הפתעה גדולה ביום השני של טורניר המאסטרס בשנגחאי. פרננדו גונסאלס מצ'ילה (7) הדהים
את הטניסאי הטוב בעולם, רוג'ר פדרר משוייץ (1), 6:3, 6:7, 5:7 בבית האדום.
כן, מדובר באותו גונסאלס שלפני פחות מחודשיים הפסיד כאן ברמת השרון לדודי סלע. לאחר מערכה ראשונה צמודה שבה הספיקה לפדרר שבירה אחת לניצחון 3:6, השתלט הצ'יליאני על העניינים.
גונסאלס ניצח את המערכה השניה 6:7 לאחר שבכל המערכה לא היו שבירות, ובמערכה השלישית הצליח האלוף האולימפי מצ'ילה לשבור את פדרר במצב של 5:5, והגיש בהצלחה למשחק לאחר שעתיים ו-8 דקות של קרב משובח ביותר. זהו הניצחון הראשון של גונסאלס בקריירה על פדרר, וכעת המאזן בינהם עומד על 1:10 לשוייצרי.
גונסאלס, שהגיע לטורניר בכושר רע מאוד, אמר בסיום: "עליתי היום עם תוכנית משחק ברורה. הניצחון משמח מאוד, אבל אם אני לא אמשיך ביכולת הזו, אז הוא חסר משמעות. אין ספק שהניצחון על רוג'ר סיבך את מצב העניינים בבית, ועכשיו כל משחק יהיה מלחמת עולם. אני מאוד רוצה להעפיל לחצי הגמר, וזה יהיה הישג נפלא מבחינתי".
פדרר אמר בסיום: "ידעתי לפני המשחק שגונסאלס שחקן טוב, אבל עדיין לא ציפיתי להפסיד בצורה כזו אכזרית, ולכן בשבילי ההפסד בא בהפתעה גמורה. אני לא רוצה להקדים את המאוחר כי זה רק המשחק הראשון, ויש עוד דרך ארוכה לעבור. למרות שלא פתחתי כמו שרציתי, אני עדיין תלוי רק בעצמי. אם אני אנצח בשני המשחקים הבאים, אז אני אהיה בחצי הגמר כך שאני עדיין לא דואג".
התוצאה המפתיעה מסבכת את פדרר, שיצטרך לנצח את שני המשחקים שנותרו לו בבית נגד ניקולאי דוידנקו ואנדי רודיק. במשחק השני בבית האדום, גבר אנדי רודיק מארה"ב (4) על ניקולאי דוידנקו (5) מרוסיה 3:6, 6:4, ו-2:6. רודיק מדורג כרגע במקום הראשון בבית בזכות הפרש משחקונים עדיף על של גונסאלס.






ציטוט ההודעה








