שלום חברים!
אחרי הרגילה והגימלים שהשפעת הנהדרת הזאת הוציאה, הגיע זמני לחזור לבסיס, אבל רצתי לנסות ולתת עצה לכל המתגייסים לעתיד, עם השאיפות הגבוהות, במיוחד בתחום העיוני, ופחות הקרבי הרגיל ( בלי קשר, אני לגמרי בעד קרבי ).
למה אני מתכוון?
יש קריטריון אחד בצה"ל למסלולי האיכות ה "עיוניים" והקרבי העליתה ( מסלולי העלית קרביים - מטכ"ל שייטת שלד"ג למשל, עתודה, מסלולי המודיעין וכו' ) שאין לו ממש הגדרה, אף אחד לא יגיד לכם שצריך אותו, ואולי גם לא תבינו מה אני רוצה ממכם בהודעה הזאת.
הקריטריון הזה הוא נקרא חשיבה מחוץ לקופסא, או לעשות את הצעד הנוסף, איך שתרצו.
יש כמה סוגים של אנשים, כאלה שמתעסקים רק בדברים שמעניינים אותם ולא אכפת להם משום דבר אחר, כאלה שכן אכפת להם אבל לא יעשו את הצעד הנוסף, כאלה שלא יודעים איך לעשות אותו וכו', וכאלה שיודעים ויעשו, ואם לא יודעים אז ייבדקו, ואני לא מדבר על תחום מסויים בחיים, אני מדבר על הכל.
אם שמעו משהו שמעניין אותם ולא יודעים מה הוא, יש אנשים שלא יהיה להם אכפת, ויש כאלה שיילכו וייבדקו מה הוא אומר.
אלה שיש מולם דף בכיתה שהם יודעים שהם צריכים לקרוא אותו מול כולם עוד דקה, ויחכו איתו ביד עד שהם ייצטרכו לקרוא אותו, ואז אולי יעשו מעצמם צחוק מול כולם כשיתבלבלו במילה כזאת או אחרת, ואלה שינצלו את הזמן עד השניה האחרונה בלקרוא את הדף כדי שהם יוכלו להקריא בצורה הטובה ביותר.
וסתם דוגמא מהאיזור - אלה שתשאל אותם מי זה מלך ירדן, והם ידעו, ואלו שלא.
אתם יודעים למה אני מתכוון? אותם אנשים שתשאל אותם שאלה מסובכת והם יהיו עם פרצוף dah? ואנשים שגם אם לא יידעו יבדקו איך לעשות זאת במידת האפשר.
אני לא יודע אם אתם מבינים למה אני מתכוון או לא, אני מקווה שכן, כי זה משהו שאני כבר הרבה זמן חושב עליו ולא יצא לי לכתוב עליו בשום מקום.
תקראו לזה ידע כללי, קראו לזה כאלה שהלידה שלהם התאחרה בכמה ימים, לא יודע - אלה האנשים שמחפשים אותם בשביל הדברים האלה, מכיוון שדרך החשיבה שלהם היא מה שהצבא צריך ורוצה.
אלה האנשים שיעשו את הצעד אחד מעבר למה שהם צריכים לפי הספר כדי לעשות את המשימה בצורה הטובה ביותר, בין אם זה בשטח או בתרגום מסמך מערבית לעברית שמילה אחת יכולה לשנות את התמונה כולה.
אז בין אם אתם יודעים באיזו קטגוריה אתם נמצאים או לא, עצה שלי, ולא רק לצה"ל אלא לחיים בכלל, תקראו קצת וויקיפדיה, תתעניינו, פתחו את האינטיליגנציה, אני למדתי את זה על בשרי שזה חלק גדול מאוד, אם לא הגדול ביותר, של מה שיביא אותך רחוק.
אז להתראות לכולם! בהצלחה!

ציטוט ההודעה