בס"ד
שיפור מהירות האימיול - בדוק ומנוסה
מ-ת-ח-י-ל-י-ם
1.הגורמים המשפיעים על המהירות של המחשב, האינטרנטוהאימיול
א. תוכנות שפועלות ברקע מאיטות את המהירות של המחשב, תוכנות כמו אנטיוירוס, איי סי, קאזה וכו'.
ב. תוכנות שמשתמשות בפס הרוחב של האינטרנט מאיטות אתהאימיול, תוכנות הורדה למיניהם, תוכנות צאט' ופייר-וול (מאט בטרוף אתהאימיול)
ג. בעקרון כל שימוש שלכם במחשב, שימוש שמצריך פעילות של המעבד מאט אתהאימיול בגלל זה מחשבים בעלי מעבד חזק יותר מורידים במהירות גבוההיותר(בדוק).
ד. תשתדלו לא להעמיס על המחשב תוכנות ולפוצץ אותו, אני מכיר מישהועם מחשב חזק, שהפך להיות גרוטאה בגלל כל הזבל שיש בתוכו..
לכן מומלץ ביותר לאלגעת במחשב שהאימיול דלוק ולסגור כל תוכנה לא רצויה שפועלת ברקע.
2. ניקויהמחשב
א. . System Mechanic & Advanced Track Eraser הם תוכנות שצריכות להיותבכל מחשב ביתי, תורידו אותם ותנקו איתם את המחשב הכי יסודי שאפשר, בקשר לתוכנה .Advanced Track
התוכנה תנקה את ההיסטוריה של האינטרנט שלכם, כולל הדפיםהאחרונים שנכנסתם, קוקיס, וכל הזבל שנכנס למחשב מהאינטרט אני מפעיל אותה כל יוםכשאני מפעיל את המחשב והיא מנקה לי בסביבות ה-150 קבצים, מומלץ להשתמש בה כליום.
ב. אלו שלא מוכנים לותר על אנטי וירוס ופייר וואל, רצוי להשתמש בתוכנה שכוללת בתוכה את שניהם, זה יקל על המחשב שלכם וישפר את המהירות שלו.
ג. תמחקותוכנות לא רצויות.
3. ה-א-י-מ-י-ו-ל
עכשיו מעיפים מהאימיול את כלהאופציות הלא רצויות שמאיטות אותו..
א. כנסו להעדפות --> תצוגה.. עכשיו רואיםאת העמודה של חסוך שימוש ביע"מ ובזיכרון? יפה. תסמנו את כל מה שכתוב שם..! לאלה שלאהבינו תלחצו פשוט בצד של כל ארבעת האפשרויות ככה שיהיה וי ליידם.
ב. כנסוללשונית חיבור... תשנו את המהירות הורדה ל-107 בלי הגבלה של מהירות, ואת ההעלאהל-11 גם בלי הגבלה..
באותה הלשונית תשנו את הפורטים לפורטים הבאים TCP - 5773 UDP - 5783 חשוב לשנות את הפורטים, חלק מהאנשים באימיול חוסמים את הפורטים שהאימיולבה איתם ובגלל זה אנשים אחרים שמשתמשים בפורטים האלולא יכולים להוריד מאותםמשתמשים שחסמו אותם.
עדין אותה לשונית.. תשנו את המספר חיבורים ל-700 בלבד!! אנייסביר לכם למה בהמשך.
ג. כנסו ללשונית תיקיות.. תשתפו את כל הקבצים שנראה לכםשאנשים ירצו להוריד ממכם, אל תשתפו את כל המחשב זה סתם יאט את האימיול.
ד. כנסוללשונית קבצים... תתרכזו ותנסו להבין מה אני רוצה ממכם. הכי למעלה יש דבר כזה "רואים קבצים משותפים" אם לא שיניתם הגדרות זה אמור להיות על "אף אחד" תשנו את זהל"כולם", ככה כולם יוכלו לראות את הקבצים בשיתוף שלכם.
באותה לשונית מתחתל-Initialisations תעזבו את ה-4 ראשונים תשאירו אותם כמו שהם, מתחת להם תסמנו רק את "נסה להוריד חלקים ראשון ואחרון ראשונים" ואת השאר תבטלו.
ה. כנסו ללשוניתסטטיסטיקה... תזיזו את כל הדברים הקטנים האלה שיש על הסרגלים(חח ברח לי השם), לצדהכי שמאלי וזה אמור להיות ככה: גרפים - מופסק, זמן ממוצע של גרף - 1 דקות, עץ סטטי - מופסק.
ו. כנסו ללשונית הגדרות מורחבות.. תעשו ככה, מקס, חיבורים חדשים ל-5שניות = 36...
עדיין אותה לשונית רדו קצת עם העכבר עד שאתם מגיעים ל-"כתיבת קובץ .met/dat. בטוחה".. אם לא שיניתם נדמה לי שזה אמור להיות על "אף פעם", תשנו את זהל"תמיד"..
אותה לשונית, רואים את הדבר הזה גודל תור? תשנו את זה מ-1000 ל-2000ככה התור שלכם יהיה יותר גדול, תאמינו לי עדיף ככה...
ז. רדו לשונית אחת למטהל-"Sivka Settings"... יש דבר כזה MIN <= Max Uploud Slots תרשמו בצד השמאלי 2ובצד הימני 3.
ח. רדו לשונית מתחת ל-" Sivka File Defaults"... תשימו הארדלימיט 700!! עכשיו שימו לב, זוכרים שבסעיף ב. אמרתי לכם לשים מספר חיבורים 700? הסיבה היא שההארד לימיט והמספר חיבורים צריכים להיות שווים!!
אין טעם לשים מספרחיבורים יותר גדול מהארד אם גם ככה אתם לא מגיעים למספר הזה של מקורות. לא הבנתם? תראו בכמעט כל המדריכים שימו לב שהמספר חיבורים תמיד יותר גדול מהארד לימיט ואחרישבדקתי את זה וחשבתי קצת הבנתי שזאת טעות, המטרה שלהמספר חיבורים זה להגביל אתהמספר אנשים שתיהיה מחובר אליהם לקובץ אחד, שימו לב, שהורדתם את האימיול המספרחיבורים היה יותר קטן מהארד לימיט כדי להגביל את האנשים שתיהיו מחוברים אליהם בכלקובץ..
אני מקוה שהבנתם אותי זה קטע חשוב מאוד, תחשבו על זה בעצמכם ותראו שאניצודק..
ממשיכים, זוכרים אנחנו עדין בלשונית " Sivka File Defaults"... תבטלו אתכל מה שכתוב שם ותסמנו רק את Start Droping NNS ו- Start Droping FullQs זהאופצייות שמנקות אוטומטית אחרי כמה זמן מקורות לא רצויים ומקורות עם משתמשים בעליתור מלא.
ט. זהו אין ט. סיימנו עכשיו נשארו רק טיפים אחרונים שיעזרו לכם לשפרעוד את המהירות.
כשהאימיול דלוק תלחצו CTrl + Alt + Del כנסו ל-תהליכים, מקשימני על האימיול ---> הגדרת עדיפות ---> מעל לרגילה.
תתחברו לשרתים עםפינג נמוך או שרתים שאתם יודעים שאתם מורידים דרכם במהירות גבוהה, השרתים זה אחדהגורמים הכי חשובים למהירות..
האמיול זה לא תוכנה כמו קאזה, תנו לו זמן והואיעשה את שלו, תעשו את המדריך שלי, תדליקו את המחשב מחדש, תפעילו אותו ותשאירו אותודלוק כל הלילה, בבוקר כשתתעוררו ותלכו למחשב, אתם תראו את התוצאות.
טיפ חשובאחרון - גם כשאתם לא מורידים כלום תשאירו את האימיול דלוק כדי להעלות את הקרדיטשלכם, זה גם יתרום לקהילת האימיול וגם ישפר את המהירות הורדה שלכם.
Low ID
לאלו מביניכם שמשתמשים בפייר וואל יכול להיות שהשינוי הגדרות האלו יגרמו לכםל-LOw Id, אל תלחצו תכנסו לפייר וואל שלכם ותפתחו את הפורטים 5773,5783 זה יפתור אתהבעיה.
אגב יש כאלה שאומרים שיש להם Low Id בלי שהם משתמשים בפייר וואל, תראויכול להיות רק משהו אחד שגורם לזה וזה הפייר וואל של הוויינדווס, לא שמים לב שהואעובד אבל הוא דופק הרבה תוכנות הורדה,
תלחצו פעמים על הסמל של המחשבים הקטניםבצד של המחשב כנסו למאפיינים -->מתקדם.. ואם אתם רואים שהאופציה הראשונה מסומנת "הגן על המחשב ועל הרשת שלי, בלה בלה בלה" תבטלו את זה!! זה הפייר וואל של האקספי.
תנו קרדיט לתומר על ההשקעה!