יש לי סיכויים לדעת לאן אני מיועד לפני יום הגיוס?
יש לי סיכויים לדעת לאן אני מיועד לפני יום הגיוס?
|
|
יעדי הגיוס די בטוחים אך לא ב100 אחוז ובנוסף אם עברת מיונים כלשהם ונודע לך שהתקבלת אז אתה יודעת את יעד הגיוס שלך
נתחיל מזה שהשיבוץ בצה"ל נקבע בעיקרון לפי צורכי הצבא וזה דבר שמוזכר בכל צו גיוס או זימון
כמו שחומי אמר מעליי מי שקרבי יכול לדעת לאן הוא ילך לפי מה שהוא סימן במנילה ולפי תאריך הגיוס הסופי שנקבע לו או שאם עברת מיון אז זה שיבוץ ברזל ותהיה שם בטוח
אבל מצד שני אם אתה הולך ג'ובניק אתה עושה טירונות 02 ואז רק אלוהים יודע איפה ישבצו אותך
שיהיה הרבה בהצלחה.
התשובה של avior dvora הכי נכונה... אבל רק הבהרה קטנה
כקרבי אתה תדע לרוב לאן אתה הולך, אך לפעמים זה לא ככה. (לדוגמא חבר שלי שהשנה התגייס ביום גיוס שלו היה גיוס גם למודיעין שדה וגם לגבעתי אז הוא לא ידע איפה הוא יהיה.. ושניהם היו לו במנילה)
בנוגע לגובניקים / פרופיל 64 ומטה - אם לא עשית שום קורס מקדים , אתה בדרך כלל תלך לגיוס כלל צה"לי, תעבור טירונות , ואז בסוף הטירונות תקבל צו התייצבות ליחידה הבאה שלך .. אך גם כאן יוצאים מן הכלל .. כמו נהגי תובלה, קצונה ייעודית או שלישות , וכ'ו .. שהגיוס שלהם הוא במרוכז, ויש ימי גיוס מרוכז (בדומה לקרבי) אז הם יודעים לאן הם הולכים (יש למשל גיוס מרוכז של נהגי תובלה , או של הקציני שלישות כמו שאמרתי) . השאר כלל צה"לי
נערך לאחרונה על ידי Sunz; 15-02-2008 בשעה 21:07.