שרית חדד – "חופשייה"
סינגל נוסף מתוך האלבום שהגיע למעמד של פלטינה, "זה ששומר עלי". את השיר כתב לחדד המפיק הנרי, ואם אתם מצפים לשמוע דאנס וקצב, אתם טועים. המדובר בעוד בלדה מוצלחת מבית היוצר של חדד. מיותר להגיד שאין בה כמעט שום דבר מזרחי או ים תיכוני, ובכל זאת – חדד מביאה את עצמה לפופ בצורה מאוד מיוחדת. כיף לשמוע איך כל הסינגלים מתוך האלבום מצליחים לרגש, ואולי מצדיקים את הפלטינה הזו.
מילים, לחן, עיבוד והפקה מוסיקלית: Henree; גיטרות: אבי סינגולדה; גיטרה בס: פיטר רוט; קלידים ותכנותים: Henree.

ליאור סקר – "Happy Ends"
סינגל ראשון לאלבום הבכורה של ליאור סקר, שהוא גם סולן להקת אגרול. מאוד מפתיע השיר הזה, למי שמכיר את החומרים של אגרול. בוא נגיד שזה משהו שמזכיר קצת את בן פולדס. מה שקצת מבאס אותי, כמובן, זה האנגלית. כי חומרים כאלה באנגלית יש הרבה, אבל לשמוע שיר כזה עם מילים בעברית, זה יכול היה להיות מאוד מרענן ומעניין. וזו אולי עצה לטובת סקר – שבטח כבר הבין מלהקתו, שעם שירים באנגלית הרבה יותר קשה להצליח. אבל סחטיין.
מילים ולחן: ליאור סקר; קולות, גיטרות וקולות ליווי" ליאור סקר; בס וקולות: דן קרפמן; פסנתר: קובי ליליאן; קולות: אלינור ששון.

ארקדי דוכין – "איפה את אהובה"
בחרתי לדגום שיר אחד של ארקדי דוכין מאלבום בתי הקפה שלו. קל להיות ציניים, ואולי אפילו מתבקש. כשאחד מהאמנים הגדולים שלנו מוציא אלבום שהופק על ידי רשת בתי קפה, וכולו גרסאות כיסוי, זה יכול להעלות רק זיכרון אחד – אלאניס מוריסט מוציאה את האלבום הראשון שלה באקוסטי. המשמעות – חסרה. אז איפה כן אפשר ליהנות מאלבום גרסאות כיסוי שכזה? כמובן, בבית הקפה. בהקשר אחר אולי הייתי יכולה לקבל אלבום גרסאות כיסוי של דוכין, אבל החיבור עם ארומה גורם לי לציניות. ואני שונאת להיות צינית.
מילים ולחן: ל. פביו; נוסח עברי: תלמה אליגון; ביצוע מקורי: יהורם גאון; ארקדי דוכין: תכנות תופים, סינטים, פסנתר; גיטרות: אבי סינגולדה, דניאל ויצפלד.

גבע אסקרוב – "היא לא איתי"
סינגל ראשון לגבע אסקרוב מתוך אלבום ראשון. נקודת הפתיחה החיובית שלו היא גבע אלון בגיטרות. הבעיה היא שהסינגל נשמע קצת כמו משהו של משינה. ואתם יודעים מה אני חושבת על משינה. וכן, להשתמש בגבע אלון ולא להפגין את היכולות הנפלאות שלו, זה קצת בזבוז. השיר כולו אפוף באווירת ניינטיז, ומזכיר את העשור ההוא, שבו לעשות רוק היה הדבר הכי מגניב. אתם יודעים מה? בתור סינגל בכורה, אני מוכנה לתת לאסקרוב צ'אנס. נחכה ונראה מה יהיה בסינגל השני.
מילים ולחן: גבע אסקרוב; שירה, קולות, גיטרה אקוסטית: גבע אסקרוב; קלידים: אלון פרימן; גיטרה אקוסטית וחשמלית: גבע אלון; תופים: שי ברוך; בס: עדי הר צבי; הפקה מוסיקלית ועיבודים: גבע אסקרוב; טכנאי אולפן, מיקסים וייעוץ מוסיקלי: רונן חג'ג'.

אורטל אופק – "בשדות של המושב"
אורטל אופק היא זו שזכורה לנו לטובה מ"מדברים בשקט" בפרויקט של עידן רייכל. גם הפעם היא מוכיחה שיש לה קול מאוד מיוחד, בעולם שבו לכל הזמרות יש קול דומה מדי. גם אם המילים נשמעות קצת ילדותיות, הלחן וההפקה הופכות את אורטל לתחרות הוגנת למאיה אברהם, נאמר. חוץ מזה, היא גם מנגנת בקרן יער. אני בהחלט משייכת את הסינגל הזה לז'אנר האהוב עלי – ז'אנר הסינגלים המפתיעים.
מילים ולחן: אורטל אופק; עיבודים, הפקה מוסיקלית והקלטה: אורטל אופק; שירה, פסנתר וקרן יער: אורטל אופק; כלי מיתר: רביעיית יועד ניר; תופים: רוני הוד; בס: עדי הר צבי; כלי הקשה: גדי סרי.

לקוח מאתר הערוץ 24(מוזיקה ישראלית)