בנות תקראו. זאת כתבה טובה ויפה.
בנים אתם יכולים גם לקרוא אני מרשה
בוטילישס
Gossip בשוק: כוכבות הוליווד יוצאות למלחמה נגד המראה האנורקטי. הטרנד השולט: ישבן ג'וסי במידה 42. תתחילו לעבוד. הממ... נשארה עוגה?
P{margin:0;} UL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 16; padding-right:0;} OL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 32; padding-right:0;} P.pHeader {margin-bottom:3px;COLOR: #192862;font-size: 16px;font-weight: bold;}</B>"כולם בהוליווד כל כך רזים! הם גורמים לך להרגיש כל הזמן שאת לא מספיק רזה. אמנם גם לי יש 'ימים שמנים', אבל בסך הכול אני מקבלת את הגוף שלי ואת העובדה שאני אף פעם לא אהיה מקל". המילים האלה יצאו מפיה של סקרלט ג'והנסון, בייב היסטרית, בריאיון המאה אלף שבו שאלו אותה איך זה שהיא, בתור שחקנית, לא מתהדרת במידת בגדים אפסית.
אם ניקח את הוליווד כמשל, הרי שטרנד ה"להיות בריא" לא פסח גם עליה. זה אמנם המקום הראשון שעליו מצביעים בכל פעם שמישהו זורק לחלל האוויר את
מודעה
![]()
המילה "אנורקסיה", אבל מספר אירועים, ובעיקר הכוכבות ההוליוודיות עצמן, גרמו להיפוך מגמה של 180 מעלות. ישבן גרום אאוט, מעכשיו אמרו: "העסיסיות שולטתתתת!!1".
אז איך זה קרה?
קודם כול, הבנות שסובלות מרזון יתר הן בדרך כלל גם אלה שסובלות מתדמית שלילית ממילא (ע"ע לינדזי, פאריס, ניקול), כך שזה די נוח להפיל את כל האשמה עליהן. אבל דווקא מותן של שתי דוגמניות אנורקטיות הוא שהצית את נס המרד במודל היופי הדקיק והחולני.
"אני אף פעם לא אהיה מקל" . ג'והנסון
הכול החל כאשר הדוגמנית הברזילאית אנה קרולינה רסטון מתה בגיל 21 במשקל של 40 קילו (על גובה של 1.74), חודשיים אחרי שהדוגמנית הבולביאנית לוסיאל ראמוס התמוטטה ומתה בשבוע האופנה של דרום אמריקה. בעקבות מותן, נפתח דיון ציבורי סוער שעסק במשקלן של הדוגמניות ובדימויים והמסרים שמועברים בכלי התקשורת. בעקבות כך, אנו רואים בשנה האחרונה פחות ופחות דוגמניות מקלוניות, וסלבס רזות מדי זוכות למטחי ביקורת. גם העיתונים ומדורי הרכילות לא שכחו להכות על חטא ולפצוח בחשבון נפש (מיוחצ"ן היטב) ולשאול: איפה טעינו?
אוקיי, אז מעכשיו גם להיות רזה מדי זה לא פוליטיקלי קורקט, וכוכבות הוליווד, שגם להן נשבר מההרעבה העצמית שהן רואות סביבן, יוצאות מי למגננה ומי להתקפה.
"תתעוררו! יש רעב בעולם, מלחמות ומחלות, אבל אנשים לא רוצים לדבר על הדברים האלה. הם רוצים לדבר על מי אכלה מה לארוחת צהריים. למי אכפת?!", זעקה סקרלט ג'והנסון. לטענתה, לא רק שאין לה עניין להיות רזונת, אלא שזה גם ממש לא סקסי בעיניה: "אני לא חושבת שאישה רזה מדי היא מושכת. הנשים הללו הן מסכנות, הן מנסות לרדוף אחרי אידיאל גוף שהוא לא ריאלי".
מובילות הטרנד
ביונסה נואלס, ממציאת המושג "בוטילישס" (בשיר הנושא את אותו שם, אותו כתבה, איך לא, על ישבנה), אמנם השילה שישה קילוגרמים עבור התפקיד שלה בסרט "נערות החלומות", אבל העלתה אותם בחזרה ברגע שהסתיימו הצילומים. "החלק הכי כיף בצילומים היה להעלות בחזרה את כל המשקל שהורדתי. אני מתה על דונאטס בבוקר!", היא התוודתה.
"אתם יכולים לנשק את התחת השמן שלי". בנקס
טיירה בנקס, האישה שחונכת דורות שלמים של סופר־מודלס בתוכניתה "הטופ־מודל הבאה", פרשה מדוגמנות בשנת 2005 וזה כבר ממש לא סוד, שאחרי שהחיים הקשים על המסלול נגמרו, היא מרשה לעצמה להתפנק עם אוכל טוב. השנה היא אף עמדה במרכזה של מיני־שערורייה, אחרי שצלמי פפראצי תפסו אותה בזווית, המממ, לא כל כך מחמיאה, ועשו מהתמונה מטעמים.
בתגובה היא אמרה למגזין "פיפל": "הרווחתי מיליוני דולרים בזכות הגוף שיש לי, אז זה כבר ממש לא מזיז לי מה חושבים עליי. כן מפריע לי שכותבים עליי דברים נוראיים. מה בנות צעירות אמורות להבין מזה?!" .
בתוכנית הטוק־שואו שלה היא ענתה למבקריה בנאום חוצב להבות: "למזלי אני אישה חזקה, ואימא שלי לימדה אותי להאמין בעצמי. אבל אם הייתי אישה עם הערכה עצמית נמוכה, בטח הייתי מרעיבה את עצמי עכשיו!" ושימו לב להמשך: "יש לי משהו לומר לכל מי שיש לו בעיה איתי, עם נשים כמוני, לאלו שנטפלים לנשים בעבודה שלהם, לנשים שלהן, לילדות קטנות בבית הספר – אתם יכולים לנשק את התחת השמן שלי!"
"אני מתה על דונאטס בבוקר!". ביונסה
גם השחקנית המהממת מנדי מור (מידה 40 וגאה בזה) הודתה שהיא נתונה ללחץ מתמיד מצד אנשים שרוצים לראות אותה יורדת במשקל. "אני לא הולכת לשקר", היא אמרה. "הלחץ קיים. כשאני הולכת לצילומים ואין את המידה שלי, אנשים חושבים שאני היפופוטם". בהמשך היא סיפרה שהיא לא סובלת בנות רזות שמרעיבות את עצמן (הממ... ניקול ריצ'י?) והודיעה חגיגית: "זה כזה בולשיט כשאנשים אומרים 'המטבוליזם שלי מצוין, אני יכולה לאכול המבורגר וגלידה כל יום'. לא, את לא!"
"כשאני הולכת לצילומים ואין את המידה שלי, אנשים חושבים שאני היפופוטם". מור
ג'ניפר לופז מודעת לעובדה שישבנה הוא הנכס העיקרי שלה (והיא גם דאגה לרוץ ולבטח אותו ב־27 מיליון דולר!). בריאיון למגזין "אל" היא סיפרה שלעולם לא תוכל להיות מידה אפס, כי "יש לי תחת, יש לי ציצי, יש לי קימורים של אישה אמיתית, ואין מצב שאני אסתכל עליהם הולכים ונעלמים. אני לא יכולה להבין איך מישהי יכולה להיות במידה הזאת ועדיין להיות בריאה. אני לא יכולה לדפדף במגזינים ולראות את כל הבנות הרזות האלה, שפשוט נראות לא מאושרות. מישהו צריך לתת להן ארוחה טובה!"
Gossip מצטרף לקריאות ומוסיף: "גירל, שייק יור מאני־מייקר!"
מובילת הטרנד הישראלית: נועה תשבי
נועה תשבי היא מסוג הנשים החזקות שלא מתנצלות על העובדה שהן לא מתאימות בדיוק לסטנדרטים הנוקשים של תעשיית האופנה. להיפך, היא יודעת איך לנצל את הגוף הסקסי שלה ומובילה קמפיינים אופנתיים על ימין ועל שמאל. מאז ומתמיד נחשבה תשבי לאחת הנשים היפות ביותר בישראל, וזאת למרות שהיא לא אוחזת במידת חצאית של קיסם שיניים.
תשבי היא למעשה אחד הקולות השפויים ביותר בתעשייה שקורא: "בנות, תעצרו שנייה ותפסיקו עם הטירוף. אתן יפות בדיוק כמו שאתן!"
"בנות, תעצרו שנייה ותפסיקו עם הטירוף". תשבי
בריאיון ל"פנאי פלוס" היא סיפרה שגם בהוליווד מתחילים להפנים שבחורות רזות זה אאוט: "יש בהוליווד אובססיה פאתטית להיראות מושלם, שחס וחלילה לא יהיה קמט בפנים, והכול חייב להיות מושלם ורזה. לפחות עכשיו נכנסה המגמה של נשים אמיתיות, וסמלי הסקס האמיתיים הם נשים כמו ביונסה ואמריקה פררה וג'ניפר האדסון וג'ניפר לופז. מי שרזה מדי עושים לה את המוות. יורדים נורא על מרי־קייט ואשלי אולסן, שלא לדבר על ניקול ריצ'י. ועדיין, הם לא נורמליים".
ולסיום היא אמרה: "אני מנסה להיות קול ההיגיון אבל הן (החברות שלה בהוליווד) לא מקשיבות. אנחנו נורא נורמליים ביחס אליהם".
אחלה כתבה שמביאה סוף לבנות שמנסות להיות רזות כל הזמן.
שיר לסיום, "אנורקסי זה לא סקסי, ובסוף מתים מזה... לה לה לה.."
קרדיט לYnet

מודעה

ציטוט ההודעה

))))))