חבר'ה כל אחד אם ישלו איזה מעשה בראש או מתוך ספר עם מוסר השכל או מצחיק שירשום את זה פה!
אני יעדכן את האשכול כל פעם כשיהיה לי לבנתיים קבלו כמה מעשיות

לא לשכוח לרשום את שם המעשה ומאיפה הוא לקוח!

שם המעשה: זו הירושה למי שמזלזל בהוריו
לקוח מתוך:אור למצוות

לאדם אחד היו שלושה בנים. גדלו הבנים נשאו נשים והקימו משפחות.
ההורים הזקינו ולא יכלו עוד לפרנס את עצמם. במצוקתם פנו אל בניהם, אבל אלה סמכו כל אחד על אחיו וההורים נשארו מחוסרי כל. אמר הזקן לאשתו: מה נעשה? אמרה האישה לבעלה: עוץ עצה ונעשה. הלך האיש, לקח כד גדול ומילא אותו בעפר. חפר בור בחצר והטמין בו את הכד. אחר-כך הלך לבנו הבכור ואמר לו: בני, יודע אני שאינך נותן לי משלך על שאתה חושש שמא יחסר לך. דע לך, כי ה' חנן אותי והניח לי כד מלא... אחרי מותי לא יהיה לך קשה למוצאו, כיוון שהוא קבור בחצר. מיד הלך הבכור וסיפר לאשתו ואמר לה מהיום והלאה לכבד את הוריו ולדאוג לכל מחסורם. בינתיים הלך הזקן ואמר את אותם הדברים גם לשני הבנים האחרים, ואף הם ונשותיהם החלו לדאוג להורים. מאותו יום והלאה חיו ההורים בנחת וללא כל מחסור, פשוט-הבנים ונשותיהם עשו תחרות מי יעזור ויתן להם יותר[להורים].
בשיבה טובה [בגיל טוב] נפטרו ההורים ומיד לאחר שבעת ימי האבל רצו הבנים אל החצר לחפש את הכד. הכד נמצא והם החלו לריב עליו: הבכור אומר שמגיע לו כפליים, השני טוען שיש לו משפחה גדולה ומגיע לו יותר והשלישי אמר שאביו אהב אותו מכולם ולכן מגיע לו יותר. באו לבית-המשפט. שמע השופט את הצדדים ואמר: תחילה נפתח את הכד. והנה לבושתם של הבנים הוא מלא עפר. בתוך העפר מצא השופט פתק ובו כתוב: "זו הירושה למי שמזלזל בהוריו"

שם המעשה:זה היה חברך שגזל אותך
לקוח מתוך:אור למצוות

בזמן האר"י ז"ל ביקש ממנו תלמיד אחד המלצה שהוא רוצה
לנסוע לעיר אחרת,והרב נתן ההמלצה ואמר לו: לך לשם, ויזמין לך ד' את בת זוגך.הגיע התלמיד
לאותה העיר והראה להם ההמלצה וחלקו לו כבוד גדול, ואחד מעשירי העיר נתן לו את בתו
לאשה ועמה הרבה נכסים ונדוניה. נישואיו נמשכו שלושה חדשים ומתה האישה וירש את כל
הנכסים וחזר לעירו ונכנס לרבנו האר"י. אמר לו הרב: דע שהאישה הזאת הייתה איש בגלגול
הראשון, וזה היה חברך פלוני שגזל ממך הרבה כסף, ומפני שגרם לך צער שלא כדין, נהנית
מנכסיו שלשה חדשים, ובגלל הגזל שגזל ממך, ירשת עכשיו כל נכסיו והוא שנא':"לתת לאיש
כדרכיו וכפרי מעלליו", שמשלם לכל אחד כגמולו מדה כנגד מדה.