הצהובים המריאו למילאנו שם ינסו להשיג ניצחון חוץ ראשון ביורוליג מול ארמאני ג'ינס והמאמן יודע שזה אפשרי: "אם נשחק חכם אנחנו צריכים לנצח"
מכבי ת"א המריאה הבוקר (רביעי) למילאנו, שם ינסו הצהובים להשיג ניצחון חוץ ראשון העונה ביורוליג לאחר שלושה ניצחונות בית ושני הפסדים בחוץ.
מאמן מכבי ת"א, עודד קטש אמר לצוות ONE לפני ההמראה: "הם לא קבוצה מפחידה. אם נשחק משחק חכם אנחנו צריכים לנצח. ברור שמשחק חוץ הוא קשה אבל נצטרך לבוא מרוכזים. הסגל שלהם מצומצם וכופה עליהם משחק מסוים שנצטרך להסתדר איתו. נגד אריס הם שמרו הרבה דקות אזורית ונקווה שנגדנו זה יקרה פחות.
טרנס מוריס נשמע קצת יותר מסויג ממאמנו: "הם קבוצה טובה וזה יהיה משחק קשה. מבחינתנו הפציעות הרבות של השחקנים בקבוצה לא אמורות לשנות. זו הסיבה שמראש הביאו הרבה שחקנים טובים וזו ההזדמנות של כמה מהם".
גם את וויל ביינום קשה להאשים בשאננות לקראת המפגש מול האיטלקים: "זה הולך להיות משחק קשה ותמיד צריך להיות מוכנים".
אורן עמיאל, עוזר המאמן: "אמנם הרקורד שלהם לא מזהיר, אבל מילאנו נמצאת במומנטום חיובי לאחר ניצחונות בליגה האיטלקית ועל אריס ביורוליג. אבל אני מקווה שבכל זאת ננצח את המשחק.
"הם החליפו רכז. הביאו את מלווין בוקר שהוא ותיק ומנוסה. שינו כמה דברים באופן המשחק. משחקים באיטליה הם תמיד קשים. מכבי גם בתקופות הטובות שלה תמיד התקשתה בארץ המגף".
רכז הצהובים יותם הלפרין: "על פניו הם לא קבוצה מרשימה אבל הם בכל זאת בתקופה טובה מבחינתם. מבחינתנו זה אומר משחק חוץ קשה, אבל אנחנו מוכנים לחזור עם ניצחון חוץ ליורוליג".
על השאלה האם יש מכבי חוץ ומכבי בית: "כרגע באמת נראה שאנחנו קבוצה אחרת בבית ובחוץ. אנחנו לא משחקים בחוץ כמו מה שמצפים מאיתנו, אבל הדרך עוד ארוכה".
על היציבות שהוא מפגין אמר הלפרין: "אני שמח שאני מצליח לשמור על יציבות זו אחת המטרות האישיות שהצבתי לי העונה".
כזכור מרקוס פייזר שנפצע במשחק הליגה האחרון נגד עפולה/גלבוע, הצטרף בכל זאת לקבוצה. על השאלה האם יקח חלק במשחק ענה קטש: "כמו שזה נראה פייזר ישחק, מרקוס אמנם לא היה אתמול 100 אחוז באימון אבל אין סיבה שהוא לא ישחק".