סינדרלה רוקפלה
רק היום, כמה חודשים אחרי המגה-להיט “תודה לך”, רז חדד מתפנה לחשוב על ההצלחה הפתאומית שלו. סיפור סינדרלה עם סוף טוב בדרך לאלבום בכורה.
סינדרלה היא סיפור אמיתי ואת זה יכול לספר לכם כל זמר מתחיל שנראה שהגיע משום מקום אל הפסגה. גל הזמירים-הרומנטיקנים שפוקד לאחרונה את מחוזותינו מלא בסיפורים כאלה של תגליות קטנות של אנשים גדולים שדוחפים אותם בדרך למעלה. מאחורי מורן קריתי עומד רוברטו, אצל דודו אהרון זהו אייל מלכא (”אדום 6″), את בן ישראלי מתפעל שי ראובני ומשה פרץ הוא תגלית של אמנון זנדני. אבל מי היה האיש הגדול של רז חדד? האמת, אין ממש כזה.
חדד נולד בראש העין והתחיל לשיר בגיל 15. בזמן ששאר הנערים היו עסוקים בלעשות שיעורי בית, הוא היה טרוד אז בעיקר בלסדר לעצמו עשרים דקות של הופעה מול מועדון ריק בתחילת הערב, רק כדי לרשום לעצמו ברזומה שיש לו ניסיון. “הייתי מסיים את ההופעה ב-12:30 ונאלץ להישאר ער עד 4:00 בבוקר, כדי שמתופף הלהקה שמנגנת את עיקר הערב יחזיר אותי הביתה”, הוא נזכר. כשהיו קורות תקלות וזמר לא היה מתייצב, הוא היה קופץ על המציאה, ועם ההתמדה והרצון הטוב הצליח לרשום לעצמו מדי פעם “הישגים” של להופיע קצת יותר אל תוך הערב.
“את ברק רוני הכרתי עוד כילד, הוא היה מורה שלי בבית הספר היסודי”, הוא מספר על מי שכתב את להיט הפריצה שלו “תודה לך“. “בגיל 19, כשרציתי ללמוד נגינה, חזרתי אליו. במסגרת ההסכם שלנו בשיעורים היו 40 דקות בהן ניגנו על קלידים, ו-20 דקות ששרתי, וכך יכולתי להתפתח בשני המישורים”.
אחרי שנים של הופעות כזמר מועדונים התעורר בחדד הצורך להציע חומר מקורי. “חשבתי שזה מגיע לי, להוציא שיר. באתי אל ברק והתעקשתי, אני רוצה שיר. זה היה לילה, ישבנו מאוחר וראינו הרבה טקסטים, שלאף אחד מהם לא התחברתי. באיזשהו שלב שמתי לב לדף קטן מוסתר שכתובות עליו שש מילים, ‘תודה ליפה שלי לנסיכה שלי למהממת’. בתוך רגע הבנתי שזה להיט, קבעתי בפניו עובדה שזה יהיה השיר שלי”.
מיד אחר כך נכנס חדד יחד עם המפיק מוטי מלחין לאולפן כדי להקליט את השיר, שנתקל באהדה מסוימת אבל רק בתחומי ראש העין. “לא יכולתי לקרוא לזה ייאוש”, הוא מתאר את החודשים שלאחר מכן, כשהבין שהחלומות אמנם גדולים אבל לא יוצא מהם הרבה, “ועדיין שאלתי את עצמי מה יהיה, אולי אני בכל זאת לא זמר? תמיד הרגשתי שנועדתי לכך, אבל זה התמהמה, ואני מתבגר, ואולי בכל זאת לא. הייתי לחוץ. אני זוכר את אמא שלי מדרבנת אותי בבוקר ללכת לעבוד, ובלית ברירה עשיתי את זה. הלכתי לעבוד בעבודה שהייתה פחות נוחה לי, ובאמת לא הסתדרתי, עד שנודע לי שהמעסיק צריך זמר. באתי אליו עם השיר, ואמרתי לו שיש לי להיט והוא רק צריך כלים. הוא שמע, התלהב והציע לי לקחת את זה למעבד שיהיה בעיני הכי נחשב”.
המעבד הזה היה תמיר צור (שעבד בעבר עם ליאור נרקיס), ומכאן ועד לעיבוד מחודש הדרך הייתה קצרה. חדד והמעסיק-מלווה, ארז טובים, הקליטו את השיר מחדש עם שינוי קליל במילה אחת (”הבנת” במקום “סבלת”), ואולי זה היה מה ששינה את מזלו של השיר.
הסינגל יצא מחדש והגיע לתחנות הרדיו. רדיו לב המדינה הריץ אותו ללא הפסקה ובעקבותיו גם התחנות האחרות שהפכו אותו למגה-להיט. “זה הכל עניין של פחות מחודש וחצי, מצאתי את עצמי ברדיו ובטלוויזיה ולא הבנתי מה קורה לי. כשהוצאתי את השיר לא תיארתי לעצמי שהוא יפרוץ. תכננתי רק להכין את הקרקע ופתאום הכל התפוצץ. פתאום מכירים אותך במקומות, עושים לך כבוד, הכל משתנה וגורם לך לחשוב על כל צעד נוסף פעמיים. היה לי פחות מדי זמן בשביל עצמי, והייתי צריך את השקט הזה כדי לחשוב ולהירגע קצת, השקט הוא מבגר. חבל להסתחרר, ואני מאמין שכל מי שיש לו מעט מושג ודעת, יוכל להתמודד עם הכל”.
שני הסינגלים הבאים בתור יצאו בחודשים שלאחר מכן, כשחדד עדיין שומר על פרופיל נמוך. “שקיעות” היה בלדה נוגה נוספת ו-”בגללך” היה ‘שינוי כיוון’ קצבי. עכשיו חדד חוזר ומעלה הילוך לקראת האלבום שצפוי לצאת בשנה הבאה (2008). שנה אחרי הפריצה הגדולה של “תודה לך”, הוא חוזר ככוכב לכל דבר שמתנהל סוף סוף כמו כוכב ממוסד עם ניהול חדש ויחצ”נות, ומוציא את הסינגל הרביעי שלו, קצבי גם הוא, בשם “רוח משוגעת“.
האלבום המלא יכלול מילים ולחנים של שמות מובילים בזמר הים-תיכוני, החל מיוסי גיספן ועדי ליאון (שאחראים לשיר הנוכחי) וכלה ביוסי חן ורונן ירקוני (”בגללך”). ברק רוני (שכתב מאז גם לשיר לוי, הפקה נוספת של צור) שכתב את “תודה לך” עומד גם מאחורי הסינגל הבא שייצא בסמוך לאלבום, “מי אני“. וגם הפתעה - אתי אנקרי תתרום לראשונה שיר פרי עטה.
קרדיט לבמה מזרחית!

ציטוט ההודעה