קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] הגיבור שלכם מ Fable:The Lost Chapters
    על ידי Jack בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 07-08-2008, 18:07
  2. תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 19-05-2008, 14:49
  3. [דיון]התמונות שלכם מפייבל
    על ידי Ansem בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 08-09-2005, 17:38
  4. [דיון] אדריאנו החלוץ הכי טוב בעולם?
    על ידי British_Bloke בפורום כדורגל
    תגובות: 30
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 21:59
  5. דיון סמאקדאון 1/9/05
    על ידי Dave Grohl בפורום היאבקות/WWE
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 20:57
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

[דיון] טיל הלורה

ברירת מחדל [דיון] טיל הלורה

בתאריך 21.12 בעיתון 7 ימים של ידיעות אחרונות, פורסמה כתבה על טיל הלורה.
    מישהו קרא את הכתבה?
    אני אספר בקצרה למרות שהכתבה ארוכה (5 עמודים בעיתון).
    טיל הלורה הוא טיל קרקע קרקע שפותח ע"י התעשייה האווירית.
    עלותו של טיל הלורה הוא 300 אלף דולר ליחידה.
    טווח הטיל הוא 300 ק"מ, הוא בעל רמת דיוק מדהימה ומה שעושה אותו לכל כך מיוחד הוא זווית הפגיעה שלו, הוא מגיע בזווית כל כך חדה כך שבלתי אפשרי לזהות אותו \ ליירט אותו. טיל הלורה נחשב לטיל הטוב בעולם מסוגו. (לא מפתיע, תמיד עשינו את זה יותר טוב מכולם )
    הבעיה היחידה בטיל הזה בעצם היא שהוא משתלם יותר מחיזוק חיל האוויר, מה שהביא למצב שבגלל בחירים בחיל האוויר הטיל לא נכנס לשירות מבצעי.
    למה? בגלל שהטיל מאיים על מעמדו של חיל האוויר כזרוע הארוכה של צה"ל.
    מדוע טיל הלורה מהווה איום על מעמדו של חיל האוויר?
    מכיוון שהטיל הזה יכול להיות משוגר מהים ומהיבשה, ותוך דקות ספורות מקבלת ההחלטה הוא כבר ישמיד את המטרה. התהליך של להטיס מטוסים לאותה מטרה ולהשמיד אותה הוא ארוך בהרבה, תהליך שמתחיל מתדרוך הטייסים ועד היציאה שלהם והטיסה לעבר המטרה - תהליך שארוך בהרבה.

נכון לעכשיו, בניגוד למצב שהיה במלחמת העולם השנייה, השקעה בטילים לטובת השמדת מטרות על הקרקע היא משתלמת יותר מאשר השקעה במטוסים לטובת אותן משימות.
    זאת הסיבה לכך שבחירים בחיל האוויר התנגדו והצליחו לחסל את הפרוייקט בשקט בשקט ולשמור על חיל האוויר כזרועה הארוכה של צה"ל.

זה היה תמצית של הכתבה הארוכה כמובן שהכל מסופר שם בהרחבה.
    עכשיו לדעתי,
    אני חושב שבחירים בחיל האוויר (בראשם דן חלוץ למרות שאני מעריך אותו מאוד) התנהגו באגואיסטיות ובצורה שעולה למדינה בהרבה כסף וצרות.
    עם כל ההערכה לחיל האוויר שבזכותו מלחמות ישראל הפכו לקלות כאשר הוא השיג עליונות אווירית בכל אחת מהן, אם מוצאים פיתרון טוב יותר בשביל משימות מסויימות (במקרה הזה פגיעה במטרות בטווח של 300 ק"מ) חיל האוויר צריך לפנות את מקומו לטובת המדינה.

מה דעתכם בנושא?

ישי התותח

2. קישורים ממומנים

אחי אם אני זוכר זה הטיל שיהיה נגד הקאסמים? במקרה וכן אחי לא משתלם להשתמש בו מעל מליון שקל לטיל זה יגמור את המדינה כלכלית

ציטוט נכתב במקור על ידי ohadm צפיה בהודעה
    אחי אם אני זוכר זה הטיל שיהיה נגד הקאסמים? במקרה וכן אחי לא משתלם להשתמש בו מעל מליון שקל לטיל זה יגמור את המדינה כלכלית
    לא, מטרתו של הטיל היא לפגוע במטרות על הקרקע, לא ליירט טילים באוויר.
    כל מה שהכתבה באה להגיד הוא שמשתלם יותר להשקיע בטילים גם מסיבות כלכליות וגם מסיבות ייעול.
    אני אגיד עוד דבר שלא ציינתי, כיום חילות האוויר בעולם מתקדמים במיוחד ובמקרה שמסלולים של בסיסים של חיל האוויר יפגעו, כל המערך האווירי שלנו משותק, מה אז נעשה? (כמובן שמתאמנים שעות נוספות על מנת שזה לא יקרה אבל זה מצב שעלול לקרות.)

ישי התותח

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    100

הלורה קודם כל למרות שהיא מונחית, היא רקטה ולא טיל.

אני חושב שבהחלט זה שלא הכניסו את הלורה לשירות \ התחילו להכניסה לשירות זה בזיון בפני עצמו, אבל לא היה משנה את תוצאות המלחמה האחרונה ככה או ככה, אבל צעד רצוי לכל עימות עתידי.

אין יותר מדי שימושים לרקטה שכזאת במתאר של לחימה מול כוח גרילה כמו החיזבאללה, שמטרות גדולות אין להם, וכל פגיעה בהם צריכה להיות מדוייקת לחלוטין, שטיל הלורה לא יכול לספק.
    טיל הלורה מונחה GPS, ואומנם מספק אחוזי דיוק גבוהים, אבל גבוהים בשביל GPS, בשביל פגיעה במחנות צבאיים מטרות גדולות וכדומה, לא בפגיעה בבניינים בתוך ביירות, או במשגרי קטיושות ( רוב המטרות שהיו בלבנון ב2006 ), ובשביל מטרות אלה חיל האוויר הוא כרגע הפתרון הטוב ביותר.

מכיוון שהלורה הוא כרגע בהנחיית GPS בלבד, אין הוא מתאים לשימוש מול החיזבאללה, אם בעתיד התעשייה האווירית תצייד את הלורה באמצעי הנחייה נוסף שישמש אותו בחלק הסופי של המעוף, ז"א אמצעיים אופטיים, לייזר וכדומה, שיאפשרו פגיעה ברמת pin point, תהיה אפשרות גם להשתמש בלורה כנגד מטרות קטנות.
    כרגע זה עוד לא המצב, למרות שטכני הוא בהחלט בהחלט אפשרי.

משתמש משקיע
    לייקים
    6
    נקודות
    69

אתה יודע אחרי מלחמת העולם השניה בארה"ב היו בטוחים שכל מה שהמטוסים שלהם יצטרכו לעשות מאותו יום והלאה הוא רק להפיל מפציצים רוסים, בגלל זה כל החימוש והמטוסים שלהם תוכננו להפלת מפציצים כבדים וחסרי הגנה, הם אפילו הורידו את המיקלעים מהמטוסים.
    המעשה הזה התברר בויאטנם כטעות מרה והתבטא בזה שארה"ב נאבקה על שליטה אוירית מול המיגים בצפון קוראה כשהם נלחמים במטוסים שלא מתאימים למשימה שלהם.

למרות שמצד שני 300000 אלף דולר זה כלום, אני חושב שלהזניק 3 מטוסים עולה בערך אותו הדבר, אני לא מבין מה הבעיה לפתח אותו במקביל
    זה כמו שהמשטרה לא נלחמת בגניבות רכב כי זה מביא כסף ליבואני הרכב ולביטוחים או שבונים פה מליון כבישים ואוטובוסים במקום תחבורה ציבורית נורמאלית, הכל בשביל אינטרסים ולא לטובת הציבור

לא תמיד אנחנו יודעים מה טובת הציבור ומה האינטרסים המנחים. אני לא לוקח צד אבל רק מזכיר לכם שהעיתונות היא לא מקור אמין ב-100% וגם לא מקום אובייקטיבי זאת אומרת שמעורבת דעה בכתבה ולכן אנחנו רואים את הצד הזה שהדעה מציגה.

יש פה התנגשות עמוקה בין צנזורה תקינה לבין זכות הציבור לדעת לדעתי אין מקום לפרסם כתבות כאלו בעיתונים אל האזרח ה"פשוט" מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא מבינים כלום ברצונות,שיקולים סטטיסטיקות , אסטרטגיות, פריסות וכספים בענייני הצבא ולמען האמת אנחנו גם לא צריכים... הכתבות האלה מיוצרות לשם דבר אחד-רייטינג והדבר הזה מבסיסו הוא דפוק. ולכן יש לייחס לכך חשיבות אבל בוא נגיד שיש לנו דברים אחרים שאנחנו צריכים למחות עליהם ולהפגין עליהם ולא בנושאים כאלו.כי אנחנו מוגבלים כאן בידע ומקבלים סוג אחד של דעה ולשפוט על פי דעה אחת שהיא בפירוש לא אובייקטיבית זה לא דבר נכון או נבון.

מה שנוצר בסופו של דבר זה סלידה של הציבור( ובסופו של דבר זה משפיע על המתגייסים) מחיל האוויר בהיותם אינטרסנטים ועל סף הלא נחוצים לצבא..
    אותו דבר ועוד המון יש לי להגיד על הכתבה האחרונה שהתפרסמה בעובדה על סיירת מטכ"ל שהמטרה היחידה שלה היתה פשוט השמצה וזכייה ברייטינג על חשבון אחת היחידות המובחרות של הצבא.
    יכול מאד להיות שטיל הלורה יחסוך לנו כסף,ייצר עוד יעילות אבל מצד שני אנחנו לא יודעים כלום על הנושאים הללו הדבר היחיד שאנחנו יודעים זה מה שאנחנו שומעים וזה תמיד מגיע מהתקשורת..נוצר מין מעגל קסמים כזה,
    חפרתי

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:46.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,505,713 | הודעות: 8,206,306 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect