נכון שתמיד רציתם לדעת מאיפה הם באו, האנשים האלה שכ''כ טובים בבידור? איך הם התחילו את הקריירה? מה הם עושים חוץ מלהצחיק?
כאן תלמדו הכול על הסטנדפיסטים המובילים בישראל.
לכו תדעו.. אולי תלמדו משהו מהם
רשימת סטנדאפיסטים ואנשי בידור:
מריאנו אדילמן V
אלי פיניש V
גורי אלפי V
שלום אסייג
עדי אשכנזי
מיקי גבע
אורי חזקיה
שחר חסון
רועי לוי
אדיר מילר
שגיב פרידמן
נאור ציון
שלישיית מה קשור
שלישיית פרוזק
ישראל קטורזה
יאיר אורבך
אלי יצפאן
יובל סמו
טל פרידמן
מאור כהן
אסי כהן
אורנה בנאי
ארז טל
אורי גוטליב
מיה דגן
רמי הויברגר
שי גולדשטיין
אסף אשתר
רותם אבוהב
אבי גרייניק
עידן אלתרמן
דודו טופז
אבי קושניר
אודי ואביעד
נתחיל עם הראשון ברשימה - מריאנו אידלמן
מריאנו נולד ב27.6.74,
הופעתו הטלוויזיונית הראשונה הייתה ב-1990 בתוכנית הטלוויזיה לילדים "קריאת כיוון" (1990) ששודרה בטלוויזיה החינוכית בתפקיד אחד הילדים.
בשנת 1996 מיד לאחר שירותו הצבאי, אידלמן פרץ לראשונה לתודעת הקהל כאשר הופיע לצד אלי פיניש בפינת הסטנד אפ בתוכנית הבידור של דודו טופז "הראשון בבידור" ששודרה בערוץ 2 שם זכה הצמד לחשיפה משמעותית. הצמד קיבלו פינה קבועה בתוכנית בה הם השתתפו במשך שנתיים.
בעקבות הפרסום וההצלחה הרבה לה זכו, העלה הצמד מופע סטנד אפ בשם "אלי ומריאנו עוברים על הצחוק", איתו הופיעו ברחבי הארץ וגם כן בחו"ל.
בשנת 2001 השתתף אידלמן בסדרת הדרמה "שבתות וחגים".
בשנת 2001 הופיעו אלי ומריאנו בסדרה משלהם בשם "אחלה סרט".
בשנת 2002 הוציא הצמד לשוק דיסק DVD אשר מכיל קטעים נבחרים ממופע הסטנדאפ שלהם.
בשנת 2002 הופיע הצמד בתוכנית הסטנד אפ המיוחדת של ערוץ ביפ "לא נפסיק לצחוק" יחד עם אלי פיניש, טל פרידמן, רותם אבוהב ועוד.
משנת 2003 ועד היום הוא משתתף יחד עם חברו אלי פיניש בתוכנית הסאטירה "ארץ נהדרת" שמשודרת בערוץ 2, במסגרת שידורי קשת. בתוכנית מחקה מריאנו דמויות מוכרות כמו שאול מופז, בנימין נתניהו, עמיר פרץ, פנינה רוזנבלום, מרגלית צנעני ועוד.
בשנת 2004 הוא השתתף בסרטו של אבי נשר "סוף העולם שמאלה" (2004) ובסרטו של שי כנות "אהבה קולומביאנית" (2004).
בשנת 2007 החל מריאנו לשחק בסדרה הדרמה-קומית "עבודה ערבית" עם השחקן נורמן עיסא. בסדרה רוב הגיבורים הם ערבים ישראלים, ומריאנו מגלם בסדרה צלם חדשות יהודי.
ועכשיו לחברו הטוב של מריאנו, השני ברשימה --> אלי פיניש
אלי נולד ב17.675,
לאחר שרותו הצבאי, למד משחק בבית הספר לאומניות "הבוסתן" בנתניה.
בשנת 1996 מיד לאחר שירותו הצבאי, פיניש פרץ לראשונה לתודעת הקהל כאשר הופיע לצד מריאנו אידלמן בפינת הסטנד אפ בתוכנית הבידור של דודו טופז "הראשון בבידור" ששודרה בערוץ 2 שם זכה הצמד לחשיפה משמעותית. הצמד קיבלו פינה קבועה בתוכנית בה הם השתתפו במשך שנתיים.
בעקבות הפרסום וההצלחה הרבה לה זכו, העלה הצמד מופע סטנד אפ בשם "אלי ומריאנו עוברים על הצחוק", איתו הופיעו ברחבי הארץ וגם כן בחו"ל.
בשנת 2001 הופיעו אלי ומריאנו בסדרה משלהם בשם "אחלה סרט".
בשנת 2002 הוציא הצמד לשוק דיסק DVD אשר מכיל קטעים נבחרים ממופע הסטנדאפ שלהם.
בשנת 2002 הופיעו בתוכנית הסטנד-אפ המיוחדת של ערוץ ביפ "לא נפסיק לצחוק", לצד קומיקאים כמו אסי כהן, טל פרידמן ורותם אבוהב.
בשנת 2003 הופיע פיניש בסדרות היחיד "אלי נגד העולם" ו"הדרבי הגדול", ששודרו גם כן בערוץ ביפ.
בשנת 2003 החל להופיע בתוכנית הסאטירה "ארץ נהדרת". בתוכנית, אשר משודרת בערוץ 2, במסגרת זכיינית השידור קשת, מחקה פיניש, לצד בדרנים כמו אורנה בנאי, טל פרידמן ומריאנו אידלמן מגוון דמויות שהפכו לאהודות, ביניהן עוזי כהן, שמעון פרס, ונשיא מדינת ישראל משה קצב.
בשנת 2004 הוציא מיני אלבום מוזיקלי.
בשנת 2005 שיחק תפקיד דרמטי ראשון בסדרה של יאיר לפיד - "חדר מלחמה", שם שיחק לצד איילת זורר וליאור אשכנזי.
לקראת סוף 2006, החל פיניש לככב בסדרה "לא הבטחתי לך" (של "יס") לצד גורי אלפי ודני גבע.
נעבור לבא ברשימה -> גורי אלפי
גורי נולד ב18.11.76 לבנו של מספר הסיפורים יוסי אלפי,
החל את דרכו כשהופיע במועדון סטנד אפ "דומינו גרוס". בשנת 1994 היה שותף ביצירת התוכנית הקומית "פלטפוס". בשנת 1998 הקים ביחד עם אלרן דקל את הלהקה פאנקנשטיין. בשנת 1999 הופיע לראשונה, בתוכנית הטלוויזיה ההומוריסטית "דומינו", לצד קומיקאים כמו רותם אבוהב, אדיר מילר ורועי בר נתן. יחד עם אסי כהן, איתו הופיע בתוכנית, החל להופיע כצמד במופע הסטנד-אפ "המופע של אסי וגורי".
בשנת 2000 קיבלו השניים פינה הומוריסטית בתוכנית הבידור "רק בישראל", לצד אורנה בנאי וארז טל, וקיבלו את פרס אנשי השנה בתחום הבידור. עקב הצלחתו בתחום הטלווזיה, עזב אלפי את להקת פאנקנשטיין בשנת 2000. בשנת 2002 הופיע גורי בתפקיד דרמטי ראשון בסדרה "101" של חגי לוי. בשנת 2002 יצר, כתב והופיע בסדרה ההומוריסטית "שידורי המהפכה" לצד אסי כהן. בשנת 2003 ערך את תוכנית הבידור "המופע המרכזי", בהשתתפות רותם אבוהב ושלישיית פרוזאק. באותה שנה הודיעו גורי אלפי ואסי כהן על הורדת המופע המשותף ופירוק הצמד בשיא הצלחתם.
בשנת 2004 החל להופיע בתוכנית הבידור הסאטירית "משחק מכור" לצד עינב גלילי וליאור שליין. בשנת 2005 הופיע בסרט הקולנוע הקומי "ריקי ריקי" לצד טל פרידמן, שיחק תפקיד ראשי בסדרת הדרמה של ערוץ הוט 3 "בסימן ונוס" לצד יהודה לוי, החל להגיש את תוכנית הרדיו "עסק שחור" בגלגלצ והופיע בסדרת היחיד הדוקו-קומית "ככה לא מתנהגים" ששודרה בערוץ השני.
בשנת 2006 שיחק בסרט הפתיחה של הפסטיבל הבינלאומי ה-11 לסרטי סטודנטים, הסרט הקצר "סיפורו של ג. ג. אסלמונד", לצידם של שרון אלכסנדר, גיא שמי, ליאור מילר, לוסי דובינצ'ק וגילה אלמגור. לקראת סוף אותה שנה, החל אלפי לככב בסדרה "לא הבטחתי לך" (של "יס") לצד דני גבע ואלי פיניש.
בשנת 2007 הופיע אלפי בסרט הקולנוע "הסודות" בבימויו של אבי נשר ובסדרת הטלוויזיה "משמורת" של עירית לינור בערוץ 2 (קשת). כמו כן באותה שנה הוא הנחה פעמיים ברציפות את טקס פרסי עמ"י בערוץ 24.
אלפי מככב בסדרה הדוקו-קומית "לצחוק או למות" (שאותה גם יצר ופיתח) החוקרת את ההומור, והחל להנחות את השעשועון "תוצאות האמת". שתי התוכנית משודרות בערוץ 2 במסגרת זכיינית השידור "רשת" החל מינואר 2008.
הוא נשוי להילה אהרון ויש להם שתי בנות: אמה וסול.
בקרוב מידע על שאר האנשים מהרשימה ואפילו על אנשים שלא ברשימה.
בברכת יום משעשע,
המנהל חן .
![]()





