2. חשוב לעשות מתיחות ושחרור בתחילת אימון ובסיומו.
מדוע?
ללא מתיחות וחימום השרירים "יתפסו" יום למחרת - דבר הגורם לכאבים וימנע ממכם לעשות אימון למחרת ואפילו מחרתיים!
לא נכון בכלל-קרא נעוצים
3. מספר האימונים בשבוע צריך להיות בין 3 -5.
מדוע?
פחות מ3 אימונים בשבוע לא יהיה אפקטיבי כלל והשרירים לא יתפתחו. יותר מ5 אימונים בשבוע גם לא יעיל מכיוון שהגוף צריך לפחות 2 ימים בשבוע מנוחה.
גם לא לגמרי נכון, הכל משתנה בין אדם לאדם ובעצימות כל אימון
4. מומלץ בכל תחילת אימונים לעשות בין 5-10 דקות של פעילות אירובי כמו הליכון ואופניים.
מדוע?
על כל מתאמן לעשות לפחות פעילות אירובית אחת על מנת לשמור על כושר סיבולת ריאה ולב שלו. אימון ללא פעילות אירובית עשוי לפגוע קשות בתפקוד הלב.
לא נכון, סתם מבזבז אנרגיות לאימון האנאירובי, אבל מומלץ לעשות בסוף אימון (אם המטרה היא לשפר כושר לב ריאה אז לעשות בהתחלה נראה לי)
התזונה הנכונה לדיאטה: על מנת לעשות דיאטה נכונה חייבים כמובן להפחית בכמות האנרגיה (קלוריות) שאנו מכניסים לפה. עלינו לאכול מוצרים דלי שומן. עלינו לחלק את הארוחות של היום ל 5 ארוחות ביום ולא פחות!
לא נכון בכלל, אפשר גם ארוחה אחת ביום, זה קשור לכמות הקלוריות הסופית לאחר כל יום
על מנת לעשות דיאטה נכונה סוג האימונים צריכים להיות אירוביים. עבור דיאטה נכונה חייבים להתייעץ בדיאטנית וכו' ולא בלעדי אדם מומחה בנושא!
הלכתי לדיאטנית היא לא יודעת כלום
התזונה הנכונה למתאמן למטרת פיתוח שרירים: כשעה \ שעה וחצי לפני האימון צריכים לאכול ארוחה מליאה הכוללת פחמימות וחלבונים כמו ארוחת צהריים טובה. לפני האימון ניתן לאכול חטיף אנרגיה. בזמן האימון אין לאכול שום דבר. בסיום האימון ועד 5 דקות חייבים לאכול כמות טובה של חלבונים כמו קופסאת קוטג או טונה.
זה הכל פסיכולוגי, אפשר לאכול גם כשעה-שעה וחצי לאחר האימון, אין צורך למהר
6. על מנת לפתח את השרירים ולנפחם יותר עליכם להעלות את המשקל אותו אתם מרימים, את מספר הסטים אך להוריד את מספר החזרות.
לא תמיד חייבים להעלות את מספר הסטים
7. על מנת לשפר את ריצתכם עליכם להשתמש בפונקצית השיפוע בהליכון ולהעלות את השיפוע ובכך תשפרו רבות את מהירות ריצתכם במישור.
מה הקשר בכלל? גם אם אני ירוץ בלי שיפוע אני אשתפר, כמו שאני עושה עכשיו... זה תלוי בשרירים ברגליים, סיבולת לב ריאה ונראה לי גמישות בקטנה
8.
חשוב מאוד לעבוד על שרירי זוקפי הגב, בקשו מהמדריך של חדר הכושר שלכם תרגילים לחיזוק זוקפי הגב.
מדוע?
ללא חיזוק זוקפי הגב גבכם יהיה כפוף ובעת הזמן יגרום לכאבים רבים ולבעיות רבות ולכן הקדימו תרופה למכה והתחילו לעבוד מעכשיו על זוקפי הגב.
עובדים עליהם מספיק כשעובדים על השרירים השונים בגוף, לדעתי רק לאחר הרבה זמן של אימונים כשהגוף כבר גדל הרבה מומלץ להתחיל לעבוד כדי לא להשאירם מאחור- אבל רק דעה שלי
9. חשוב לשמור על זמן של חצי דקה עד דקה (ולא יותר!!!!) בין כל סט וסט על מנת שהאימון יהיה אפקטיבי.
מדוע?
מטרת החלוקה לסטים היא לתת מנוחה קלה ביותר לשריר כדי שיוכל להתחזק לאט לאט, אם ניתן לשריר מנוחה גדולה מדי כל החלוקה לסטים לא תהיה אפקטיבית!
הכל תלוי בסוג האימון, באימוני כוח המנוחה תיהיה גדולה יותר ויותר ובאימוני סיבולת המנוחה תיהיה פחותה יותר ויותר
תתקנו אותי אם אני טועה