ש: היי דייב. ספר לקוראים מעט על עצמך.
ת: שלום שלום, אז דבר ראשון אני בטוח שכולם משוכנעים שהשם שלי הוא באמת דייב, אז הנה לכם הפתעה וידיעה מרעישה למי שלא יודע! השם שלי הוא באמת דוד ודייב זה שם שהמציא לי Sniper_Kid14 aka din0 למי שזוכר. אני משרת בצה"ל כבר שנתיים (עוד שנה למניאק!), בן 20 גרוש +3 סתם חחח... מספיק מידע עליי לא ?![]()
ש: כיצד התחלת לשחק CS?
ת: התחלתי לשחק CS בערך לפני 7 שנים נראה לי, את המשחק הכיר לי גם Sniper_Kid14.
ש: במשך השנים, היו עוד משחקים "שנתפסת" עליהם והשקעת בהם זמן?
ת: כן בטח, אהבתי מאוד Quake 3, Heroes of Might and Magic, FIFA ועוד כמה אבל CS היה המשחק האהוב עליי ללא ספק.
ש: דווקא בתקופה הטובה של הקהילה כאשר היו טורנירים רבים וליגות שנוהלו על ידי 3DV/GAMER.PRO היה נראה כי אתה עובר מקבוצה לקבוצה (Underline, DNA, Fantastic5, 7Kingdoms ועוד), להבדיל מהזמן האחרון שבו הראית יציבות יחסית עם סגל די קבוע. מה השוני בין התקופות שיצר את המצב הזה?
ת: לפני כל תקופת הדילוגים שלי הייתי בdevnc כשנה, ואז התקדמתי ועברתי לDNA. גם בDNA הייתי תקופה לא קצרה אבל אחרי זה התחלתי לדלג מקלאן לקלאן... אני חושב שפשוט לא מצאתי את עצמי ממש בשום קבוצה והיה חסר לי משהו אז כל הזמן ניסיתי דברים חדשים בקבוצות כאלה ואחרות, וכמובן גם התבגרתי.
ש: מה הקבוצה/הסגל שהכי נהנית לשחק איתו?
ת: אין ספק שהקבוצה שהכי נהניתי לשחק איתה, היא הקבוצה שהקמתי עם אסף inferno בזמנו (למרות שהוא פרש שבועיים אחרי) שכולכם מכירים lockNload. גיבשתי קבוצה של שחקנים מוכשרים בטירוף שרק השתפרו עם הזמן ונהיו לשחקנים הטובים בארץ, לא שהם כבר לא היו טובים לפני... היה כיף כי כולם היו אחלה חברה ולא היו מריבות בקבוצה, זאת הסיבה האמיתית ליציבות שהייתה לנו... נהנינו לשחק אחד עם השני ולא רבנו על שטויות. משום מה נוצרה עלינו תדמית כחרשני טקטיקות אבל זה די רחוק מהמציאות כי אני לא זוכר שעשינו יותר מ5 פראקים בכל השנה הזאת חחח. כמובן שעבדנו על דברים שהיה צריך לשפר, אבל את הרוב עשתה הכימיה והצחוקים בונט!.
ש: יחסית לרבים אחרים, החלטת להמשיך לשחק למרות השירות הצבאי. למה בכל זאת החלטת לפרוש כעת?
ת: החלטתי להמשיך לשחק כי זה התאפשר לי ואהבתי את המשחק, אני עדיין אוהב. הקהילה במצב של גסיסה מאז קריסת GAMER ומי שחושב אחרת חי בבועה... אבל למרות שכמעט שנתיים האלה היו כמעט אך ורק טורנירי אונליין סתמיים היה כיף כי אהבתי את האנשים בקבוצה, היה פשוט כיף ולבוא לשחק איתם בלי קשר למצב הגרוע של הקהילה. כיום אני פורש כי אני כבר לא מוצא את המוטיבציה לבוא למשחקי אימון וכאלה ואני לא אוכל לתרום לקבוצה בעצם היותי לא פעיל... אני עדיין מאוד אוהב את האנשים בקבוצה אבל זה כבר לא מספיק... כנראה שזה הזמן בשבילי. אני לא רוצה לצאת בהצהרות כמו שהרבה מושפעים אומרים שהם פורשים שזה "אני אמחוק תמירק וסי אס לא תראו אותי בחיים, זה הרס לי תחיים בלה בלה". אז לא, אני פורש מהמשחק הפעיל ז"א עם קבוצות וכאלה אבל אני עדיין אוהב תמשחק וכיף לי לשחק מדי פעם גטר פה ושם, וגם למירק אני אבוא מדי פעם.
ש: אתה מאמין שתחזור לשחק בעתיד?
ת: כדי שאני אחזור לשחק ברצינות יצטרך לקרות משהו גדול שלא הצלחתי לעשות עד עכשיו... כמו טיסה לחו"ל לאיזה טורניר. מוקדמות לESWC או משהו בסגנון, אבל לפי איך שהמצב נראה אז אין מצב לדבר כזה... שלא לדבר על ההתפתחויות הלא כל כך "מבריקות" בוייגימס שהתרחשו בתקופה האחרונה, שלדעתי סתם הורסת את הקהילה עוד יותר (למרות שהיא די בקנטים הרבה זמן).
ש: מן הסתם היו לך רגעים טובים במהלך השנים. ספר על הרגע הטוב ביותר הזכור לך
ת: אממ יש 3 רגעים שאני זוכר ממש טוב... זכיה בלאן אדוונס עם devnc, לאן עם DNA שבאנו כקבוצה חדשה יחסית והפתענו את NET עם תיקו והעפנו את END לסולם התחתון. והזכייה עם lnl בלאן פרטי ה"מוזמנים" של וייגימס.
ש: להבדיל מהשאלה הקודמת, איזה רגע היית מעדיף לשכוח?
ת: אממ היינו בלאן אחד עם DNA, בבית עם ELE GLC ועוד קבוצה. משחק קובע היה נגד GLC שסיימנו צד ראשון 10-5 וצד שני הפסדנו 5-10, ולא עלינו מהבית על הפרש 2 ראונדים, זה היה די כואב ומאכזב במיוחד גם שהייתי ממש גרוע במשחק הזה. עוד לאן שהייתי עם ELE בחצי גמר נגד ESR, הובלנו איזה 15-13 הם חזרו ובהארכה הפסדנו... מבאס חושילינג תאמינו לי חחח.
ש: שחקנים צעירים רבים חושבים ששחקני קבוצות הצמרת יושבים בונט ומדברים אך ורק על טקטיקות ועל המשחק עצמו. ספר על משהו מצחיק שאתה זוכר במהלך משחק/אימון וכו'.
ת: אני לא מכיר אף אחד שיושב בונט ומדבר על טקטיקות... בעצם מישהו אחד, רמז... ranek??סתם רן חולה עליך! הסיבה שכל כך אהבתי לשחק PCWS בשנתיים האחרונות עם הקמת lnl ואז eSr ועד מלפני לא מזמן ELE זה כי ה - PCWS היו ממש באווירה טובה, לא באנו למשחק במטרה לנצח בכל מחיר אלא יותר להינות... חוץ מזה איך לא יכולים להיות צחוקים עם סטלנים כמו balron התימני pois הכושי ו - wood הרוסי השיכור הזה.
ש: לאחר תקופה שהייתם כמעט בלתי מנוצחים כ- lNl, עברתם לשחק ב – eSrael. מה המעבר נתן לכם ומדוע למעשה יצאתם מהארון בסופו של דבר?
ת: תשמע הייתה בזמנו שמועה על לאן שבסוף התבטל, ESR רצו לחזור לעניינים וחיפשו קבוצה חדשה במקום הקבוצה הישנה שלהם עם fet0r pavel והחברה האלה. תמיד רציתי להכנס לארגון הזה כי הוא עשה הרבה דברים טובים בעבר והיו לי תקוות וציפיות, אז נכנסו אליו. לצערי די התאכזבתי בחודשים הבאים כי הארגון לא ממש ניסה לעשות משהו רציני... ולכן יצאנו ועברנו ל - ELE, ששם יש מישהו שאכפת לו לפחות ויש תמיכה. אני לא יכול ממש להאשים אותם תאמת כי המצב של הקהילה באמת לא משהו בכלל, רק חבל שהם יצאו בהצהרות לשווא.
ש: השנה התלבטת רבות האם להוביל את נבחרת ישראל והחלטת שאתה לא מעונייןץ בסופו של דבר הסכמת לעשות זאת ב – ESL. מדוע אתה חושב שהקבוצה נכשלה השנה בשתי המפעלים (ClanBase ו – ESL) ?
ת: הכישלון בקלאן בייס הוא חוסר אימון של הקבוצה, הלידר היה טוב והשחקנים טובים אבל מה שקרה זה שהם התאמנו עם הרכב שונה ושיחקו תמשחק עם הרכב שונה... ולא התאמנו מספיק לדעתי. לא נורא רן יהיה פה שנה הבאה הוא ילמד מטעויות ויספק תסחורה, זה בטוח.
לגבי ESL, לא הייתי מגדיר את זה ככישלון... רומניה היא נבחרת מעולה ויש לה קבוצות טובות שמשחקות באירופה בלאנים כל הזמן. המשחקים היו צמודים והייתה הרגשה שאנחנו יכולים אבל היה חסר לנו כנראה איזה משהו. בכל מקרה האימונים למשחק היו ממש מהנים והייתה אווירה של קלאן במשחק... אגב תודה לחברה על הזמן וההשקעה (רועי דור רן ובנג'ו).
ש: בלאן של TeamPlay ירדתם לסולם התחתון שבו הודחתם על ידי קבוצת EverGate, שהפתיעו את כולם. האם הגעתם למשחק בתחושה שהוא שלכם באופן בטוח או שידעתם מול מי אתם עומדים?
ת: לא. ממש לא הגענו שהנצחון בטוח... ידענו שאנחנו יותר טובים אבל לא באנו בזלזול. למרות שהובלנו נראה לי 10-1 ובסוף הפסדנו. אי ההצלחה שלנו בלאן הזה היה כישלון אישי שלי כי אני לא הכנתי את הקבוצה טוב ללאן ודי זרקתי זין לפניו, כך שלא היה מגיע לנו יותר, אולי לשחקנים בקבוצה אבל בטח לא לי. וכמובן ש - EG הביא את הCOMEBACK של החיים שלהם, עם משחק מדהים של innocity לפי מה שאני זוכר.
ש: אכזבות רבות היו בשנים האחרונות לקהילה הישראלית והדבר גרם לשחקנים לפרוש ולקבוצות להתפרק (לדוגמא – DNA התפרקה במרץ 2006 לאחר ביטול הלאן של Gamer.Pro). כיצד אחרי כל זה אתה רואה את עתיד הקהילה הישראלית?
ת: מאז מפלת גיימר הקהילה רק מתדרדרת... חשבתי שאחרי הלאן בסוף 2007 הקהילה שוב תחזור לחיים אבל שוב חזרנו לאותו דבר... לא נראה שיש למה לחכות, אני מקווה בשביל שאר האנשים שבאמת יהיה משהו רציני בסופו של דבר. צריכים להיות אופטימיים בחיים אה?
ש: מה המסר שהיית מעוניין כשחקן ותיק להעביר לשחקנים צעירים/חדשים?
ת: היום בתכלס הקהילה מורכבת רק משחקנים צעירים חחחאמממ לחרוש גטרים להביא הרבה HSIM עד שבסוף ישימו לב אליכם ויקחו אתכם לקלאן "טופ". ואולי אם אתם פותחים קלאנים אז תהיו יותר סבלניים ואל תפרקו תבסטה אחרי שבועיים...
ש: אם כבר יש לך הזדמנות להעביר מסר, מה היית מעוניין לומר למנהלי הקהילה בארץ?
ת: את מה שיש לי להגיד למנהלים אמרתי הרבה זמן... אבל המנהלים הם די ילדים ולא ממש הקשיבו כך שאני ויתרתי על זה ממזמן... אחד מהכשלונות של הקהילה היא לפי דעתי שפעם בGAMER ניצן היה מעורב באופן ישיר בקהילת ה - CS והיה לוקח הכל בידיים והכל היה מתבצע הרבה יותר טוב אבל היום... הכל מנוהל על ידי ילדים שעדיין לא יודעים איך לבצע תדברים כמו שצריך ולכן הקהילה נראית איך שהיא נראית, לצערנו.
ש: מספר אסוציאציות:
- מפה? train
- שחקן? kuben
- האחים גאולי? דור: "אופיר שוב הבאת לי בלוק!" אופיר: "די דור סתום תפה אתה הבאת לי בלוק קודם" זה אומר הכל על האחים!
- Woodgate? הרוסי מספר 1 בקהילה.
- balron? לא כדאי לעצבן אותו!
- נשק? AK
- CSource? אולי בגלגול הבא.
- בלונדינית, שיער שחור או שיער חום? נראה לי שיער חום... לא שאני פוסל את האחרות![]()
- משקה? מים קפואים
- מאכל? שניצלים של אמא.
ש: לקראת סיום אולי קצת אופטימיות, אתה רואה מספר כשרונות צעירים בקהילה ועם חלקם אף שיחקת כמו uks, valender, bade, Spooky, Rayman ועוד. כשאתה רואה אותם משחקים אתה חושב שמבחינת רמת המשחק יש עתיד ורוד לקהילה?
ת: דור (badE) הוא מזמן לא כישרון צעיר אלא כבר שנתיים אם לא יותר נחשב לאחד השחקנים הטובים בארץ, עמית גם מזמן נחשב לשחקן מעולה ובנגו באמת בחודשים האחרונים פשוט מפציץ ונהיה שחקן מדהים(כמה קיללתי אותו ששיקחתי נגדו!) לגבי ספוקי וריימן לא שיחקתי איתם בקבוצה, אבל כן יש בארץ מלא שחקנים מוכשרים זה אף פעם לא הייתה הבעיה, הבעיה היא שאין מי שיחזיק קבוצה יותר משבועיים... ככה זה בארץ, אתם מפסידים 2 משחקי אימון וסוגרים תקלאן, לא חבל?
ש: דברים שהיית מעוניין להוסיף לסיום (אולי כמה מילות הערכה לכתב וכו') ?
ת: קודם כל תודה לך ניר... אתה מלווה אותי עם הכתבות שלך כבר תקופה לא קצרה ובכלל על העזרה שתמיד הצעת...! אין לי ממש כוח לרשום את כל השחקנים שאני רוצה להודות להם כי זה יהיה איזה 20 שורות, אבל בכל זאת לאנשים ששיקחתי איתם בשנתיים האחרונות, Requiem bade zapdos pois wood neut inferno CowpoxE uks valender ואחרון חביב נתי balron ששרד איתי כמעט שנתיים! תודה לכולכם היה ממש כיף...
מקווה שהקהילה תשתפר... ותודה לכולם באמת פשוט אין לי כח לכתוב פה את כל הניקים P: שוב תודה לכולם! רות סוף!
כמה מילים ממני
דייב היתה לידר אחד המעולים ואחלה בן אדם
ניתגעגע![]()

. עוד לאן שהייתי עם ELE בחצי גמר נגד ESR, הובלנו איזה 15-13 הם חזרו ובהארכה הפסדנו... מבאס חושילינג תאמינו לי חחח.
סתם רן חולה עליך! הסיבה שכל כך אהבתי לשחק PCWS בשנתיים האחרונות עם הקמת lnl ואז eSr ועד מלפני לא מזמן ELE זה כי ה - PCWS היו ממש באווירה טובה, לא באנו למשחק במטרה לנצח בכל מחיר אלא יותר להינות... חוץ מזה איך לא יכולים להיות צחוקים עם סטלנים כמו balron התימני pois הכושי ו - wood הרוסי השיכור הזה.
ource? אולי בגלגול הבא. 

ציטוט ההודעה