פשטידת פיצפוצים

חבר'ה, לשבת חזק... הפשטידה הזאת לא דומה לשום דבר שאתם מכירים או מדמיינים..
או אולי אתם כן מכירים ומדמיינים - ורק עלי נחתה פשטידת הפיצוצים הזאת כמו פצצה..

קיבלתי את המתכון מנאוה מנוחין, הבת של יעקב, שחוננה בכשרון בישול אדיר: כל דבר שיוצא מתחת לידיה, פשוט טעים בטירוף.
נאוה ראתה אותי מתחבטת ומתלבטת בבחירת המתכון להיום, ושאלה אם בא לי על מתכון מעניין.
בא לי??
אני הרי מתה על מתכונים מעניינים!!
מהר מהר, תכתיבי לי, אמרתי לה, ורצתי להביא נייר ועט..

למשמע המרכיב העיקרי של הפשטידה - קצת עיקמתי את הפרצוף..
אבל ככל שהלך המתכון וקרם 'עור וגידים' - נדבקתי בהתלהבות של נאוה, ורק בגלל השעה המאוחרת כרגע, אני לא יוצאת העירה לחפש מכולת או סופר פתוח כדי לקנות פצפוצי אורז ולהכין את הפשטידה מיידית!
זה יחכה למחר...

נאוה אומרת שכשהפשטידה מוכנה - אף אחד כמעט לא מצליח לנחש מה מרכיביה.. פצפוצי האורז התפוחים מאבדים את צורתם, ונבלעים בתוך העיסה הגבינתית ונותנים לה יציבות, הפשטידה נחתכת כמו עוגה יפה... והטעם, שפתיים יישקו..

אז אם בא לכם להקדים אותי ולנסות את הפשטידה לפניי - הנה, ככה תעשו:

פשטידת פיצפוצים

המצרכים
5 כוסות פיצפוצי אורז תפוחים
2 גביעי קוטג' 5%
4 ביצים
חופן גבינה מגורדת לפי טעמכם
2 כפות אבקת מרק בצל
מלח, פלפל

לציפוי:
2 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות (אפשר יותר אם אוהבים הרבה בצל)
גבינה צהובה לזרייה מלמעלה

אופן ההכנה
חשוב מאד לקנות את פצפוצי האורז הנכונים: אריזה גדולה, בשקית ניילון שקופה, עם כיתוב בכחול ובלבן.
(כשאגיע לסופר לקנות, אברר את השם המדוייק ואוסיף לכאן)
לא להשתמש באורז התפוח שבא בקופסה, או באורז האפוי שבא בצבע שחום. רק באורז הזה שהוא לבן חיוור ותפוח.

מערבבים את כל חומרי הפשטידה יחד, יוצקים לתבנית בגודל 22*35 ס"מ
אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, בערך חצי שעה, או עד שפני המאפה מזהיבים

בינתיים מטגנים במחבת גדולה טבעות של שני בצלים גדולים, עד להשחמה יפה.
מוציאים את הפשטידה מהתנור, מפזרים על פניה את הבצל המטוגן, מכסים הכל בשכבה נאה של גבינה צהובה, ומחזירים את הפשטידה לתנור עד שהגבינה מלמעלה מותכת ומזהיבה.

מקררים קצת לפני שחותכים למנות, ומגישים.

אם לא תגידו שזה פיצפוצים - אף אחד לא ידע... תכף תתחיל סדרת ניחושים מה זה ואיך זה..

בתיאבון!

קרדיט למתכונים נט.