זה לא סוד שכיום יותר ישראלים קונים מכוניות מהמזרח ובעיקר מכוניות יפניות, מאזדה, טיוטה, מיצובישי, סובארו, הונדה יונדאי ועוד מכוניות אחרות מהמזרח נמכרות פה בכמויות עצומות. לי אישית אין לי כלום נגד המכוניות האלה אני פשוט אוהב מכוניות אירופאיות. אני חושב באמת שפולקסווגן, סקודה,אופל, פיז'ו,אאודי, רנו, סיאט, פורד(למרות שיש לה שורשים אמריקאים) סיטרואן,שברלוט (אני יודע שהיא אמריקאית אבל היא לא מהמזרח הרחוק) סאאב ועוד מכוניות אירופאיות (על היוקרתיות אני לא מדבר בכלל) לא נופלות ואפילו לפי דעתי עולות באיכותן על היפניות. רק חבל שבאמצע שנות ה-90 ותחילת ה-2000 אנשים העדיפו את היפניות כדי לחסוך בסכומים יחסיים זעומים של כסף (בעיקר על חלקי חילוף) וקנו במסות אדירות את היפניות, ועוד יותר חבל לי שמתרצים את הקנייה של היפניות בתירוצים מצוצים מהאצבע שכל פוסטמה שעוד לא קיבלה רישיון ובחיים שלה לא ראתה אוטו צרפתי מדקלמת:"לפיז'ו יש חרא מכניקה".
באופן אישי לי היה במשפחה רנו (לא זוכר את הדגם) לא היו איתה בעיות מיוחדות, פיז'ו 405 (חוץ מטיפולים רגילים לא ראתה מוסך), פיז'ו 406 (חדשה מהניילון) הייתה אצלנו 6 שנים ולא ראתה מוסך, הייתה לנו פורד פוקוס ולא היה איתה שום בעיות מיוחדות, פיז'ו205+פיז'ו 205 פוראוור+ פולקסווגן פולו היה לאח שלי ולא היו לו שום בעיות איתם, עכשיו יש לי בבית פיז'ו 407 ואני ממש נהנה לנהוג איתה.
חבל שלרכוש מכונית אירופאית היום זה לא משתלם (לא בגלל הערך של הקניה הראשונית שלה אלא בגלל איבוד הערך המהיר עקב דרישת השוק ליפניות).
מה אתם חושבים?

ציטוט ההודעה