יש לי במחשב שלי קובץ שאני לא יכול למחוק או להעביר והוא מפריע לי כשאני מנסה לעשות איחוי דיסק, וניסיתי כבר למחוק אותו בכל מיני דרכים אפילו שיניתי את השם של קובץ כדי שהוא לא יעבוד אבל זה לא עבד! מה לעשות?
|
|
אם לא הצלחת במצב בטוח קח:
http://ccollomb.free.fr/unlocker/unlocker1.8.7.exe
אתה מנסה למחוק את הקובץ ואם הוא יתן לך הודעת שגיאה שהקובץ נימצא בשימוש ישר תעלה לך הודעה מהתוכנה שהבאתי לך (דבר ראשון תתקין תתוכנה) ואז פשוט אתה עושה בטל נעילה ומוחק.
עשיתי את מה שאמרתם לי,אבל זה עבד רק על קובץ אחד.
כשעשיתי איחוי דיסק זה הראה לי עוד קובץ פגום מצאתי אותו והשתמשתי בתוכנה כדי למחוק אותו אבל זה לא עבד אז מחקתי אותו ידנית הוא הגיע לסל מיזחר ושם מחקתי אותו וניסיתי לעשות איחוי דיסק אבל זה לא מצליח לעשות איחוי וזו ההודעה שהוא שולח לי:
The scan has been canceled becuase an error occurred in file C:/Recycled/Dс79.log
אני לא יכול לעשות שיחזור מערכת בגלל שמתברר שהוא היה מכובה ואין נקודות שחזור.
אה ורציתי להוסיף שכאשר הדלקתי את המחשב שלי במצב בטוח הוא לא מחק את הקובץ וכשניסיתי לעשות איחוי דיסק זה מה שהוא אמר:
Driver(c( might be corrupted to check and fix the driver run chkdsk/f
אחרי זה הדלקתי את המחשב כרגיל אבל הופיעו כמה הודעות לפמי שהווינדוס נדלק ואמר שיש בעיה עם היכולת לעלות איזה משהו והמחשב אמר על עוד קובץ שהוא פגום וגם אותו ניסיתי למחוק בעזרת התוכנה שהבאתם לי אבל זה לא עבד זו ההודעה:
windows/system32/wbem/logs/wbemcore.lo
ובסל המיחזור שלי תמיד יש 21 קבצים למרות שהוא ריק(המחשב אומר שיש שם דברים למחיקה)
תנסה לעבור על זה:
תיקון או שחזור של מערכת
ניתן לתקן או לשחזר את המערכת במספר דרכים שונות. להלן הוראות עבור כל שיטה. נסו את השיטות לפי הסדר הבא:
חזור למצב "תצורה תקינה אחרונה".
הפעל את המחשב במצב בטוח ונסה לפתור את הבעיה.
השתמש במסוף השחזור של Windows XP.
השתמש בשחזור המערכת.
השתמש בשחזור מערכת אוטומטי (פועל עבור Windows XP Professional בלבד, לא עבור Windows XP Home Edition).
לשם שימוש בתצורה התקינה האחרונה:
אם Windows XP אינו פועל, ניתן לשחזר את המערכת לתצורה התקינה האחרונה - במילים אחרות, להגדרות האחרונות שפעלו כראוי. נעשה זאת כך:
נפעיל את המחשב ונקיש על מקש F8 כאשר Windows מתחיל לפעול. מופיע התפריט Windows Advanced Options.
נשתמש במקשי החצים כדי לבחור באפשרות Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked) ולאחר מכן נקיש ENTER.
אם מופיע תפריט אתחול, נשתמש במקשי החצים כדי לבחור באפשרות Microsoft Windows XP ולאחר מכןנקיש ENTER. Windows XP משחזר את המחשב לנקודת השחזור האחרונה.
לשם שימוש במסוף השחזור של Windows XP:
מסוף השחזור של Windows XP מאפשר לך לבצע את הפעולות הבאות:
* שימוש, העתקה, שינוי שם או החלפה של קבצים ותיקיות של מערכת הפעלה.
* הפעלה או ביטול של הפעלת שירות או התקן בהפעלה הבאה של המחשב.
* תיקון סקטור האתחול של מערכת הקבצים או רשומת האתחול הראשית (MBR).
* יצירה ואתחול של מחיצות בכוננים.
ההוראות לשימוש במסוף השחזור:
הכנסו את תקליטור Windows XP לכונן התקליטורים ולאחר מכן הפעל מחדש את המחשב.
בתפריט שמופיע, לחצו על התקנת Windows XP.
הקשו R כדי לתקן את התקנת Windows שנבחרה.
בעת שימוש במסוף השחזור, תתבקש להזין את סיסמת חשבון Administrator. אם תזין סיסמה שגויה שלוש פעמים, מסוף השחזור ייסגר. אם מסד הנתונים המכיל פרטי חשבון משתמש עבור המחשב שלך חסר או פגום, לא תוכל להשתמש במסוף השחזור.
לאחר הזנת הסיסמה והפעלת מסוף השחזור, הקלד exit כדי להפעיל מחדש את המחשב. למסוף השחזור מספר מגבלות נוספות. לקבלת פרטים, ראה מאמר Microsoft Knowledge Base מס' 314058: Description of the Windows XP Recovery Console.
לשם שימוש בשחזור המערכת
הסעיף הבא מתאר כיצד להשתמש בכלי שחזור המערכת כדי להחזיר את המחשב למצב תקין קודם. שחזור המערכת מבצע "צילום" של קבצי מערכת חיוניים ושל מספר קבצי תוכניות, ומאחסן מידע זה כנקודות שחזור. באפשרותך להשתמש בנקודות שחזור אלה כדי להחזיר את Windows XP למצב קודם.
יצירת נקודת שחזור
יצירת נקודת שחזור מועילה אם בכוונתך לבצע במחשב שינויים מסוכנים או שינויים שעשויים להפוך את המחשב לבלתי יציב.
כדי לגשת אל אשף שחזור המערכת, לחץ על התחל ולאחר מכן לחץ על עזרה ותמיכה. לחץ על ביצועים ותחזוקה, לחץ על שימוש בשחזור המערכת לשם ביטול שינויים ולאחר מכן לחץ על הפעלת אשף שחזור המערכת.
לחץ על צור נקודת שחזור, ולאחר מכן לחץ על הבא.
בתיבה נקודת שחזור, הקלד שם לזיהוי נקודת שחזור זו. שחזור המערכת מוסיף באופן אוטומטי לשם את התאריך והשעה בהם נוצרה נקודת השחזור.
לסיום יצירת נקודת שחזור זו, לחץ על צור.
שימוש בשחזור המערכת כדי לשחזר את Windows XP
אם Windows XP פועל, באפשרותך להשתמש בשחזור המערכת כדי להחזיר את המערכת לנקודה קודמת תקינה כך:
היכנס ל- Windows כ- Administrator.
לחץ עלהתחל>תוכניות>עזרים>כלי מערכת > שחזור מערכת. שחזור המערכת מופעל
בעמוד ברוך הבא אל שחזור המערכת, לחץ על שחזר את המחשב שלי למועד מוקדם יותר (אם אפשרות זו אינה מסומנת עדיין) ולאחר מכן לחץ הבא.
בעמוד בחירת נקודת שחזור, לחץ על נקודת ביקורת המערכת האחרונה ברשימה זו, לחץ על נקודת שחזור ולאחר מכן לחץ על הבא. ייתכן שתופיע הודעה של שחזור המערכת המפרטת את שינויי התצורה ששחזור המערכת יבצע. לחץ על אישור.
בעמוד אישור בחירת נקודת שחזור, לחץ על הבא. שחזור המערכת משחזר את התצורה הקודמת של Windows XP ולאחר מכן מפעיל מחדש את המחשב.
היכנס למחשב כ- Administrator. העמוד שחזור המערכת - השחזור הושלם מופיע. לחץ על אישור.
עכשיו לתמונות:
תכנסו ככה :
http://members.lycos.co.uk/mcmerc/a1.JPG
בוחרים את האפשרות הראשוונה במידה וכב יש לכם נקודת שחזור (אם אין תלחצו על האפשרות השניה ותיצרו השניה ) ולוחצים על הבאה (כמו בתמונה):
http://members.lycos.co.uk/mcmerc/a2.JPG
אחר כך אתם בוחרים בטבלה מס' 1 את היום שאתם רוצים לשחזר את המערכת ובטבלה מס' 2 אתם בוחרים את הנקודה, כלומר התאריך שאליו אתם רוצים לחזור ואז לוחצים על הבא:
http://members.lycos.co.uk/mcmerc/a3.JPG
בסוף הוא יראה לכם את הדף הזה:
http://members.lycos.co.uk/mcmerc/a4.JPG
איך שתילחצו על "הבא" המחשב יאתחל את עצמו ויחזור לנקוה שבחרתם כלומר לתאריך שבחרתם.
כשווינדוס יעלה אחרי השיחזור תלחצו "אישור " להודעה שתקבלו וזהו..
לשם שימוש בשחזור אוטומטי של המערכת:
אני ממליצה ליצור גיבויים באופן קבוע כחלק מתוכנית כוללת לשחזור המערכת.
הערה:
שחזור מגיבוי צריך להיות המוצא האחרון עבור שחזור המערכת. השתמש בשיטה זו רק לאחר שמיצית את השימוש באפשרויות אחרות. לדוגמה, מומלץ לנסות תחילה להפעיל את המחשב במצב בטוח ולחזור לתצורה התקינה האחרונה. שלבים אלה מתוארים לעיל בסעיף זה.
שחזור אוטומטי של המערכת (ASR) הוא מערכת בעלת שני חלקים: גיבוי ASR ושחזור ASR. אשף ASR, הממוקם בתפריט התחלה תחת עזרים/כלי מערכת/גיבוי, מבצע את הגיבוי. האשף מבצע גיבוי של מצב המערכת, שירותי המערכת וכל הדיסקים המשויכים לרכיבים של מערכת ההפעלה. כמו כן, ASR יוצר קובץ המכיל מידע אודות הגיבוי, תצורות הדיסקים (כולל אמצעי אחסון בסיסיים ודינאמיים) ואופן ביצוע השחזור.
באפשרותך לגשת לחלק השחזור על-ידי הקשת F2 כאשר תתבקש לעשות זאת בחלק מצב הטקסט של תוכנית ההתקנה. ASR קורא את תצורות הדיסקים מהקובץ שיצר. ASR משחזר את כל החתימות, אמצעי האחסון והמחיצות בדיסקים הדרושים לשם הפעלת המחשב. ASR ינסה לשחזר את כל תצורות הדיסקים, אך בנסיבות מסוימות ייתכן שהדבר לא יהיה אפשרי. לאחר מכן, ASR מתקין התקנה פשוטה של Windows ומתחיל באופן אוטומטי בשחזור באמצעות הגיבוי שיצר אשף ASR.
נכון שזה ממש פשוט?
עכשיו כל שנותר לכם לעשות זה להשתמש במדריך הזה.!!!
בהצלחה !!
לקבלת מידע נוסף אודות שחזור ותיקון המערכת, עינו במאמרי Microsoft Knowledge Base הבאים:
818903: Automated System Recovery Overview in Windows XP
322756: How to Back Up, Edit, and Restore the Registry in Windows XP
306084: How to Restore the Operating System to a Previous State in Windows XP
304449: How to Start the System Restore Tool from a Command Prompt in Windows XP
302700: An Error Message Is Displayed When You Attempt to Use the Automated
System Recovery Wizard in Windows XP Home Edition
כמובן לא אני כתבתי קרדיט למי שכתב.
שמח שהסתדרתה
נעול