מאמר זה נכתב ע"י A.C.K
יש כבר אחד אבל החלטתי לכתוב גם חוויה אישית שלי.
טוב אני הגעתי למיוני צוות ים דרך איתור צדדי לחובלים.
הסבר קטן לגבי מה זה איתור צדדי - איתור צדדי מקבלים מלש"בים בעלי קב"א גובהה (54+) שהפרופיל שלהם לא מתאים ליום סיירות (בדר"כ בגלל משקפיים פלטפוס מדרגה שפוסלת וכו') אבל הוא כן מתאים לחובלים.
אז לגבי היום מיונים - מתבקשים להתייצב ב8 בביתן חיל הים שבתל השומר וכך עשיתי. קמתי כמו כלב ב5 וחצי עליתי על אוטובוס והגעתי בעשרה ל8 לביתן חיל הים.
היה קר ירד קצת גשם אמרו לנו לחכות בחדר הרצאות כזה וחיכינו עד 8 וחצי בערך ואנשים המשיכו לזרום עד 9 בערך.
מקבלים דף למלא פרטים אישיים ואז מקרינים לכם סרטון על חובלים וצוללות. סרטון פצצה מוזיקה של שודדי הקאריביים באמת נראה אחלה.
אני אישית הגעתי לשם למרות שחובלים לא עניין אותי אבל באתי בראש פתוח ובתקווה לעבור ולהגיע לגיבוש.
סבבה נתנו לנו הרצאה קצרה לגבי מה זה איתור צדדי לגבי חיל הים קצת ועל זה שאנחנו חברה איכותיים ובלה בלה בלה...
הגיעו שני חברה מצוללות שסיפרו קצת על צוללות וחובל אחד הגיע וסיפר קצת, שאלנו שאלות וכאלה.
מאבחנת פסיכוטכנית נתנה לנו דף מעצבן כזה של משפטים שצריך להשלים ב20 דקות (היו 68 משפטים) דוגמא:
אמא טובה היא אמא ש....
אין לי מושג מה הם מחפשים שם פשוט תענו מה שקופץ לראש אל תתעכבו על זה יותר מדי זמן גם כי יש זמן מוקצב וגם כי זה לא דורש מחשבה.
לאחר מכן החברה שגרים רחוק (מחיפה צפונה ומבאר שבע דרומה) הלכו למבחנים (כדי לחסוך זמן כנראה) והשאר נשארו למלא עוד טופקס על החיים שלהם(עלק טופס... חוברת 16 דפים).
הרבה שאלות חופרות בסוף גם מבקשים לכתוב קורות חיים, כלומר מאמר על החיים שלך (לפחות דף אחד).
בין לבין חברה יוצאים לבדיקות א.ק.ג (בשכיבה לא במאמץ).
מי שמסיים הולך לעשות את המבחנים (אם יש מקום בחדר מחשבים).
על המבחנים:
טוב עד עכשיו חפרו לנו בטפסים, עכשיו הגיע הזמן לחפור לנו דרך שאלונים במחשב! אני לא זוכר כל כך מה שאלו אני זוכר רק שהיו איזה 2-3 שאלונים במחשב (בלי זמן מוקצב) עם עוד שאלות חופרות.
לאחר מכן יש מבחן ידע כללי - בערך 60-70 שאלות שאולי 10 מתוכן ידעתי... את השאר ניחשתי.
למזלי קראתי מאמר על המיונים האלה וידעתי שככה כולם ולא התרגשתי פשוט ניחשתי.
יש שאלון פיזיקה (לא חובה פיזיקה מספיק הגיון בריא ) היה מאוד קל לדעתי עשיתי אותו בקלות.
שאלון חישוב מטומטם עם מפות וספינות - דבר דבילי מאוד פשוט להישאר מרוכז ולקרוא את ההוראות.
שאלון 300 (לא מוקצב זמן אבל מבקשים שתעשו מהר) במחשב גם. זה בערך הדבר הכי מייגע שעשיתי בחיים שלי.
למי שלא יודע מה זה שאלון 300 אז שאלון 300 זה שאלון של 300 שאלות שחלקן חוזרות על עצמן ומה שבודקים שם בעיקר זה עיקביות בתשובות שלכם.
בערך 5 פעם שאלו אם אני מפחד מחושך :\
לא משנה מסיימים את זה יוצאים החוצה (יש מצב ששכחתי עוד שאלון אחד במחשב).
בנתיים חברה מקבלים תשובות לגבי צוללות וחלק כבר הולכים הבייתה.
בערך 30 חברה נשארים לשלב הפסיכולוג.
נכנסים בערך 6 ילדים לחדר עם פסיכולוג ומאבחנת פסיכוטכנית ומתחילים.
היא מתחילה ואומרת שכל אחד יגיד איך קוראים לו בסבב, לאחר מכן אומרת לנו שאנחנו אחראים לקחת זמנים ויש לנו 6 דקות וכל אחד צריך לספר על עצמו ב6 דקות האלה, אסור לעשות סבב, כל מי שמרגיש מוכן שפשוט יתחיל לדבר.
כל אחד מספר קצת מאיפה הוא מה הוא לומד מה הוא מרחיב וכאלה.
לאחר מכן היא זורקת 2 שקיות של קשים ועוד קופסה של סיקות על הרצפה ושואלת אותנו מה אנחנו יכולים לבנות מזה. כל אחד זרק רעיונות אני אמרתי כדור בניין סולם, מישהו אמר טרקטור כמעט הרבצנו לו. אמרו גם סוס וכל מיני חיות.
לבסוף היא אומרת לנו אוקי עכשיו אני רוצה שתבנו לי סוס וכשאני אבקש ממישהו מבחוץ להיכנס הוא צריך לזהות שזה סוס. פה הבנתי כבר שזה לא יקרה אבל טוב בוא ננסה.
קריטריונים לסוס: 2 קשים אורך 3 קשים גובה, אסור להכניס קש בתוך קש ואסור לקפל (כולל הקיפול הטבעי שיש בקש). וכמובן שזה צריך לעמוד.
אוקי פה כבר הבנתי שבאמת אין לנו סיכוי אבל ידעתי שלא מעניין אותם מה יצא בסוף אלא הדרך שבא זה יצא.
קיבלנו 3 דקות לתיכנון המשימה בעזרת 2 דפים ו2 עטים.
סבבה קפצנו לריצפה מדדנו זמן התחלנו לתכנן, כל אחד זורק הצעות מנסה להראות חשיבה מנהיגות וכאלה. הגענו לתיכנון שאני חושב שלא היה שם יותר מדי אופציות.
ישבנו חזרה על הכיסאות והפסיכולוג ביקש ממישהו להסביר מה התיכנון, אותו בנאדם הסביר יפה והכל היה בסדר.
קיבלנו עכשיו 7 דקות לביצוע המשימה. יורדים לרצפה מתחילים לחלק תפקידים, לצערי יצאו איתי 5 ילדים תותחים והיה קשה להתבלט לידם אבל השתדלתי להיות עצמי (כמובן שקשה כשאתה יודע שאתה נבחן).
אחרי דקה המאבחנת אומרת "אבי עכשיו אתה מפקד המשימה" טוב פשוט חזרתי על החלוקת תפקידים מקודם לא היה הרבה מה לשנות. אחרי דקה היא אמרה למישהו אחר וככה העבירה בין כולם חוץ מ1.
טוב סוס זה לא יצא... זה גם לא עמד... טוב נו זה היה אוסף קשים זרוק על הרצפה וגם זה אחרי שפירגנתי ל"סוס" שלנו.
טוב חזרנו לשבת הפסיכולוג שואל אם לדעתנו עמדנו במשימה (אמממ כן... בעצם לא!) כמובן שאמרנו שלא, שאלו אותנו למה אנחנו חושבים שהמשימה נכשלה, אני אמרתי שלדעתי עם יותר זמן היינו מצליחים. דיברו קצת על התיכנון שאולי הוא לא טוב והפסיכולוג שאל אותי אם הייתי עושה את זה אחרת ואמרתי בהתחלה שכן אבל הבנתי שאין לזה לאן לזוז וכשהוא שאל מה הייתי עושה אחרת התחלתי לגמגם קצת והוצאתי אוסף מילים מהפה :\
טוב לאחר דיון קצר לגבי הכישלון המאבחנת אמרה שיש עוד משימה שרק אחד יכול לפקד עליה, אנחנו צריכים לבחור מי זה יהיה בדרך של שיכנוע ולא בדרך של הצבעה.
כמובן שכולם הציעו את עצמם והקרב הפך להיות בין 1 שהיה עקשן ובין 1 שלא קיבל הזדמנות לפקד במשימה הראשונה. בסוף בחרנו את העקשן כי הוא הראה הרבה ביטחון.
לגבי זה יצאתי טמבל - קראתי מאמר שהיה רשום בו בדיוק שזה מה שיקרה ושהמשימה היא פשוט להחזיר הכל לשקית. פחדתי שהם יפתיעו אותי אז פיניתי את הדרך ראיתי גם שהחברה עקשנים ואין הרבה סיכוי.
דרך אגב נתנו לנו דקה לבחור.
טוב אז כמו שאמרתי המשימה הייתה באמת להחזיר הכל לשקיות תוך דקה וחצי - קל מאוד עשינו את זה בקלות.
אני לא חושב שהמשימה הזאת מעניינת אותם אלא הדרך שבה אתה מנסה לשכנע שאתה תהיה המפקד.
לאחר מכן היא ביקשה שכל אחד יזרוק נושא שהוא מסוגל לדבר עליו דקה - הרבה חברה זרקו דברים שקשורים בספורט.
טוב נגלה לכם סוד - אמנם היא רושמת את הרעיונות שלכם אבל לא על זה באמת תדברו.
הפסיכולוג פונה אלי ומבקש שאני אספר על מקרה שהייתי נחוש. (מוקצבת לי דקה אחת)
סיפרתי על משהו שקשור בלימודים בשיפור ציונים וכאלה...
לאחר מכן הוא ביקש מאחד אחר לספר על מקרה שבו הוא השפיע (אם הוא היה נותן לי את זה הייתי בורח משם :\)
ההוא סיפר על משהו יפה דווקא שהוא שכנע כיתה שלמה לחזור בתשובה (הוא היה דתי) משהו כזה.
הוא שאל רק אותי ואותו השאר לא דיברו וזהו סיימנו את שלב הפסיכולוג ומחכים לתשובות.
מחכים עוד איזה 20 דקות בחוץ עד שכולם יסיימו את הפסיכולוג ואז חייל אחד בא מקריא שמות והולך איתם לצד. אישית חשבתי שהם קיבלו חובלים ואנחנו עפים הבייתה אבל מסתבר שלא הם קיבלו צוללות.
לאחר מכן הוא מקריא עוד שמות (כל מי שנשאר בעצם :\) ואומר שאנחנו התקבלנו לחובלים שהגיבוש יהיה בפבואר (סעמק בחורף) ובלה בלה בלה.
איך שהוא אמר את המילה חובלים התחיל גשם לא מהעולם הזה ועל כמות המים בבגדים שלי כשהגעתי הבייתה אני לא אספר לכם.
קצת על המספרים:
הגיעו בסביבות 80-90 חברה ליום מיונים הזה.
30 בערך קיבלו צוללות.
16 קיבלו חובלים (אני בניהם).
קצת טיפים:
תבואו עירניים זה יום מייגע, תשתדלו להיות עצמכם תעשו את המבחנים טוב.
מה שמחפשים זה בעיקר מנהיגות וראש על הכתפיים.
שיהיה בהצלחה לחברה שניגשים למיונים האלה, מקווה שעזרתי![]()

ציטוט ההודעה