הנה קצת מידע עליו (ויקיפדיה) תקראו הכל למה זה נראה הרבה אבל זה לא:
שון קורי קרטר (באנגלית: Shawn Corey Carter) (נולד ב-4 בדצמבר 1969) הוא ראפר,מפיק מוזיקלי ואיש עסקים אפרו-אמריקני. שם הבמה שלו הוא ג'יי זי (Jay-Z).
ג'יי זי, אחד הכוכבים הגדולים ביותר של הראפ האמריקני של שנות ה-90, המצליח בעת ובעונה אחת לנהל קריירת סולו מצליחה ביותר, לנהל חברת תקליטים, ואפילו להפיק את תקליטיהם של בני טיפוחיו בזירת ההיפ הופ. הוא ראפר זוכה 8 פרסי גראמי, והיה מועמד ל-16 פרסים אלו.
רשימת אלבומים
רשימת האלבומים של ג'יי זי לפי הסדר:
- Reasonable Doubt
- In My Lifetime, Vol. 1
- Vol. 2... Hard Knock Life
- Vol. 3... Life and Times of S. Carter
- The Dynasty: Roc La Familia
- The Blueprint
- Jay-Z: Unplugged
- The Blueprint²: The Gift & the Curse
- The Blueprint 2.1
- The Black Album
- Kingdom Come
- Roc La Familia II
חיים אישים והפקות מוזיקה
- והכי חדש american gangster
ג'יי זי השתתף בהפקת כל אלבומיו, אלבומה השני של ביונסה B'Day, ואלבומה השלישי של הזמרת ריהאנה Good Girl Gone Bad (אשר אותה הוא גילה).
ג'יי זי הוא איש עסקים מצליח, וכיום הונו מוערך בכ-340 מיליון דולר.
הפרישה והחזרה
בשנת 2005 החליט ג'יי זי שהוא מפסיק להיות אמן מקליט, והוא התמנה לנשיא חברת דף ג'אם רקורדינגז. ג'יי-זי הכריז בראיונות השונים כי הוא הוא משועמם ומעוניין לנסות דברים אחרים. עם זאת, ב-21 בנובמבר הופץ אלבומו הקאמבק של ג'יי-זי "Kingdom Come". בין המפיקים שעבדו על האלבום: פארל ויליאמס, קניה ווסט, ד"ר דרה וכריס מרטין, סולן קולדפליי. עד כה מכר האלבום כשני מיליון עותקים בארצות הברית.
לדעתי הבן אדם תותח 85% מהשירים שהוא מוציא אני אוהב הוא פשוט מלך גם ההפקות שלו גם איך שהוא שר השירים הכי טובים שלו הם
encore
hard knock life
dirt your shoulders off
ועוד מלא שירים שברחו לי השמות שלהם הוא לדעתי פשוט תותח ואולי הראפר הכי טוב בכל הזמנים (עם כל הכבוד ל2pac)
מה דעתכם עליו?
תנו תגובות רציניות בלי תגובות כמו תודה על המידע או סתם להגיד אני אוהב אותו ממש/לא סובל אותו תנו נימוק למה אתם אוהבים אותו / לא אוהבים אותו..

ציטוט ההודעה

(מצתרף להשתלטות בובספוג על העולם) 5 אפס אפס הודעות....