תמיד אומרים על מי שאינו יודע לבשל שהוא "אינו מסוגל להכין אפילו חביתה", האמנם זה באמת כך? האם חביתה היא מאכל כל כך פשוט להכנה שאפילו אדם בעל שתי ידיים שמאליות בתחום המטבח לא ימצא קושי של ממש בהכנתה?
לא בהכרח...
חביתה יכולה להיות ממש פרויקט אם רוצים משהו מיוחד ומצד שני יכולה להיות שיא הפשטות. נדון במספר נושאים: המחבת, השמן, הביצים, התוספות, שיטת הטיגון וההפיכה, מיוחדים.
מחבת:
למי שאינו מסתדר עם מחבתות מסוגי מתכת או ברזל שונים וחושש שמא יהיה לו קושי בהפיכת החביתה, מומלצת בחום מחבת עם ציפוי טפלון למען הפיכת החיים (והחביתה) ליותר קלים (אפילו אם זה "לא ממש מקצועי"). רצוי להשתמש במחבת מחורים המפזרים חום בצורה אחידה למען החביתה תטגן היטב מכל צדדיה.
השמן:
ניתן לטגן בשמן, בחמאה או במרגרינה. אם מטגנים בשמן אז רצוי להשתמש בשמן בריא ככל הניתן (כגון קנולה) ולא להשתמש בכמויות מסחריות. מספיק זרזיף קטן (במיוחד אם במחבת טפלון עסקינן) וזהו. אם ישנה בחירה בין חמאה למרגרינה אז עדיפה החמאה על פני המרגרינה (יותר בריאה) וגם כאן אין צורך בהיסחפות כוללת בכמויות החמאה.
הביצים:
אני נוהג להשתמש בביצים בגודל 1 שבהן החלמון מעט יותר גדול מאשר בגדלים האחרים. אמנם יותר כולסטרול אך גם יותר טעים (ועל טעם, כידוע, משלמים... בבריאות...). לעניות דעתי יש לערבב את הביצים היטב ומספיק זמן על מנת שתצא חביתה עבה ואוורירית.
התוספות:
לחביתה, כמו גם לפיצה מתאימות תוספות רבות ומגוונות. נמנה כמה מהן: פטריות, עשבי תיבול, נקניקים שונים, גבינות קשות וחצי קשות, בצל, שום, עגבניות, תירס ועוד. יש להתחיל, בדרך כלל (ומן הסתם בגבינות לא), בטיגון התוספת קלות ואחר כך להוסיף את הביצים.
שיטת הטיגון וההפיכה:
בין אם ישנן תוספות בחביתה ובין אם לאו יש לטגן את החביתה היטב משני צדדיה (אלא אם מישהו אוהב אותה "רטובה" מאחד הצדדים). על מנת להפוך את החביתה ניתן לבצע אחד משלוש: להקפיץ ולהפוך, להיעזר בצלחת, להיעזר בתרבד. אני בוחר באפשרות השלישית שהיא הכי פחות "פלצנית" וגורמת להכי פחות לכלוך (אמיתי ופוטנציאלי) לסביבה ולכלים.
מיוחדים:
ישנן חביתות מיוחדות הנחשבות ל"אליטה" שבחביתות. אומלט: גרסה לחביתה בה מקפלים החביתה לשניים וממלאים בגבינה קשה או חצי קשה עתירת שומן ומטגנים כך שתימס בפנים - מעדן. חביתת כמהין: חביתה פשוטה עם פרוסות פטריית כמהין, נזק לכיס וחגיגה לחיך ולקיבה. ויש עוד.
מקווה ששפכתי מעט אור בנושא. שיהיה ל"מחבתים" בהצלחה במציאת החביתה שלהם.
אה, ועוד משהו, בואו תנסו להכין חביתה שבמרכזה ביצת עין הפוכה...





ציטוט ההודעה





