היי. קראתי קצת על הפרטים הטכניים של המכשיר ויש לי פה מידע שהופך את הN96 למכשיר שממש לא שווה לחכות לו. אומנם יש לו 16GB מובנה ואפשרות להרחבה שזה יתרון, אבל גם לא כל כך משנה כי 8GB מספיק בהחלט, ועיצוב יותר יפה והוא טיפה יותר קטן והוא שוקל 2 גרם פחות (כמובן שלא תרגישו הבדל בין 2 גרם XD) אלו היתרונות היחידים שלו ויש לו גם כמה חסרונות:

1. המצלמה המשנית שלו לשיחות וידאו היא מסוג CIF, והמצלמה של הN95 8GB היא מסוג VGA שקראתי על זה באיזה סיקור באנגלית שVGA יותר טוב כך שיש יתרון לN95 8GB.

2. אני לא יודע למה הם עשו את זה, אבל לדעתי זה כבר יגרום להרבה אנשים לא לקנות את המכשיר. הסוללה של הN96 ה "אגדי" שהולך ליהיות מכשיר הדגל החדש של נוקיה בעל סוללה ליטיום 950, שזה אומר שהיא מספיקה ל3 וחצי שעות דיבור בניגוד לליטיום 1200 של N95 8GB שמעניק לנו 6 שעות דיבור. כן כן זה נכון! הסוללה שלו חלשה בדיוק כמו הN95 הרגיל. והרבה מאוד אנשים התלוננו על הסוללה החלשה של הN95.

*אני לא יודע למה בדיוק, אבל אפילו בN95 הרגיל אפשר לדבר בערך 5 שעות. ובN96 רק 3 וחצי!!* זה פשוט חיסרון ענק שבכלל לא כדאי להשקיע על מכשיר כזה עוד 1000 שקל.

3. איכות מצלמה בדיוק אותו הדבר כמו N95.

4. גם הספיקר אותו הדבר.

5. אומנם יש גירסה יותר חדשה של הסימביאן, (9.3), אבל לדעתי זה אפילו חיסרון גם זה לא משמעותי בכלל גירסה טיפה יותר חדשה, וגם בגלל שהיא יותר חדשה והמכשיר חדש אז בטוח יהיו מלא באגים וזה לא יהיה כדאי בהתחלה בכלל..

6. אי אפשר לדעת מתי הוא יגיע, עד שימכרו אותו בארץ יקח בטוח הרבה זמן! ולפי הדברים שרשמתי פה בכלל זה לא שווה את ה1000 ש"ח יותר, וגם לא את בזבוז הזמן שמחכים.

7. למי שבכל זאת רוצה לקנות אותו יצתרך לחכות הרבה זמן עד שירד המחיר.

אז קיצר מקווה שהבנתם שהמכשיר הזה לא שווה שום דבר! אין בוא שום דבר מיוחד וגם הוא אפילו עם כל החסרונות שלו הרבה יותר כדאי כבר את הN95 8GB. אז אם מישהו מחכה לו אני הייתי ממליץ לקנות N95 8GB או לחכות עוד הרבהה זמן עד שיצא מכשיר יותר מתקדם.

לא תודה, אני לא מחכה ולא רוצה את המכשיר הזה, לדעתי זה פשוט טעות איך שנוקיה יצרו אותו. כמובן שיקח עוד הרבה מאוד זמן עד שיצא N97, כך שעד שיצא N97 אני יהנה לי מהN95 8GB 3 שנים, ואז יחליף לN97 או N98 אם יצא.. =]

מקווה שהבנתם אותי, השקעתי בזה הרבה זמן....

מזל שבדקתי על המכשיר, אם לא יכולתי לחכות לו הרבה זמן. מחר אני קונה לי את הN95 8GB, הוא מבחינתי יותר טוב מהN96 ה "אגדי החדש" של נוקיה. חבל מאוד שזה מה שהם מכינים ולא מודיעים רשמית על החסרונות הגדולים שלו.

בהצלחה לכולם !

ואני בטוח ב100 אחוז במה שאני אומר. החסרונות של המכשיר פשוט לא שווים את ה1000 ש"ח יותר וגם את בזבוז הזמן שמחכים לו. הוא פשוט חרא של מכשיר! סוללה ממש גרועה ואיכות מצלמה משנית פחות טובה. אולי הוא טוב למי שצריך הרבה מאוד מקום. ולרוב האנשים מספיק 8gb. וגם זה פשוט לא שווה את זה! תחשבו על זה.. סוללה פשוט ג-ר-ו-ע-ה!! כולה 3 וחצי שעות דיבור.. זה פשוט בזבוז כסף.. איך אפשר להינות ממכשיר עם סוללה כזאת? לדעתי עם כל החסרונות האלה הN95 8GB פי 10000 יותר כדאי גם כי הוא 1000 שקל פחות וגם כי ההבדל לא שווה 1000 שקל. 8gb מספיק בהחלט לפחות בשבילי ובטוח לרוב האנשים פה, כך שזה הופך את הN95 8GB למכשיר הרבה יותר שווה.