'קרדיט למומה

'לא חוששים מסינרגיה''
אורית שחף, זמרת הרוק הטובה בארץ ואמא טריה, חוזרת לבמה עם היהודים במופע חדש. תהיה הפסקת הנקה?26/09/2007 13:09טל פרי אחרי שמכרו יותר מ-16 אלף עותקים בפחות מחודשיים מאלבום האולפן הרביעי שלהם, 'פורטה', משיקים חברי להקת 'היהודים' להשיק מופע במה חדש, שיעלה לראשונה במוצאי שבת הקרוב בהאנגר 11 בנמל תל אביב. פסק הזמן בן חמשת חודשים, שלקחו מהופעות חיות, הוא ככל הנראה ההפסקה הממושכת ביותר בדברי ימי הלהקה, במהלכה הפכו תום פטרובר ואורית שחף להורים גאים להדי בן הארבעה חודשים. אחרי ששחף 'נתנה בראש' עד החודש השמיני, היא מודה שהשיבה למגרש הביתי של הלהקה, הבמה, מלווה בלא מעט חששות.

"אף פעם לא מובן מאליו בעינינו שקהל ימשיך לבוא, וזה טוב", אומרת אורית שחף, "זה שומר שלא נכנס לשאננות. במופע החדש נשקיע יותר מאי פעם בעבר, גם נשמה, וגם כסף. יהיו לא רק שלוש שעות של מוזיקה, גם המון פירוטכניקה, לייזרים, מכונות עשן, מסכי וידאו. ניתן 'שואו' מטורף, אבל זה גם הימור גדול. להגיד שאנחנו לא לחוצים רגע לפני שמעלים פרויקט כזה? אני, אישית, נורא מתרגשת".

בכל אלבום של 'היהודים' יש הרבה מאוד שירים. איך מסננים ליין אפ למופע כזה, אפילו אם הוא ימשך שלוש שעות?
"זה לא קל, כי לכל חבר בלהקה ישנם השירים שהוא קשור אליהם במיוחד, ומצד שני אי אפשר להספיק הכל. תהליך ההקלטות של 'פורטה' היה חזרה גנראלית טובה למה שקורה עכשיו, כי גם אז נאלצנו להשאיר שירים שכבר הקלטנו מחוץ לאלבום, בגלל שצברנו יותר מדי. הבשורה הטובה היא שכנראה האלבום הבא שלנו יהיה מוכן יותר מהר, כי יש לנו חומרים מוכנים שפשוט יחכו קצת. לגבי המופע, יש החלטה עקרונית לתת כמה שיותר ביטוי לשירים מ'פורטה', ולגבי השאר דנים ומתווכחים בחזרות עד שמגיעים להסכמה".
ואם לא מגיעים להסכמה?
"עושים הצבעה והרוב קובע. 'היהודים' זו דמוקרטיה. אין חבר להקה שמילה שלו שוקלת יותר או פחות מזו של מישהו אחר".

איך היה להופיע עם בטן של חודש שמיני?
"אחלה. כל תהליך ההריון עבר עלי בהשגחה מתמדת של הרופאים ולקראת הסוף, כשהבטן ממש בלטה, נתנו לי הוראות מדויקות מה מותר ומה אסור לי לעשות על הבמה. לקפוץ, למשל, זה משהו שנאלצתי לוותר עליו בשלב מסוים למרות שפיזית עוד יכולתי. זה הדבר היחיד שקצת הפריע לי, כי אף פעם בעבר לא הגבלתי את עצמי בהופעות".
איך מגיבים במחנה 'היהודים' לתופעת 'סינרגיה', בפרגון או בחשש?
"חשש בטח שאין, ואני גם לא מתעסקת במחשבות האלה. לא נראה לי שאת מישהו בלהקה מעניין לעשות השוואות. מבחינתי, רק פרגון. למה לא? שיצליחו כולם".

כהורים טריים, הלו"ז שונה? כבר לא ישנים בין ארבע בבוקר לשתיים בצהריים?
"הכול נשאר אותו דבר. בשבועות הראשונים עוד ניסינו להרדים את הדי עד עשר בלילה לכל המאוחר, והוא סרב לשתף פעולה. כשראינו שלפני ארבע בבוקר הוא ממילא לא נרדם, ואז הוא ישן עד שעות ממש מאוחרות ביום שאחרי, החלטנו שלא פייר להכריח אותו, כשגם ההורים שלו ערים בלילה וישנים עד הצהריים. יוצא שכולנו פעילים באותן השעות וזה מושלם".
את השירים הדי מכיר מהבטן, תרתי משמע, מתי הוא יוזמן כאורח כבוד להופעה?
"נראה לי שנחכה עם זה עוד כמה חודשים".
הופעת הבכורה של 'היהודים' עם 'פורטה' תתקיים במוצאי שבת הקרובים בהאנגר 11 נל תל אביב, במסגרת אירועי פרויקט 'גולדסטאר סאונד סיסטם 2007'