בתאריך 21.12 בעיתון 7 ימים של ידיעות אחרונות, פורסמה כתבה על טיל הלורה.
מישהו קרא את הכתבה?
אני אספר בקצרה למרות שהכתבה ארוכה (5 עמודים בעיתון).
טיל הלורה הוא טיל קרקע קרקע שפותח ע"י התעשייה האווירית.
עלותו של טיל הלורה הוא 300 אלף דולר ליחידה.
טווח הטיל הוא 300 ק"מ, הוא בעל רמת דיוק מדהימה ומה שעושה אותו לכל כך מיוחד הוא זווית הפגיעה שלו, הוא מגיע בזווית כל כך חדה כך שבלתי אפשרי לזהות אותו \ ליירט אותו. טיל הלורה נחשב לטיל הטוב בעולם מסוגו. (לא מפתיע, תמיד עשינו את זה יותר טוב מכולם)
הבעיה היחידה בטיל הזה בעצם היא שהוא משתלם יותר מחיזוק חיל האוויר, מה שהביא למצב שבגלל בחירים בחיל האוויר הטיל לא נכנס לשירות מבצעי.
למה? בגלל שהטיל מאיים על מעמדו של חיל האוויר כזרוע הארוכה של צה"ל.
מדוע טיל הלורה מהווה איום על מעמדו של חיל האוויר?
מכיוון שהטיל הזה יכול להיות משוגר מהים ומהיבשה, ותוך דקות ספורות מקבלת ההחלטה הוא כבר ישמיד את המטרה. התהליך של להטיס מטוסים לאותה מטרה ולהשמיד אותה הוא ארוך בהרבה, תהליך שמתחיל מתדרוך הטייסים ועד היציאה שלהם והטיסה לעבר המטרה - תהליך שארוך בהרבה.
נכון לעכשיו, בניגוד למצב שהיה במלחמת העולם השנייה, השקעה בטילים לטובת השמדת מטרות על הקרקע היא משתלמת יותר מאשר השקעה במטוסים לטובת אותן משימות.
זאת הסיבה לכך שבחירים בחיל האוויר התנגדו והצליחו לחסל את הפרוייקט בשקט בשקט ולשמור על חיל האוויר כזרועה הארוכה של צה"ל.
זה היה תמצית של הכתבה הארוכה כמובן שהכל מסופר שם בהרחבה.
עכשיו לדעתי,
אני חושב שבחירים בחיל האוויר (בראשם דן חלוץ למרות שאני מעריך אותו מאוד) התנהגו באגואיסטיות ובצורה שעולה למדינה בהרבה כסף וצרות.
עם כל ההערכה לחיל האוויר שבזכותו מלחמות ישראל הפכו לקלות כאשר הוא השיג עליונות אווירית בכל אחת מהן, אם מוצאים פיתרון טוב יותר בשביל משימות מסויימות (במקרה הזה פגיעה במטרות בטווח של 300 ק"מ) חיל האוויר צריך לפנות את מקומו לטובת המדינה.
מה דעתכם בנושא?

)
ציטוט ההודעה