נכתב במקור על ידי
Desire
שמעו אם כל הכבוד לי אליכם, אבל אתם פשוט מזיינים את השכל.
רייקארד לא שינה שום שיטה, הוא תמיד משחק עם אותו דבר, לפעמים משנה ופה
שם כדי להצליח, אבל לרוב לא הולך לו. ההבדלים בשנת 2006 כשברצלונה הייתה "מעל"
כולם, כי פשוט לא הכירו אותה, לא הכירו את את רייקארד, אבל עברו שנתיים, ופשוט כולם
למדו את ברצלונה, כולם למדו איך לנטרל אותה, איך לנטרל את השחקנים החשובים שלה, ולשם
כך רייקארד אמור וצריך לשנות דברים, הוא כנראה עוד לא ממש קלט את זה, אבל רואים לבד..
למשל: מסי עד לפני שנה - שנתיים, תמיד הייתה שמירה אחת עליו, לא ממש שמו עליו, ואופ כולם
התחילו ללמוד ושמו עליו שמירה כפולה, כבר לא קל לא לרוץ ולעשות דריבלים כפי שבא לו, כנ"ל רונאלדיניו
שהיה בשנת 2006 דיי יחיד מסוגו, אף אחד לא הכיר את היכולות שלו, ואופ למדו גם אותו.. אז לטעמי
כיום ברצלונה לא טובה מבחינת כדורגל כי רייקארד כבר מיצה את עצמו בברצלונה כמו רוני לוי, לכל קבוצה
יש זמן שהמאמן לא מתאים יותר.. יכול להיות שעוד שנתיים - שלוש עם נאמר ורייקארד יישאר אז הוא יצליח,
אבל כיום הוא כבר מיצה את עצמו.. והדוגמאות הבולטות לזה: מוריניו עף מצ'לסי אחרי שמיצה את עצמו, ואדם
כמו פרגוסון או ונגר שמיצו את עצמם כבר ממזמן בקבוצה, פשוט התפתחו לסוגי שיטות אחרות, הם למדו את
הכדורגל, לדוגמא פרגסון כיום בן 65, והובס בשנה שעברה ע"י מילאן כי ההגנה של מנצ'סטר הייתה על הפנים,
אז הוא אמר לעצמו מה עושים? חיזק את ההגנה, עבד עליה כמעט הכי הרבה בשנה פחות מההתקפה כמו שנים
שעברות, והנה הוא קוצר את הפירות.. כנ"ל ונגר.. הבן אדם למד שצריך לתת לצעירים להוביל, שיטה חדשה,
כדורגל חדש, אבל אני מבטיח לכם ששנה הבאה או שנתיים כבר הכול ישתנה, ואופ אותם תתחלף השיטה..
רייקארד עוד לא הבין את זה, ועד שהוא לא יבין, ברצלונה לא תהיה מה שהייתה.. אם תשימו לב רוב הניצחונות
שלה מגיעים בעקבות פעולות אישיות בקאמפנו, זה לא דברים מתוכננים שהם עושים, למשל הגול הראשון מול
בטיס, ברצלונה נלחמה ונלחמה, אבל הגול היה בעקבות שליחת עומק של אייניסטה להנרי אחרי שהוא עבר שחקן
משלו.. זה לא כמו הכדורגל של ארסנל ומנצ'סטר שרואים שיש עבודת צוות, שרואים שאשקרה כאילו עובדים על
זה באימונים, כמו למשל השבוע רונאלדו הבקיע גול ממתפרצת ע"י 4 שחקנים של מנצ'סטר, והבקיע גול מקרן,
מתי אתם ראיתם את ברצלונה מבקיעה מקרן? אני הרבה זמן לא ראיתי.. רוב הגולים של ברצלונה דיי מהפתעות,
ופעולות אישיות.. ועד שזה לא ישתנה, ברצלונה תישאר כפי שהיא.. ולדעתי מוריניו חייב לבוא, ואתם תראו אופ
איך שברצלונה תהפוך לקבוצה מספר 1 בעולם, כי תהיה שיטה אחרת, והכול יהיה חדש ולא יכירו אותם, יעברו
שנתיים - שלוש, ילמדו אותם, ואז אותודבר נאמר על מוריניו אלא אם הוא יחליט לשנות שיטה...