קובי 'בא מן השתיקה' אפללו מוציא את אלבום הבכורה שהוקלט ב 3 ימים עם עמוס בן-דוד מ'כוכב נולד'

לאחר ציפייה ארוכה, מוציא קובי אפללו אלבום בכורה יפהפה, הנושא את שם להיטו הגדול 'בא מן השתיקה', שפרץ דרך ללב הקהל דווקא בזמן מלחמת לבנון השנייה. סיפור הסינדרלה של הזמר ממעלות כבר ידוע ומוכר. אחרי שלהקתו 'שמעונה', עמה הוציא אלבום לפני 3 שנים, התפרקה, עבד אפללו בעסק ההסעות המשפחתי, המשיך לכתוב למגרה, חסך שקל לשקל והקליט את השיר 'בא מן השתיקה' בהשקעה פרטית. השיר זכה להתעלמות מוחלטת ברדיו, אבל הקליפ שצולם עבורו הוקרן ללא הרף בערוץ מוזיקה 24. רק אחרי שהלהיט החל לצבור הורדות מסיביות למכשירים סלולאריים התעורר הרדיו להשמעות ראויות. משם, הדרך לחוזה הקלטות בחברת 'NMC יונייטד' הייתה קצרה. לפני כשלושה חודשים יצא סינגל שני של אפללו, 'שיר געגועים', והוכיח סופית שלא מדובר בזמר של להיט אחד.

"זה היה מסע ארוך ומתיש נפשית", מודה היום אפללו, "אני עדיין לא מאמין כשאני מחזיק ביד את האלבום המוכן עם העטיפה והכל. נורא בנאלי להגיד שזה חלום שהתגשם, אבל ככה בדיוק אני מרגיש".
ועכשיו מגיע השלב הקשה באמת: להצליח.
"נכון. חובת ההוכחה עוד לפני, ואני מודה שאני במתח. לא מדאגה כמו מציפייה. אני באמת סקרן לדעת אם יאהבו את האלבום הזה. מבחינת הרדיו אין טענות ברוך השם, כי משמיעים אותי יפה מאוד. יש לי חברים שמדווחים לי בכל פעם ששיר שלי מתנגן באיזו תחנה".

את 12 השירים ב'בא מן השתיקה' הפיק מוזיקלית עמוס בן דוד, המוכר בעיקר כמעבד המוזיקלי של התוכנית 'כוכב נולד', ובחלק מהעיבודים שותף גם הגיטריסט גיא בוקאטי שעבד עם אריק איינשטיין על אלבומו האחרון. גדי גידור, סמנכ"ל התוכן של 'NMC יונייטד', ניהל אמנותית את הפרויקט שהוקלט בשלושה ימים בלבד. "זו הייתה בחירה נבונה לעבוד ככה", טוען אפללו, "אני, עמוס והנגנים, הסתגרנו במשך שלושה שבועות בחדר חזרות ועבדנו על השירים מבוקר עד ערב. כשהיינו מגובשים לגמרי נכנסנו לאולפן והקלטנו כמעט בהופעה חיה עם מינימום השיפוצים ההכרחיים. זה נתן לאלבום צליל רענן וספונטאני, כאילו מי שמקשיב למוזיקה נכנס במקרה למסיבה פרטית של חבר'ה שמנגנים בכיף, שזה בעצם מה שהיה".
עמוס בן-דוד מזוהה עם הצלחות האינסטנט של 'כוכב נולד', ואתה עם דרך עצמאית ומפותלת.
"אני לא מאמין בסטיגמות, רק בכישרון. מעט העיבודים של עמוס ששמעתי ב'כוכב נולד' היו יפים מאד בעיני, אבל כשהתחלנו לעבוד גיליתי כישרון מדהים. האזנתי גם לשירים מתוך אלבום הסולו שלו, המוקלט בימים אלה, והוא פשוט מוזיקאי מבריק".

הבחירה בצליל הספרדי-צועני המאפיין את רוב השירים הייתה שלך?
"זה התבקש. אני תוצר של שילוב בין מזרח ומערב. כשהייתי ילד, אמא שלי השמיעה לנו תקליטים ישנים של חוזליטו. 'טורונה', השיר היחיד באלבום שלי שלא כתבתי והלחנתי, הוא במקור שיר-עם ספרדי ששמעתי מגיל אפס. משהו מהמסורת המוזיקלית חדר כנראה לגנים שלי, ועמוס וגדי גידור השכילו לקלוט את זה ולהבליט את זה בעיבודים כי כשאני נאמן לעצמי אני נשמע הכי מרגש".
החיים במעלות השפיעו על היצירה שלך?
"עברתי למעלות בגיל עשרים, אבל גדלתי באזור הצפון וספגתי את נופי הגליל כל חיי. ברור שמשהו באווירה הזו השפיע גם על המוזיקה שלי, כי 'בא מן השתיקה' הוא בטח לא אלבום של עיר. בצפון יש קצב חיים אחר שמכתיב יצירה מסוג אחר. אנחנו אנשים הרבה יותר רגועים, בתקופות בהן לא נופלות לנו קטיושות על הראש".

גם הכתיבה שלך מאד מליצית.
"נכון. יש בי אהבה גדולה לעברית הישנה, בה כל משפט מנוסח בחרדת קודש. נפלא בעיני שהרבה זמרים מגלים מחדש את יופייה של המילה הכתובה, כי זה חסר לי בהרבה שירים ששמעתי בשנים האחרונות".
אתה כותב בעיקר על אהבה. הקרדיט על ההשראה מגיע למישהי מסוימת?
"השירים נבחרו מתוך עשרות שצברתי במהלך שמונה שנים של יצירה כמעט בלתי פוסקת. חלקם אכן נכתבו בהשראת מערכות יחסים, ומצד שני לא תמיד הייתה בחורה כששיר מסוים נכתב. להיפך, חלק משירי האהבה הכי רומנטיים שלי נוצרו מתוך חוסר באהבה ורצון גדול שתהיה מישהי. אולי אני הכי רומנטי כשאני לבד".
מתי תצא להופעות?
"אני עובד עכשיו על מופע חדש שיעלה בחודש הבא וירוץ במועדונים קטנים לתוך החורף. אני מרגיש הכי בבית על הבמה אז עכשיו, כשחלום האלבום התגשם, אני מוכן לשלב הבא".

קרדיט למומה