פיפ"א 2008 / FIFA 2008
תקציר(מאת Lionetwork):
אם תחסירו את כל המאמנים, מנהלים, צוותי ניהול, סגל רפואי וסתם אנשים שמסתובבים שם, עדיין ישארו בסביבות 15,000 שחקנים במשחק החדש בסדרת פיפ"א של EA Sports. כמות השחקנים המטורפת הזו קיימת בגלל ריבוי הליגות השונות שבמשחק שמגיעות מכל העולם. הליגה האיטלקית, המקסיקנית, הספרדית, הגרמנית, ההולנדית, וכמובן האנגלית ואפילו הליגה האנגלית הראשונה, ועוד רבות אחרות. כמו במסורת של פיפ"א, כל שחקן נראה בול כמו המקור, המדים מדוייקים וגם האיצטדיונים, הדגלים והשופטים. בנוסף לפן הגרפי המעולה, EA ממשיכים את קו הפיתוח לכיוון משחק מציאותי ככל שניתן. הקו הזה החל ב2006 והתקדם בצעדי ענק כשהכדור הוא עצם חופשי שאנחנו צריכים לשלוט בו, שחקנים מבצעים תנועה ללא כדור, הבעיטות והמסירות יותר קשות ודורשות יותר גם מהשחקן שעל המגרש וגם מהשחקן שמחזיק את השלט.
בגרסת 2008 של המשחק, החליטו המפתחים להתמקד במה שאולי הוא החלק החשוב ביותר בכדורגל - הבעיטה לשער. מבחינתינו, אנחנו מפעילים את מד הבעיטה והשחקן בועט. אבל האם הכדור יגיע ליעדו ? הרבה מזה תלוי בשחקן, במצב העייפות שלו, בזווית הבעיטה, חופש התנועה שלו, רמת השחקן בבעיטות, וכולי. ככל שהמצב קשה יותר, גם המד יתמלא יותר ויהיה לנו קשה יותר לבעוט נכון. אבל אנחנו הרי שולטים בשחקן, אז זה גם עלינו להציב אותו במקום הנכון, לדאוג שהחלוצים הם אלו שיבעטו, שההגנה תתבלבל ותתן לנו הזדמנות לבעוט וכן הלאה. מבחינה גרפית, הושקע זמן רב ביצירת תנועות נכונות ואמיתיות של השחקנים והכדור. כדור מסובב באמת יסתובב סביב עצמו ולא סתם יעוף בקשת, בעיטה ברגל שמאל כשהשחקן רגיל לבעוט בימין תראה שונה גם בהתנהגות הפיזית של השחקן.
הדבר החדש והמעניין בפיפ"א 08 הוא מצב המשחק החדש - Be a Pro (היה הכדורגלן). במצב המשחק הזה, אנחנו נבחר שחקן אחד (מתוך 15,000 הקיימים...) ונשחק אותו על המגרש. המשחק הופך למעיין משחק אקשן מגוף שלישי כשהמצלמה מוצבת מאחורינו ועוברת ממצב זום קרוב לרחוק ואלה שבאמצע, כדי להראות לנו את מה שצריך בהתאם לעמדה שלנו. בנוסף, סמנים וחיצים עוזרים לנו לתפקד כמו שצריך בתפקיד שלנו. אם אנחנו עוזבים את האזור שלנו, סמן יודיע לנו על כך. בהגנה, חץ יצביע על השחקן שאנחנו צריכים לשמור עליו. בהתקפה, חצים יעזרו לנו לפתח התקפה ולבצע מסירות. כמובן שאם נמאס לנו מהעמדה שלנו, אפשר לעצור את המשחק ולהחליף שחקן. אז אפשר לשחק את רונלדיניו ולעבור את כל ההגנה. אפשר לשחק את ואן ניסטלרוי כדי להיות זה שמבקיע שערים מבריקים. אפשר לשחק כריסטיאנו רונלדו ולהכין שערים מדהימים. או אם יתחשק נוכל לשלוט בהגנה, בקישור או בהתקפה. הבחירה שלכם.
מידע נוסף(מאת Gamer):
המשחק: פיפא 08 FIFA SOCCER מבית EA.
תאריך היציאה של המשחק לכל הקונסולות: 28/9.
מס' כתבות/ביקורות על המשחק:
אריזת המשחק: הכוכבים שנבחרו השנה לככב על אריזת המשחק הם:
הכוכב הראשי שיככב על כל האריזות יהיו לא אחר מאשר רונאלדיניו הברזילאי, כוכבה הבינלאומי של ברצלונה.
לצידו יככבו עוד כמה שחקנים עפ"י ארץ מוצאם:
בגרמניה יככבו רונאלדיניו ומירוסלב קלוסה, חלוצה של באיירן מינכן
בספרד יככב רונאלדיניו ביחד עם סרג'יו ראמוס, בלמה המצטיין של ריאל מדריד.
באוסטריה יככב לצד רונאלדיניו אנדראס איבנסקאיץ', קפטן נבחרת אוסטריה ושחקנה של פנאתיניקוס.
בשוויץ' לצד רונאלדיניו יככב בארנטה, קשרה של באייר לברקוזן.
בצרפת לצד רונאלדיניו יככבו כוכבי נבחרת צפרת מלודה (צ'לסי) וריברי (באיירן מינכן).
בבריטניה לצד רונאלדיניו יככב ווין רוני, חלוצה של מנצ'סטר יונייטד.
EA החליטה לא לחשוף בינתיים מי יופיע/ו לצד רונאלדיניו על האריזה בדרום אמריקה.
פורסם כי המשחק יכלול כ - 30 ליגות, בהנחה שכל 27 הליגות מפיפא 07 ישארו אז אפשר להגיד שזהות הליגות החדשות ידועה מלבד ליגה אחת... הליגות החדשות שיופיעו לראשונה בפיפא 08 הן: הליגה האירית והאוסטרלית.
זה אומר שהמשחק יכלול כ- 620 קבוצות ומעל ל - 15,000 שחקנים.
להלן רשימת שיכלול המשחק:
- אוסטריה: Bundes Liga.
- אוסטרליה: Australian a-league - ליגה חדשה.
- איטליה: Serie A.
Serie B.
- אירלנד: Eircom League of Ireland - ליגה חדשה.
- אנגליה: Barclaycards Premiership.
Coca Cola Football Championship League.
.Coca Cola Football League 1
.Coca Cola Football League 2
- ארה"ב: Major League Soccer.
- בלגיה: Jupiler League.
- ברזיל: Campeonato Brasileiro Série A.
- גרמניה: Bundesliga.
Bundesliga 2.
- דנמרק: SAS Ligaen.
- הולנד: Eredivisie.
- מכסיקו: Primera División.
- נורווגיה: Tippeligaen.
- ספרד: Spanish Primera División.
Segunda División A.
- סקוטלנד: Scottish Premier League.
- פולין: Orange Ekstraklasa.
- פורטוגל: Superliga.
- צ'כיה: Gambrinus Liga - ליגה חדשה.
- צרפת: Ligue 1.
Ligue 2.
- קוראיה: K-League.
- שוודיה: Allsvenskan.
- שוויץ: Swiss Super League.
- תורכיה: Türkcell Süper Lig
מאפייני המשחק:
Be A Pro:
מצב משחק חדש שבו עליכם יהיה לבחור שחקן, שתשחקו רק איתו. בשונהמהמשחק המוכר לנו, שבו אנחנו מתמסרים, עוברים שחקנים ומנסים להגיע למצביםכדי לכבוש שערים, במוד זה תצטרכו לשלוט בשחקן בודד בלבד, תוכלו למסור,לנסות לבעוט לשער, לעבור שחקנים, אבל הכל עם שחקן אחד בלבד.
את הדרך תתחילו כחובבים בטורניר נידח בדרום אפריקה, משם עליכם יהיה להתקדם עם השחקן שבחרתם והמטרה: להפוך אותו לכדורגלן מקצוען.
ליגה אינטרקטיבית:
מצב המשחק הזה ימשיך גם בפיפא 08 לאחר שלראשונה מצב המשחק הזה הוצג בפיפא 07. הליגה האינטרקטיבית תהיה זמינה הן בקונסולות הדור הנוכחי והן בקונסולות הדור הבא כאשר הליגות אשר יהיו כלולות בתוך מוד המשחק הזה יהיו: הפרמרלייג האנגלי, הליגה הצרפתית, הגרמנית והמכסיקנית.
כרגע לא ידוע אם ליגות נוספות גם כן יהיו זמינות במוד הזה.
משחקי ואימוני קדם עונה:
במנג'ר מוד בפיפא 08 יהיו משחקי ואימוני קדם עונה על מנת שיתאפשר לבחון את השחקנים בקבוצה ומזה אפשר להסיק שגם יהיה אפשר לנהל מו"מ עם שחקנים גם לפני פתיחת העונה.
סירטונים:
- סירטון שמציג את הסטודיו המיוחד שהקימה EA על מנת לתפוס את התנועות המדויקות של הכוכבים שיופיעו השנה על אריזת המשחק:
- סירטונים שנוספו ע"י פיטר_פן:
http://www.jeuxvideo.tv/fifa-08-video-42359.html באיירן מינכן מול מרסאיי (5:58 ד')
גרפיקה:
עפ"י האתר FIFA08.DE המשחק למחשב האישי לא יתמוך בגרפיקת הדור הבא, זאת אומרת שהוא לא יתמוך ב - DX 10... אולם צוין כי הגרפיקה במחשב האישי היא גרפיקה משופרת של הדור הנוכחי, גרפיקה טובה מזאת שיציג המשחק ל - PS 2 ול - XBOX.
דרישות מינימליות:
1.3 GHz (1.5 GHz for Windows Vista)
256 Megabytes of RAM (512 MB required for Windows Vista)
DirectX 9.0c Compatible 3D accelerated 64 MB video card or equivalent (see supported chipsets in section 10)
English install size varies by region (languages present on DVD in brackets):
Eastern Europe DVD (Eng, Hun, Rus, Pol, Cze) : 4.13 GB
Central Europe DVD (Eng, Fre, Ger, Ita, Dut) : 3.96 GB
Northern Europe DVD (Eng, Swe, Dan) : 3.0 GB
UK Region DVD (Eng) : 2.8 GB
And additional space required for saved games and DirectX 9.0c installation
DVD-ROM drive
DirectX 9.0c Compatible Sound Card
512Kbps or greater broadband connection for online gameplay
MS compatible mouse
Keyboard
Please note that 16 bit colour is not supported
Required Operating Systems:
Windows XP SP2, Windows 2000 SP4 or Windows Vista
Note that Windows 95, Windows 98, Windows ME and Windows NT 4.0 are not supported.
Required Software:
Internet Explorer 6.0 or higher for online play
DirectX 9.0c
שונות: