העצות וההוראות המפורטות בהמשך מיועדות רק למשתמשים מנוסים. אם אתם חשים שאינכם בקיאים מספיק, העזרו בטכנאי מחשבים או אדם שהתנסה בעבר באתחול הדיסק הקשיח.
דרישות מינימום - למי שמשדרג ממערכת ישנה, כדאי לוודא שהמחשב מספיק חזק. דרישות המינימום של XP הן מעבד 300 מגהרץ ו-128 מגהבייט זיכרון, אבל הדרישות המומלצות כפולות: מעבד 600 מגהרץ ו-256 מגהבייט זיכרון.
ההתחלה-גיבוי המחשב
**- אם יש לכם בעיה תזכרו למטה למטה יש סרטון הדגמה של התקנת XP.
כדאי לגבות כל דבר חשוב. עדיף לגבות יותר מדי, ולא פחות מדי. גבו מסמכים, תמונות, קבצי וידאו, דואר, וגם רשימת חברים והיסטוריה מתוכנת מסרים מיידיים. כדאי לגבות את קובץ הרישום (Registry), ואת מנהלי ההתקן (דרייבר). זה יחסוך זמן ובעיות לאחר ההתקנה. את כל הגיבויים כדאי לצרוב על דיסק, או לשמור על המחשב, במחיצה שונה מזו שתותקן אליה מערכת ההפעלה.
חלק ב2- הפירמוט עצמו
הדרך הכי טובה ונוחה היא תוך כדי ההתקנה של הווינדוס יש שם גם פירמוט אבל מי שמעדיף בדרכים אחרות אז:
1. פירמוט מחיצה שאינה מחיצת מערכת ההפעלה, ניתן לבצע מ-Windows, עם פקודת Format: קליק ימני על My Computer ובחירה ב-manage תפתח את Computer
Management. בחרו ב-Disk Management ומימין תופיע רשימת המחיצות. קליק ימני עליה תפתח תפריט, מתוכו בוחרים ב-Format.
2. כדי לפרמט בלי להתקין מערכת הפעלה, תזדקקו לדיסקט הפעלה, שיעבוד על דיסק FAT32. כדי לוודא, היכנסו ל-My Computer, סמנו את המחיצה הרצויה, ובידקו, בשורה File System שמתחת לכותרת Details. כדי ליצור אותו, הכניסו דיסקט לכונן ומתוך My Computer, הקליקו קליק ימני על כונן A ובחרו Format. בתפריט סמנו את Create an MS-DOS startup disk ולחצו Start. הפעילו את המחשב כשהדיסקט בפנים, והשתמשו בפקודת ה-Format.
התקנת הווינדוס-
בעיקרון, התקנת מערכת הפעלה דומה להתקנת כל תוכנה, וגם כאן יש אשף התקנה. למרות שמדובר בתהליך אינטואיטיבי, נעבור על השלבים העיקריים. שימו לב שקיימים שינויים קלים בין הגירסאות:
אתחול - הכניסו את דיסק ההתקנה של מערכת ההפעלה לכונן התקליטורים והפעילו את המחשב.
התחלת ההתקנה - יופיע מסך כחול, שיציע להתחיל בהתקנת מערכת ההפעלה (Set Up Windows XP), להריץ תוכנת שיקום (Recovery Console) או לבטל. הקישו Enter ואשרו את הסכם השימוש בלחיצה על F8. אם מותקנת מערכת הפעלה, תוכנת ההתקנה תציע, במסך הבא, את Repair (שתחליף קבצי מערכת אבל לא תמחק את הקבצים) או המשך ההתקנה מחדש.
כוננים ומחיצות - המסך הבא יבקש לבחור על איזה כונן להתקין את מערכת ההפעלה . שניתן לחלקו למחיצות (Partitions), לבחור מחיצה ל-XP ולבחור פירמוט עבור כל מחיצה , בשיטת FAT (שתומכת דוס) או NTFS 0 (מתאימה למחיצות גדולות).
אם מתקינים על מערכת הפעלה קיימת או על דיסק מפורמט, יוצע לדלג הלאה ("Leave the current file system intact",. במקרה של התקנה ללא פירמוט, תדרשו לאשר מחיקת תיקיות שונות.
העתקת קבצים - לאחר הפירמוט, Windows תעתיק את קבצי המערכת לדיסק הקשיח. אחרי הפעלה מחדש, תקבלו שליטה על העכבר, ו-Windows תמשיך להעתיק קבצים. כעת ניתן לקרוא אודות יתרונות Windows ולבהות בשעון הערכת משך ההתקנה.
הגדרות שפה - במהלך העתקת הקבצים, ההתקנה תיעצר ותבקש להזין מידע לגבי השפה . לחצו Customize כדי להגיע ל-"Regional and Language Options". בחרו בעברית כשפה ראשית (בלשונית Regional Options) ואפשרו תמיכה בשפות מימין לשמאל (בלשונית Languages. ניתן לבחור באנגלית כשפה הראשית, ובתמיכה בעברית מהלשונית Advanced
הגדרות משתמש - בשלב הבא, תתבקשו להזין שם, שם למחשב וסיסמת מנהל (Administrator), שמורשה לבצע כל שינוי במחשב . כאן גם תתבקשו להקליד את הרשיון, תאריך, שעה ואיזור זמן.
התקנת רשת - אחרי העתקה נוספת, תישאלו לגבי התקנת רשת. מי שלא יודע, או לא צריך, יכול לבחור ב-Typical Settings. אחר כך, אם המחשב ברשת, הקלידו את שמה. גם פה ניתן להשאיר את ברירת המחדל. בשלב זה המחשב יצא לעוד הפוגה, שבה יועתקו עוד קבצים
רישום - לאחר אתחול אוטומטי נוסף, המערכת תבחר מאפייני תצוגה, ואז תוכלו להירשם במיקרוסופט, להגדיר את מספר המשתמשים שיהיו למחשב ולתת להם שמות משתמש.
לאחר ההתקנה - בכך הסתיימה ההתקנה. כעת תוכלו לסייר ב-Windows ולהתקין תוכנות ודרייברים. לפני שמתחברים לאינטרנט, כדאי להתקין תוכנת אנטי וירוס ו-Firewall, וברגע שמתחברים - לעדכן מיד את מערכת ההפעלה.
עכשיו אני יתן לכם לצפות גם בסרטון אם בעיות בהתקנה:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TDLkfyeDIB0[/youtube]
בהצלחה..





ציטוט ההודעה


