המצרכים
50 גרם סוכר חום כהה
50 גרם דבש או סילאן
125 גרם חמאה מרוככת
1 חלמון ביצה
175 גרם קמח רגיל
(אני הכנתי עם קמח כוסמין לבן)
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפיות זנגוויל טחון
2 כפיות של תערובת תבלינים: קינמון, ציפורן, הל, אגוז מוסקט - לפי היחס שאתם אוהבים
175 גרם תמרים קצוצים
100 גרם שומשום
אופן ההכנה
בקערה שמים את הסוכר והדבש או הסילאן
מוסיפים את החמאה ומקציפים קצת ביחד
מוסיפים את החלמון וממשיכים להקציף
מוסיפים את הקמח, הסודה לשתיה ואבקת האפיה
מוסיפים את התבלינים ואחר כך את התמרים הקצוצים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
מכניסים את הקערה המכוסה למקרר למשך 30 דקות עד שהעיסה תתייצב.
מחממים תנור ל - 180 מעלות
מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה
שופכים את השומשום לצלחת שטוחה גדולה
יוצרים מהעיסה כדורים קצת יותר קטנים מאגוז מלך
מחזיקים כל כדור ביד ומשטחים אותו על צלחת השומשום, כדי שיקבל צורת דיסקית שטוחה שצד אחד שלה מצופה שומשומים (קוטר של בערך 4-5 ס"מ ועובי בערל ס"מ אחד)
מניחים בתבנית עם הצד של השומשום למעלה
אופים כעשרים דקות או עד שצבע זהוב-שחום מתגלה בהקף של כל עוגיה
מניחים להתקרר בתבנית ורק אחר כך מעבירים לקופסה אטומה.
גיוונים:
אפשר לעשות החלפות במוצרים ולהתאים את העוגיות לטעמכם.
להחליף בכמויות של אחד על אחד.
ניתן להחליף את התמרים בתאנים מיובשות קצוצות או בחמוציות
ניתן להחליף את השומשום בזרעוני פרג או בשיבולת שועל
ניתן להחליף את הזנגוויל בקינמון
ניתן להכין את העיסה מראש ולשמור אותה במקרר בכלי מכוסה עד שבוע ימים!
כך אפשר לאפות כל פעם רק את הכמות הרצויה, או אם צריך להתארגן מהר לקראת אורחים לא צפויים וכו'.
קרדיט למתכונים.נט




ציטוט ההודעה

