DirectX 10 for Windows XP




[


DirectX 10


הורדה לחץ כאן
. App

הורדה: DirectX 10 פרוץ

http://rapidshare.com/files/35841665/DirectX_10_fo r_Windows_XP.rar


http://rapidshare.com/files/47340565/DirectX10.rar

************************************************** *******


DirectX10_WebInstall__NO_WGA

הורדה: DirectX 10

XP חוקי לא פרוץ בלבד


http://www.speedyshare.com/625114551.html




כרטיס מסך BFG GeForce 8800 GTS 640MB Dual DVIכרטיס המסך הטוב בעולם! הכרטיס הראשון שתומך Microsoft® DirectX® 10
כרטיס מסך Asus EN8800GTS HTDP 640MBכרטיס מסך מסדרת 8800 תמיכה מושלמת ב DirectX 10.0
כרטיס מסך Leadtek WinFast PX8800 GTS TDH 640MBכרטיס מסך הדור החדש תמיכה מושלמת ב Microsoft® DirectX®10




נוכל להדגים את מבנה המעבד הישן באמצעות שקף זה:




אם תרצו להשתמש ביכולות של ה-DX10, תזדקקו לכרטיס מסך תואם (ראו בהמשך), וגם למערכת ההפעלה החדשה. בניגוד לעבר, DX10 תהיה זמינה אך ורק יחד עם מערכת ההפעלה Windows Vista, ולא תהיה לה תאימות ל-Windows XP. DX10 מתבססת על מודל חדש של דרייברים, ולכן לא תוכל לעבוד על מערכות הפעלה ישנות יותר.


מה זה DirectX?


אפילו החומרה הטובה ביותר חסרת תועלת ללא תוכנה. כדי לקצר את זמן ההמתנה למשחקים חדשים, מיקרוסופט מפיצה וממשיכה לשפר את כלי הפיתוח שלה, DirectX, כך שיאפשר לכתוב גירסה אחת למשחק לכל

ATI Radeon X1900. לא יתמוך ב-DirectX 10 (צילום: נט מגזין)

כרטיס גרפי. על כל מחשב שיריץ משחקים התומכים ב-DX צריכה להיות מותקנת כבר התוכנה, שניתנת להורידה בחינם מהאתר של מיקרוסופט, כאן.


מאז יצא DirectX, ב-1995, כל משחק יכול לפעול על כל חומרה, משום שהוא מספק מכנה משותף סטנדרטי לכולם. מצד אחד הוא חושף ממשק יישומים סטנדרטי (API) לתוכנת המשחק, כאילו מדובר ב"כרטיס וירטואלי", ומצד שני מכתיב ליצרני החומרה את הפונקציונליות ואת הפורמט.


DirectX הוא בעצם אוסף של פקודות, שתוכנות (בהם גם משחקים) יכולות להשתמש בהן, כדי לגשת למשאבי המערכת, כולל כרטיסי הגרפיקה והסאונד.


מה חדש ב-DirectX 10


בהתחלה חשבה מיקרוסופט לקרוא ל-DirectX 10 - WGF (קיצור של Windows Graphic Foundation), אך לבסוף החליטה לרדת מזה. DX10 לא יכלול גירסאות קודמות של DirectX, אך מיקרוסופט תמשיך לתמוך ב-DX9 במקביל, אשר יותקן כנראה בנפרד. תכונה זו תאפשר ל-DX10 להיות יעיל ומהיר יותר.


דבר נוסף שיעזור לשפר את המהירות, הוא השימוש שיעשה DX10 בספריות דינמיות (DLL) חדשות, אשר יהיו מהירות יותר. כמו כן, DX10 יאפשר גישה פשוטה יותר לזיכרון.


DirectX 10 יכלול גירסה חדשה של Direct3D, (שיקרא Direct3D 10), שתוכננה להעביר חלק מעבודת החישובים הגרפיים מהמעבד לכרטיס

NVIDIA GeForce 7900. גם הוא לא יתמוך ב-DirectX 10

הגרפי. ניתן יהיה להעביר מידע מהכרטיס מסך ולהשתמש בו שוב – מבלי להזדקק לעזרת המעבד.


יתרון נוסף הוא שהכרטיסים הגרפיים יהיו חייבים להיות תואמים לגמרי ל-DX10. בעבר מספיקה הייתה התאמה לחלק מהיכולות של ה-DX כדי להגדיר כרטיס גרפי כתואם.

דבר נוסף שהיצרנים יאלצו לקחת בחשבון כדי להיות תואמים ל-DX10, הוא שהגירסה העשירית תהיה הרבה פחות סלחנית לטעויות מאשר גירסאות ישנות. שינוי זה יאפשר למפתחים לדאוג פחות לבעיות תאימות לכרטיסים שונים.


האם כדאי לשדרג את הכרטיס הגרפי?


נכון להיום אין עדיין כרטיסים התומכים ב-DirectX 10, והם אמורים להתחיל להיות משווקים בחודשים הקרובים (אולי אפילו בחודש-חודשיים הקרובים).

ניסיון העבר מראה שסביר להניח שיהיו כרטיסים שתומכים ב-DX10 בכל רמות המחירים, כך שאם אתם מתכננים לרכוש כרטיס חדש בזמן הקרוב – כדאי לחכות.


אם רכשתם לאחרונה כרטיס התומך ב-DX9, אתם לא חייבים למהר ולהחליפו. מפתחי המשחקים אומרים שיעברו כמה שנים (ככל הנראה כשנה-שנתיים) עד שמשחקים התומכים ב-DX10 יהיו פופולריים יותר מאשר משחקים התומכים ב-DX9.

אפילו משחקים ייעודיים ל-Windows Vista כגון Halo 3 ו- Shadowrun, יתמכו גם ב-DX9. לכן מבחינת תאימות למשחקים – אין צורך בשדרוג, רק אם אתם רוצים שהמשחק ירוץ באפשרויות הגבוהות ביותר, ומוכנים, כמובן, להשקיע בכרטיס מסך מתקדם.


הכרטיסים החדשים צפויים להיות צרכני אנרגיה אדירים; כנראה שהם יזדקקו לבין 150W ל-300W. יש שמועות על כך שיופצו כרטיסי מסך חיצוניים, ממש כמו צורבי DVD חיצוניים, אשר יכללו ספק כוח משלהם. כרטיס חיצוני יוכל להוות פתרון מעולה למחשבים ניידים עם כרטיס גרפי חלש יותר.



הנושא החם בימים האחרונים בשוק המחשבים העולמי הוא לא מעבדים מרובעי ליבה ולא רשתות אלחוטיות מהירות, אלא כרטיסי המסך הראשונים בעולם אשר יתמכו ב-Direct X 10 (או D3D10 אם תרצו). לאחר כמה שנים טובות ושלוש גרסאות, ישודרג Direct X, ה-API של מיקרוסופט, כאשר עם Windows Vista תשוחרר בתחילת 2007 הגרסא העשירית. אולם Direct X חדש לבד אינו מספיק, ולמרות שזה ישוחרר עוד פחות משלושה חודשים, משחקים העושים שימוש בתכונות אותן הוא מאפשר לא צפויים בקרוב.
אז DX 10 צפוי בתחילת 2007, משחקים תומכים צפויים מאוחר עוד יותר ומה עם החלק השלישי - חומרה תומכת? נראה ש-NVIDIA לא מחכה, והיא משיקה היום את סדרת הכרטיסים הראשונה בעולם שתומכת בטכנולוגיה - סדרת ה-GeForce 8800 הכוללת את ליבת ה-G80 המדוברת. אנשי NVIDIA אמרו לנו השבוע שהם עובדים ועבדו קרוב מאוד עם מיקרוסופט על פיתוח הכרטיסים החדשים, שמותאמים בצורה אופטימאלית כבר עכשיו למשחקי הדור הבא של השנים הקרובות.
בנתיים מדובר בשני כרטיסים, ה-GeForce 8800GTX ואחיו החזק פחות GeForce 8800GTS. שני הכרטיסים מתומחרים גבוה מאוד ומיועדים לשוק שמחפש את הביצועים הטובים ביותר, ואת זה נראה שהם יודעים לספק. NVIDIA הכניסה לכרטיסים כמה שינויים ארכיטקטונים אשר נראה שנובעים מהדור החדש של Direct X, אולם גם מהנתונים היבשים ניתן לראות שמדובר בכרטיסים חזקים ביותר.




ה-GeForce 8800GTX יכלול 768MB של זיכרון GDDR3 (יותר זיכרון מבחלק מהמחשבים הנמכרים כיום). הזיכרון יחובר על ידי בקר זיכרון ברוחב 384bit, כאשר ליבת הכרטיס תעבוד במצב רגיל בתדר של 575MHz וזיכרון ה-GDDR3 יעבוד בתדר של 900MHz (כלומר 1.8GHz אפקטיביים). NVIDIA הוסיפה שעון נוסף לדור החדש, אשר שולט בתדר העבודה של מעבדי השיידרים (בהם ניגע בהמשך), אשר עובד ב-GTX בתדר של 1350MHz, כאשר ל-GTX ישנם 128 מעבדים כאלו. לשאלתנו את NVIDIA לגבי OverClock, החברה דאגה להבהיר שעתה ישלטו המשתמשים, באמצעות תוכנות ההאצה, בשלושה שעונים אותם יוכלו לשנות. הכרטיס יכלול שתי יציאות DVI ויציאת טלוויזיה בפורמט HDTV (סוף סוף...), ונראה שהוא יצרוך לא מעט (מה לא מעט, המון) הספק, כשהוא ידרוש שני חיבורים ישירים לספק וקירור לא קטן. מחירו לצרכן של ה-GTX יעמוד על כ-600$ - לא מעט כלל.
האח הקטן, ה-GeForce 8800GTS, יכלול רק 640MB של זיכרון GDDR3, אשר יחובר דרך בקר ברוחב 320bit. ליבת ה-GTS תעבוד במצב רגיל בתדר של 500MHz וזיכרון ה-GDDR3 יעבוד בתדר של 800MHz (כלומר 1.6GHz אפקטיביים). מעבדי השיידרים (ב-GTS ישנם 96 כאלו) יפעלו בתדר של 1200MHz, וגם בכרטיס זה שתי יציאות DVI ויציאת טלוויזיה בפורמט HDTV. המראה החיצוני של הכרטיסים לא שונה בהרבה, אולם ה-GTS קצר יותר וכנראה יהיה גם קריר יותר וחסכוני יותר באנרגיה. המחיר לאח הקטן - כ-450$ - גם כן לא כרטיס לכל אחד.












(לחץ להגדלה)












הכרטיסים החדשים עושים שימוש במעבדי Shader מאוחדים (Unified Shader או בקיצור US) במקום החלוקה המסורתית ל-Vertex Shader (בקיצור VS) ו-Pixel Shader (בקיצור PS). במקום לייצר יחידות מיוחדות לעיבוד פיקסלים (שדרושות למשל לטקסטורות מורכבות) ויחידות מיוחדות לעיבוד Vertex (שדרושות לעיבוד גאומטרי), על הכרטיס קיימות יחידות מאוחדות אשר יכולות לעבוד בכל מצב בהתאם לדרישת התוכנה והעומס.
נראה שזהו אחד מהדברים המוטמעים בתוך Direct X 10, לאחר שגם ATI כבר דיברה איתנו בעבר על הנושא, ולמעשה ב-Xbox 360, הקונוסולה של מיקרוסופט אשר עושה שימוש בשבב גרפי של ATI וב-API המבוסס על Direct X 10, ישנם Unified Shaders.












למעלה: הארכיטקטורה הנוכחית - Vertex Shaders ו-Pixel Shaders בנפרד. למטה: הדור החדש - Unified Shaders (לחץ להגדלה)












כפי שניתן לראות בתמונות מתוך המצגת של NVIDIA, הכרטיסים החדשים יוכלו, בעזרת Direct X 10, להתחשב בעומס הנוכחי ולשנות את הקצאת המשאבים שלהם. ההקצאות נעשות בצורה דינמית תוך כדי פעולה, ומפנות כוח חישוב ליחידות הדרושות בכל רגע.
בתמונות למטה ניתן לראות את השינויים שמאפשרת הארכיטקטורה החדשה של ה-GeForce 8 יחסית לזו של ה-GeForce 7. לבת הים של NVIDIA יש יותר מ-50,000 שיערות אותן צריך כרטיס המסך לעבד. עד היום הדבר היה יוצר עומס רב על המעבד הראשי (ה-CPU), ו-NVIDIA העבירו חלק נכבד מהעומס אל כרטיס המסך על מנת לפנות את ה-CPU לחישובים אחרים של מנוע המשחק ו-AI. התוצאות הישירות של כל השינויים האלו הם מנועי משחק פוטו-ראליסטיים (וכל מי שראה תמונות של המשחק העתידי Crysis יודע על מה אנחנו מדברים) ואיכות תמונה אדירה (ולגבי איכות תמונה, נראה כי סוף סוף אנו יכולים לצפות לקבל מ-NVIDIA שילוב של AA ו-HDR).











(לחץ להגדלה)














גם בתחום הפיזיקה טומנת בחובה סדרת ה-GeForce 8 הבטחות, כאשר לטענת NVIDIA נוספו אפקטים רבים כגון אפקטי חלקיקים, וכעת חישובים שלא היו אפשריים קודם, ניתנים לביצוע. המצגת אותה NVIDIA הציגה לנו הייתה של פטריית עשן הנגרמת מפיצוץ גרעיני, כאשר כעת יכול כרטיס המסך להציג את חלקיקי העשן בצורה מציאותית יותר. אמנם עדיין לא מדובר בפיזיקה נטו ובמה שלמשל AGEIA מבטיחה לנו, אבל כל צעד בכיוון הוא צעד חשוב וטוב.



ATI תמיד התגאתה באיכות התמונה של שבבי הגרפיקה שלנו, ובאפשרויות הוידאו שלהם. לשתי החברות ישנן טכנולוגיות לשיפור איכות תמונה בוידאו (Pure Video ל-NVIDIA ו-AVIVO ל-ATI), ולטענת ATI בזכות נסיונה העשיר בפיתוח שבבי עיבוד למוצרי קולנוע ביתי, הטכנולוגיה שלה עדיפה. הטכנולוגיות האלו הופכות ליותר ויותר חשובות, בייחוד עם כניסת תכני HD (ר"ת עבור High Definition - וידאו בהבחנה גבוהה) לכל בית ובעתיד כניסת כונני Blu-Ray ו-HD-DVD.



NVIDIA אמרה לנו השבוע שהשליטה של ATI הייתה נכונה "עד עכשיו". לטענת החברה בדור החדש עוקפים כרטיסיה את כרטיסי ATI (במעט) כאשר במבחן ה-HQV שנחשב למבחן האולטימטיבי לציוד HD הציגה NVIDIA ציון של 128 נקודות מתוך 130 אפשריות! (לשם השוואה, כרטיס Radeon X1950 מוציא במבחן זה 113 נקודות).



אין ספק, שכמו כל כרטיס חדש, ה-GeForce 8800 מציג תוצאות וביצועים גבוהים במיוחד (ואנשי NVIDIA בהחלט אמרו לנו את זה שוב ושוב השבוע), אולם דבר נוסף שעניין אותנו היה צריכת ההספק של הכרטיסים. אנשי NVIDIA בהחלט מודים בכך שהצריכה המקסימאלית של הכרטיסים החדשים היא גבוהה (אם כי יש לומר שכנראה הצריכה המקסימאלית של כרטיס ה-DX 10 של ATI תהיה גבוהה עוד יותר), אולם הם טוענים שהצריכה הממוצעת לא עלתה, וכעת ניתן לקבל בעבור אותה רמת הספק ממוצעת של Radeon X1900XTX פי 2 ביצועים. אותנו זה עדיין לא משכנע לגמרי, ונחכה לבדוק את הכרטיסים האלו במעבדה שלנו. בכל מקרה, אם אתם מתכננים להפעיל כרטיס שכזה (או שניים במערך SLI) - הצטיידו מראש בספק איכותי עתיר וואטים.



בנוגע לקירור אמרו לנו אנשי NVIDIA שהוא שקט. טוב, אולי לא שקט, אבל אם לצטט אותם בדיוק, הם אמרו: "בהשוואה לקירור של כרטיסי ה-GeForce 7900GTX וכמובן כרטיסי ה-Radeon, מדובר בפתרון חרישי". בכל מקרה הם הבטיחו לנו שעם מארז סגור, לא ניתן יהיה לשמוע את הכרטיסים - גם את זה אנחנו נרצה לבדוק בעצמנו ומייעצים לכם לחכות לתוצאות אובייקטיביות ברחבי הרשת.



ה-GeForce 8800GTX ו-GeForce 8800GTS אמורים להיות מוכנים בחנויות בזמינות מיידית על פי NVIDIA





************************************************** *********************


Directx 10 for XP is wanted from long time. An alpha version of it is available now.
Alky Project has released a preview of Alky compatibility libraries for Microsoft DirectX 10 enabled games.
This can be used for Windows Operating system other than Vista to play games which requires Directx 10.
This project was aimed to make DirectX 10 compatible games to run on Non Vista operating systems.

Find it in the Downloads here"


Directx 10 for XP is wanted from long time. An alpha version of it is available now. Alky Project has released a preview of Alky compatibility libraries for Microsoft DirectX 10 enabled games. This can be used for Windows Operating system other than Vista to play games which requires Directx 10. This project was aimed to make DirectX 10 compatible games to run on Non Vista operating systems


. App
הורדה:

http://rapidshare.com/files/35841665...Windows_XP.rar

1010