זכתה באירווזיון בשנת 1992
בשיר:
זה רק ספורט
ביצוע: דפנה דקל
מילים: אהוד מנור
לחן: קובי אושרת
אני שבויית המנגינה, המכורה לקצב
לכן, אני מאמינה במלחמה בעצב
לרקוד את כל המועקות, לשיר אל תוך החושך
לזרוע לשלוש דקות את הבהובי האושר
ואין לי שום רצון להתיפייף
ההתנשאות הזאת היא קטע מעייף
ולא אכפת לי לצפצף כי המשחק עושה לי כיף
בסך הכל נעים וטוב לי לחפף
עם גיטריסט ומתופף ועם קלידן שמתחצף
ועם סיכוי אחד לאלף לעופף
ואם הנערה לא תשחק אותה
היא לא תבכה, היא לא תכריז על יום מותה
כי זה רק ספורט, כן זה רק ספורט
זה רק ספורט, רק ספורט
כי זה רק ספורט, כן זה רק ספורט
זה רק ספורט, רק ספורט
כן החיים הם קו מהיר וזה דבר בטוח
אבל הלילה יש לי שיר ועוד הכל פתוח
נדמה לי שאצלנו כאן, בארץ המובטחת
אתה מבין מי שמוכן את הסיכון לקחת
ואין לי שום רצון להתיפייף
ההתנשאות הזאת היא קטע מעייף
ולא אכפת לי לצפצף כי המשחק עושה לי כיף
בסך הכל נעים וטוב לי לחפף
עם גיטריסט ומתופף ועם קלידן שמתחצף
ועם סיכוי אחד לאלף לעופף
ואם הנערה לא תשחק אותה...
מידע:
עיסוק:זמרת, שחקנית
דפנה דקל החלה את הקריירה העשירה שלה במוזיקה. תחילה, שירתה בלהקת הנח"ל והשתתפה בתוכניתה "התחדשות", שסימנה את התחדשותה של הלהקה אחרי הפסקה בת מספר שנים. לאחר השירות הצבאי, לוהקה למחזמר "סאלח שבתי", וגילמה את חבובה, בתו של סאלח.
ב– 1989 הנפיקה דקל את אלבום הבכורה שלה, שכלל את הלהיטים "הצילו" ("מי יציל את הבית שלי?"), "שירה של ירמה" ו"איפה היית?". שלוש שנים מאוחר יותר, נשלחה דקל לייצג את ישראל באירוויזיון 1992 עם השיר "זה רק ספורט". בסופו של דבר, הגיעה למקום השישי בתחרות. אלבומה השני יצא ב– 1994 ומתוכו בלטו השירים "מה קרה", "אני המים, אני הסלע" ו"אחכה לך", שבוצע במקור על ידי הנשמות הטהורות.
במקביל לעשייה המוזיקלית, דקל השתלבה גם בעולם המשחק. בין מעלליה על הבמות ובטלוויזיה, ראינו אותה בפסטיבל הצגות היחיד "תיאטרונטו", בסדרת הטלוויזיה לילדים "פלאי קלעים", בקלטת "כחולבן – שירים שילדים אוהבים", המחזמר "שלגיה", ובתוכנית יומית בערוץ הכבלים "הופ" לקטנטנים. בעקבות הצלחת התוכנית, יצאה דקל במופע לילדים הנקרא "דפנה דקל ודודידו" שהוקלט לאלבום. ב-2006, הצטרפה דקל לקאסט השחקנים של "אגדת דשא" שעלה בערוץ 10.