למישה קירקילן יש סיבה לחייך. שלוש שנים אחרי שהגיע למקום השני בעונה השלישית של כוכב נולד, ותקופה לא קלה, הוא חוזר עם להיט ענק שכתב לאייל גולן ובמקביל משחרר את "כואב", הסינגל הראשון, מתוך אלבום בכורה. "זה שיר עצוב על אהבה שקורסת", הוא מספר, "מכל השירים שכתבתי, אותו אני הכי אוהב ומתחבר אליו עם דרך תא בגוף שלי. אפשר להגיד שהוא בעצם פס-קול חיי".
אז איך זה מרגיש להוציא סינגל ראשון?
זה היה יום מאוד משמח, שחיכיתי לו מאז הגמר של כוכב נולד. עד עכשיו לא מצאתי את הזמן לזה, גם בגלל שהתגייסתי לצבא וגם יצא שנתקלתי בהמון מכשולים. כל הזמן הזה חיכיתי וסוף סוף מישהו נתן לי להאמין שיש לי סיכוי".
אתה בטח מתכוון לאייל גולן.
"כן. אייל לקח את 'מצטער', שזה בכלל שיר שכתבתי על סבתא שלי. תכננתי להקליט אותו כדואט עם עידן משה, אבל בסופו של דבר, השיר הגיע אל אייל גולן דרך מכר משותף שלנו. אייל הקשיב לשיר והתקשר להגיד לי שזה אחד השירים היפים שיצא לו לשמוע, ושישמח לארח אותי בהופעות שלו. זה היה הזוי".
אבל זה לא כזה הזוי. בשבוע שעבר הופעתם יחד בקיסריה.
"סוף סוף הגשמתי חלום נוסף, כי זה לא סתם להופיע בקיסריה. זה לעמוד על הבמה בגיל 22, ולהופיע עם הזמר הכי טוב בארץ, בקיסריה. כל קיסריה עומדת על הרגליים ושרה איתי את השיר שלי, את השיר שאני כתבתי. זה היה מאוד מרגש, הרבה יותר מהגמר של כוכב נולד. ובכלל, אייל הוא אדם מדהים, פשוט מקסים. אין הרבה אומנים בסדר גודל כזה שמפרגנים בצורה כזאת לאומנים אחרים. אני לא בטוח שהיה לי את הבטחון להוציא אלבום בלי העזרה והפרגון שקיבלתי ממנו".
אז מה באמת מצפה לנו באלבום?
"האלבום יהיה מורכב ברובו מחומרים של סופט רוק, ובחלק מהשירים אשלב גם פופ ובלוז. אני כתבתי והלחנתי את כל השירים, וטל פורר אחראי על ההפקה המוסיקלית. האלבום ייצא לקראת החגים ועד אז ייצאו שני סינגלים נוספים".
ומה התוכניות שלך?
"אני מתכנן להקליט את האלבום גם ברוסית, כדי לפנות לקהל הרוסי. יש גם איזה דיבור עם כמה זמרות מפורסמות ברמה בינלאומית שמעוניינות לשיר איתי באנגלית. בינתיים אני מופיע עם אייל וכותב לאומנים נוספים, כמו אוריאל שאלתיאל (פליט כוכב נולד 2). שירתנו יחד בלהקה הצבאית ובקרוב ייצא הסינגל הראשון שלו, שכתבתי לו. אני מאוד אוהב לכתוב ולשתף פעולה עם אומנים, כך שאני מתרכז בעיקר בזה כרגע".
בכוכב נולד אתה צופה?
"האמת היא, שאני רואה את העונה הנוכחית והיא די חלשה, לדעתי. ממה שהספקתי לראות, אל לי בירן אני הכי מתחבר. אני חושב שהוא מוכשר פלאים ומביא רוח חדשנית לתוכנית, כי מעולם לא היה בתוכנית רוקר שהקול שלו לא צרחני. לי שר רגוע, אבל הוא רוקר אמיתי שעושה דברים נפלאים וממש אשמח לעקוב אחריו".
תסמס בשבילו?
"פייר? שלשום הצבעתי לו. ראיתי את התוכנית ושמחתי לתת לו את הקול שלי. בתור אחד שהיה שם, אני יודע שהמעמד מלחיץ ועד כמה זה ממלא אותך מבפנים כשמצביעים לך".
אני מצטערת, אבל לא יכולה להתאפק. מה שלום סבתא שלך?
"סבתא שלי... היא מאוד מרגשת אותי ואנחנו מדברים כל הזמן. כמו שיש מטען לטלפון, ככה היא בשבילי - מקור אנרגיה מטורף שנותן לי כוח. לא מזמן סיפרתי לה על 'מצטער', למרות שהיא לא יודעת מי זה אייל גולן ולא כל כך מבינה את השיר, אבל היא מאוד בעדי ומחזיקה לי אצבעות".
מישה קירקילן יחשוף את שירי האלבום במופע אינטימי ואקוסטי, שיתקיים ב-22/7, בקפה ביאליק התל אביבי.
קרדיט למגזין מוזיקה 24.
איזה קטע, גם אני מת על לי בכוכב נולד.. P:
הוא מזכיר לי זמר בריטי לא יודע למה ולא יודע איזה.. ס_O
[עריכה]: אהה כן, ושיהיה לו בהצלחה![]()

ציטוט ההודעה