אני יודע שכולכם טירונים פעורים ככה שאף אחד לא הזכיר פה את ציון ה60 שנה להמצאת הרובה ASULT הכי נפוץ בעולם ה AK 47 המכונה קלאצניקוב המכונה קלאץ
(סתם סתם כולם פה תותחים אחד אחד) ואני הייתי באיה נאפה
אז קבלו סיקורון קטן ממני:
טוב אז אתם יכולים לנחש לפי השם וגם לפי התאריך שרובה ה-Автомат Калашникова образца 1947 года(וכה זה ברוסית תמודדו)
או בעברית צחה רובה הקלצניקוב האוטומטי מודל שנת 1947 יוצר נחשו באיזה שנה... נו ניחוש פרוע... טוב הבנתם בקיצור.
הרובה משמש את 90 אחוזים מצבאות העולם המערבי (למרות שבתחילת דרכו היתה התנגדות לשימוש ברובה בארה"ב ובעוד מספר מדינות קומוניזם וזה אתם יודעים...).
טוב אז הרובה הומצא ע"י בחור ששמו היה מיכאיל קלאצניקוב שהיה מפקד טנק רוסי במלחמת העולם השניה.
עכשיו אתם בטח שואלים מה הוא קשור... אז ככה.. הטנק שלו חטף פגיעה והוא נאלץ להיחלץ לבד למקום בטוח וכמו שאתם מבינים זה לא היה נעים במיוחד... לצבא האדום לא היה נשק אוטומטי לאומת הגרמנים שריססו לו את הישבן הרוסי שלו עם ה MP40 שמייסר שלהם, והבחור הבין שהצבא האדום חייב נשק אוטומטי משל אצמו.
אז בנתיים שהוא היה פצוע בבית החולים הוא קרא ספר על נשקים ופיתוח נשק והביא לנו את אחד מרובי הסער הכי טובים בעולם..עכשיו הוא לא הרוויח משו מהנשק הכי נמכר בעולם כי די אפשר להגיד שהסובייטים התלהבו מהנשק המגניב שלו וזרקו אותו לקיביני מיני בתענות סובייטיות ענייניות כמו שיתוף ועוד בולשיט שכזה.
בהתחלה הוא היה הרובה של הצבא האדום ושימש אותו וגם לאחר מכן בגירסאות המתקדמות שלו יותר שימש כוחות שונים של הצבא הסובייטי.
היום הוא הרובה הכי נפוץ בעולם ולצערנו הוא הגיע גם לאירוני טרור וחבלה ברחבי העולם בגלל המכיר הזול שלו ובגלל היכולת המצוינת שלו לקרבות שדה והקלות היחסית שאפשר להשיג אותו.
יש לו גם חסרונות שלא תחשבו שלא, הוא כבד יחסית ומכוער ולא כל כך נוח (למרות שיהיו כאלה שיחלקו עלי בעניין הזה) אבל הוא עמיד מאוד ויכול לפעול בתנאי שטח קשים מאוד (אנשי השייטת יכולים להעיד על כך)
הוא משמש גם בישראל בכוחות ובפעולות רבות.
הרבה מארצות המערב מעדיפים את רובה ה M16 על גירסאותיו השונות אך בפעולות רבות ברחבי העולם משתמשים עדיין ב AK47 של מיכאיל שלנו...
בשביל זה הוא גם הפך לרובה הכי קטלני בעולם (יעני דפקו איתו הכי הרבה כדורים בראש לאנשים)
בנוסף יצאו לו כמובן גירסאות ושיפורים כמו ה AKS74 שבו השינוי העיקרי הוא מעבר מקליבר 7.62 לקליבר 5.45.
ויש לנו גם את הAK 74U שהוא מקוצר, ויצא גם גירסא עם קט מתקפלת ועוד רבים ושונים כדי שיהיו לכם הרבה אפשריות לירות למחבלים בראש
קבלו פירוט:
קליבר:7.62x39mm (ואחד עושה בכם חור אל תנסו את זה בבית)
האורך הכולל של הגרסא המלאה (לא המקוצר):870 מ"מ
ורק הקנה שלו לוקח 415 מילימטרים טריים
אפשר לתת איתו בראש עם מכסנית של 30 או 40 כדור או אם ממש בא לכם להיכנס במישו עם טוף של 75 כדורים.
ואם תצליחו להחבר הרבה מכסניות תוכלו להכניס בו 600 כדורים בדקה... (לא ממולץ לנסות למה זה יתפוצץ וירים לכם את הפנים שגם ככה לא נראים משו)
ל"צלפים" בנינו הוא אפקטיבי ל 400 מטר מה שאומר שעדיף שתתקעו בו כדור מתווח 0 זה יהיה יותר פשוט והרבה יותר כיף..
זהו נתתי משו קצר כי אני די עסוק בימים האלה.. אם מישו רוצה להוסיף מוזמן
כל טוב ילדים

)
ציטוט ההודעה

עוד אין לך