היי!
פה נדון ונדסקס על הסרט החמישי שיצא לא מזמן, כל אחד יכול לכתוב ביקורת, אם הוא נהנה, אם הוא לא נהנה, מה הוא מצא מעניין בסרט, מה הוא לא מבין, והמשתמשים האחרים ואני, כמובן, ננסה לעזור כמה שיותר.
נכון לעכשיו, אני רוצה לפרסם רשימה אקסקלוסיבית, מה אני מציע לבמאי הבא לעשות ב"הארי פוטר והנסיך חצוי הדם" שיוצא ב-2008.
1) לדייק קצת בפרטים
בסרט החמישי הוא עיוות ושינה, והחסיר דמויות, ואני פשוט לא מצאתי בזה עניין, אני חושב שצריך לפעול עפ"י מה שרשום, אולי פה ושם להחסיר, אבל לא לעוות בצורה מטורפת, כמו שמריאטה בכלל לא הופיעה בסרט, אז צ'ו חשפה את צ", ואפילו שלפוחית אחת לא הופיעה על פניה.
2) לא לעשות את הפלאשים המטומטמים האלה של העיתון
זה משגע אותי! כל פעם שקורה משהו מעניין, עיתון. לא רוצה! עיתון אפשר לקרוא בבית! כשאני בא לסרט, אני רוצה תוכן, עניין, מלל, לא עיתון! אז טיפהל'ה תאריך בדקה שתים, זה לא נורא, אני רוצה לראות סרט שמתאים לדסקריפשן של הספר, לא סיפור שנראה כמו הבנדוד של האח של הדוד מדרגה שניה החורג של השותף של אבא שלו.
3) לא לדלג על הקטעים החשובים באמת
בסרט האחרון דילגו על כ"כ הרבה חלקים חשובים שיאמרו הרבה מאוד בהמשך, ואני מכיר הרבה אנשים שלא קראו את הספרים אלא מחכים לסרטים, רואים אותם ואז לא מבינים כלום כי הסרט לא ענייני! אז במקום שלונה תשים פליירים כדי לגלות את האולסטאר שלה תלויים מעל איזו דלת, אפשר להראות את השיחה המרתקת בין הארי לדמבלדור. לנסות להיות יותר בחלק הבשרני והחשוב, מאשר בשולי הספר.
4) לשמור על שחקנים אחידים
ישנם כמה שחקנים שהוחלפו במהלך השנים, כמו קולין קריווי או דמבלדור, לכן יש צורך להראות אותם זהים ולא להציג אותם שונים ממה שהם היו במקור, כי ככה הם משאירים את הרושם וככה הם צריכים להיות. דמבלדור הוא עניין חשוב מאוד, כי הוא הולך להיות דמות מפתח בסרטים הבאים, אז כדאי שיהיה יותר קרוב לדמות המקור, ריצ'רד האריס. למשל, בסרט הרביעי קואים את דמבלדור רץ לעבר הארי כמו משוגע וצורח עליו "הארי! האם הכנסת את שמך לגביע? האם ביקשת ממישהו לעשות זאת? אתה בטוח?!" והוא נראה באטרף שחבל על הזמן, כשבספר רשום שהוא שאל בצורה רגועה ונעימה, מה שדי הופך את דמבלדור לאגרסיבי. אז לשמור על שחקנים אחידים, כי הרושם המקורי הוא הכי חשוב.
זהו!
אם עוד מישהו רוצה לרשום ביקורת או להוסיף לרשימה שלי, הוא מוזמן!

ציטוט ההודעה