך ל-Stuntman, אנו נחזור לבצע פעלולים מטורפים משלל סרטי פעולה נוטפי אנדרנלין, בעוד אנו נוהגים במגוון רכבים מהירים.
קרייג בוֹלין, מנהל עיצוב המשחק בחברת הפיתוח Paradigm, פינה מעט מזמנו על מנת להשיב על שאלותנו בכל הנוגע לסיכויים לשרוד את הפעלולים המסוכנים של המשחק החדש.
שלום קרייג! האם Stuntman פונה יותר לחובבי משחקי המירוצים או למעריצי משחקי פעולה?
אם אני מוכרח לבחור בין השניים, לדעתי המשחק הוא יותר פעולה ממירוצים. אבל אם מי שאוהב מישחקי מרוצים מעריך מהירות, ריגוש ואתגר, אני חושב שהוא ימצא הרבה דברים לאהוב ב-Stuntman: Ignition.
עד כמה המשחק מציאותי? אתם מנסים ליצור סימולציה מדויקת של המציאות או לכוון יותר להנאה?
המשחק מתרחש במציאות המוגזמת של סרטי פעולה הוליוודים, שם ניתן למצוא זינוקים עוצרי נשימה ושלל פעלולים מטורפים שהיו כמעט בלתי אפשריים בעולם האמיתי. לרכבים עצמם יש שליטה ומודל נזק מציאותיים, אך הפעולולים שניתן לבצע לקוחים ישירות מתוך הוליווד.
כיצד מתקדמים לאורך המשחק? האם המשחק מחשב את רמת ההצלחה שלנו בפעלולים?
השחקן מניע את עצמו לאורך 6 סרטים שונים, כל אחד מהם בעל 6 סצנות שונות, בנוסף למופעי פעלולים ופרסומות. בכל סצנה יש מספר 'פעלולי במאי' שעל השחקן לבצע. אם השחקן נכשל בביצוע חמישה ניסיונות, צריך לצלם מחדש את הסצנה כולה.
הפעם הלכנו מעבר למנגנון ההצלחה/כשלון של המשחק הקודם. השחקן מקבל נקודות על כל פעלול שהוא מבצע, כך שהוא יכול לצבור 5 כוכבים על כל סצנה. כל כוכב מעלה את הדירוג של השחקן בתעשיית הפעלולים, כך שהוא יכול להשתתף בסרטים, פרסומות ומופעי פעלולים חדשים.
ספר לנו קצת על הסרטים השונים.
הסרט הראשון נקרא Aftershock. מדובר בסרט אסונות אפי שמתרחש בדרום-מערב האוקינוס הפסיפי. הוא מתחיל בעיירה מבודדת בתחתית הר-געש, שזה עתה התפרץ לראשונה מזה שנים רבות. השחקן צריך להתחמק מהמכשולים שנגרמים בעקבות האסון, בעוד התושבים נסים על נפשם מהעיירה הבוערת. נהרות לבה מציפים את הרחובות, סלעים בוערים נופלים מהשמיים, תהומות נפערות באדמה והעיירה כולה נקרעת לגזרים. בערך במחצית הדרך, שחקנים יצברו דירוג מספיק גבוה על מנת להשתתף בסרטים נוספים. בניגוד למשחק הקודם, ניתן לפתוח מספר סרטים במקביל ולבחור להשתתף בסצנות שונות מכל אחד מהם.
חמשת הסרטים האחרים הם:
Whoopin’ n Hollerin II – סרט קומדיה-פעולה המתרחש ב-Deep South, שם מככבים האחים קריק, זוג שובבים פרועים, שנחושים להציל את החווה המשפחתית בכל האמצעים – בין אם הם כשרים ובין אם לאו.
Overdrive – סרט כנופיות רחוב בהילוך מהיר בסן-פרנסיסקו, עם ניחוח רטרו שמושפע מסרטי הפעולה הקלאסיים של שנות ה-70.
Strike Force Omega – סרט פעולה צבאי, שעוקב אחר הרפתקאותיה של יחידה צבאית מיוחדת, שמונחתת עמוק אל תוך מרכז יבשת אסיה.
Never Kill Me Again – סרט ריגול, עמוס בקטעי פעולה, שבו הסוכן סיימון קראון מנסה לחדור אל תוך בסיס צבאי מוגן על מנת לגנוב תוכניות ליצירת רחפת עתידנית.
Night Avenger – סרט גיבורי-על טיפוסי, שמציג את מעלליו של נייט אבנג'ר ומלחמת היחיד שלו נגד הפשע בעיר המושחתת ונטולת החוק Darkdom.
האם נוכל לשמור סרטונים של הפעלולים שנבצע?
כל סצנה יוצרת סרטון, שכולל הילוך איטי, משחקי עומק ומגוון זוויות צילום דרמטיות. ניתן לשמור ולצפות בכל השחזורים המעניינים של הפעלולים. כמו כן, לכל סרט יש קדימון, שמשלב תיעוד מתוך המשחק, יחד עם קטעים מוכנים מראש, על מנת ליצור פרומו הוליוודי מרשים לסרט.
האם נוכל ליצור פעלולים מיוחדים משלנו? ואם כן, אילו כלים אתם מספקים?
כן, שחקנים יוכלו ליצור פעלולים משלהם במצב בנייה. ניתן לבחור למקם את הסצנה בתוך אחת משלוש זירות חופשיות. בתוך כל זירה ניתן למקם אביזרי פעלולים על מנת לבנות תרחיש מותאם אישית. בין האביזרים ניתן למצוא רמפות, חפצים נשברים ותוספות מיוחדות כמו מכוניות שפועלות על שלט רחוק ומצלמות על מנת לתעד הכל. ברגע שמסיימים לבנות את הזירה, ניתן לבצע את הפעלולים בתוכה ולצבור נקודות כרגיל. שחקנים יוכלו גם להעלות את הזירות שלהם לאינטרנט על מנת לאפשר לשחקנים אחרים לצפות בפעלולים ולנסות לבצע אותם בעצמם.
בין הפעלולים במשחק, האם ניתן למצוא כאלה שלקוחים (או דומים) לאלה בסרטים מפורסמים?
כל הפעלולים ב-SM:I נוצרו במיוחד עבור המשחק ולא הועתקו מסרטים אמיתיים. אנחנו פחות מעוניינים לשחזר פעלולים שאנשים כבר ראו בעבר, ויותר מנסים להפתיע עם פעלולים חדשים ומקוריים. אנו לוקחים השראה רבה מהמורכבות של סצנות הפעלולים בשוברי קופות הוליוודים מודרנים ומתכננים ליצור את אותו שטף אנדרנלין שניתן למצוא בסרטי פעולה עכשוויים.
באיזה מהפעלולים במשחק אתה כי גאה?
אי אפשר לבחור את אחד מהילדים שלך על פני האחרים! הייתי בוחר בפעלול האחרון במשחק, שמרשים ביותר, אבל אני לא רוצה לחשוף אותו כבר עכשיו... במקום, אני אלך על הסוף של Chaser, הסצנה האחרונה מתוך הסרט Overdrive. השחקן נוהג ברחובות סן-פרנסיסקו במכונית מרוצים אירופאית נדירה שעולה מיליוני דולרים, בעוד בריונים משגרים לכיוונו טילים ממסוקי תקיפה.
בסוף הסצנה השחקן צריך לצלוח שורה של קפיצות מעל גגות הבניינים ולבסוף להתנגש במסוקו של הבריון הראשי. יש משהו מאוד מספק בלדייק בסצנה הזאת – ובנוסף זוכים בפיצוץ מרהיב לקינוח. בצידו השני של המתרס יש פעלול פשוט וחביב ב-Runnin’ Late, שבו צריך לבצע גלישה חלקה עם המכונית אל תוך חנייה מקבילה. זה פעלול מאוד פשוט, אך מהנה מאוד להוציא אותו לפועל כמו שצריך.
בסרטונים ובצילומי המסך ניתן לראות לא מעט פיצוצים, אפקטיים מיוחדים והמון שכלולים פיזיקליים. מאיזה מהטכנולוגיות שפיתחתם למשחק אתה הכי מרוצה?
אני מוכרח לומר שמדובר בשילוב בין הטכניקות השונות שניצלנו על מנת ליצור את האפקטיים הויזואליים במשחק. השתמשנו באמצעים טכנולוגיים רבים על מנת ליצור את מראה ה'דור הבא' הדרמטי. לרוב זה אתגר הרבה יותר גדול לגרום לכל המערכות הנפרדות לעבוד יחד על מנת ליצור מראה 'דור הבא' אמיתי, מאשר לפתח מערכת אחת ספציפית.
אילו מצבים אתם מתכננים למשחק מרובה משתתפים?
יש לנו מספר מצבים למשחק מרובה משתתפים ב-SM:I. מצב המשחק Backlot Battle מציב עד 8 שחקנים אחד נגד השני במספר זירות, שעוצבו במיוחד על מנת לדמות את אחורי הקלעים של סטודיו הסרטים. בזירות ניתן למצוא שילוב של חפצים, ביניהם חלק מהאביזרים מהסצנות של הסרטים. השחקנים מתחרים על השלמת פעלולים וצבירת הניקוד הגבוה ביותר, בעוד הם נוסעים בין המיקומים, מנסים את מזלם בזינוקים ופותחים דרכי קיצור חדשות.
את הפלפל מספקת אפשרות בשם “String Stealer”, שנותנת לשחקנים לנגח זה את זה על מנת לגנוב מהמתחרה את רצף הפעלולים שלו. זהו רק אחד מהמצבים שאנו מתכננים למשחק מרובה משתתפים. בין השאר תמצאו במשחק את Movie Challenge, שבו שחקנים מתחרים אחד נגד השני דרך הרשת בכל אחת מהסצנות במשחק, ואת Stunt Journey, שבו משחקים דרך מספר סצנות שונות לפי התור.
לסיכום, מה אתה מעדיף: לפוצץ מכוניות מירוץ או להתחמק מכדורים שורקים?
אני חושב שאני אלך על לפוצץ מכוניות מירוץ – זה קצת יותר פעיל. במקום להתחמק מכדורים הייתי מעדיף לירות חזרה!
![]()

ציטוט ההודעה