אהלן כולם,
באשכול זה מתנדבי מד"א בעיקר אך כל אחד שנתקל מוזמן לפרסם "סיפורי מקרה" מעניינים\מצחיקים\שאלות לגבי מקרים לא ברורים שקרו לו במשמרת.
כמובן, שאנו שומרים על צנעת הפרט, סודיות רפואית והזכות לכבוד. מה זה אומר? לא כותבים שמות של חולים,מתנדבים\עובדי מד"א, שמות של מקומות וכל פרט העלול להסגיר את זהותו של הנפגע בצורה כלשהי. זכרו! העובר על כלל זה ייענש.
אז אני אתחיל בסיפור מעניין - הלידה הראשונה שלי:
כשהייתי עוד מתנדב צעיר, בן חצי שנה בלבד, נקראתי במשמרת ל"שבוע 28,ירדו המים". נלחצתי קצת, אך לא באופן רציני עד שהודיעו לנו בקשר: "[שם הנהג], רק שתדעו, זו לידה". הסתובבתי לנהג וראיתי שלא רק אני קצת החוורתי. מתברר שזו גם הלידה הראשונה שלו.
הגענו. האישה, שמוצאה זר, בדירה מוזנחת עם עוד כמה חברים ובני משפחה, שוכבת על המיטה והתינוק עם חצי ראש, כחול לגמרי, בחוץ. הרבה מהלידה עצמה אני לא זוכר כי זה קרה מהר והתרגשתי נורא - רק הושטתי לנהג דברים, אך לאחר שהתינוק הוצא - התברר שהוא לא נושם. אנחנו מתחילים החייאה בזמן שהאמא שואלת בבכי: "הוא בסדר?" "הוא בסדר?". אחרי בערך חמש דקות של זיעה קרה ולחץ אטומי אנחנו שומעים נשימה. הוא בכה!. אלוהים ישמור, כמה שאני לא אשכח את הרגע הזה.
הנט"ן הגיע ולקח את התינוק,נושם, לבי"ח ואנחנו את האמא.

ציטוט ההודעה

עוד אין לך