ניקה קורניצקי ו-ורד בוסקילה סיימו את שני השיוטים האחרונים במקומות 11 ו-15, וירדו למקום ה-4 לפני שיוט המדליות ביום ב'. גל וקליגר סיימו את התחרות במקום ה-14 הכללי. צוברי לא ירד למים גם היום.
ריצה:
תוצאה חלשה למגידי ב-3000 מ' מכשולים
הישראלי רשם זמן רע של 9:05:02 ב-3000 מ' מכשולים, הרחוק בכ-41 שניות משיאו האישי, והגיע אחרון בפער עצום מיתר המתחרים במקצה: "היו לי כאבים בברך, אני צולע. זה לא עבד"
שיא של גוסטומלסקי ב-50 לא הספיק לחצי
צפו באניה קובעת 25.23 שנ'. ומסיימת במקום ה-19 הכללי: "הייתה לי תחרות טובה". הסורית ג'ומה באייאן השאירה את המסלול שלידה ריק. קייט קמפבל האוסטרלית קבעה את הזמן הטוב ביותר - 24.20 שנ'
פאלי: "גם פחות מ-2.32 מ' יספיק לגמר"
לחץ? התרגשות? פרפרים? אתם כנראה לא מכירים את ניקי פאלי. בעוד יומיים הוא יקפוץ לגובה מול 70 אלף איש, בינתיים השעמום מפריע לו. גמר אולימפי?
---
בולט: "לא התכוונתי לשבור שיא עולם. הגעתי כדי לנצח"
האיש המהיר בעולם: "לא תיכננתי לחגוג לפני קו הסיום".
אוסיין בולט הג'מייקני דגדג היום את פסגת היכולת האתלטית האנושית בבייג'ין. האצן הפנומנלי הפך לראשון בהיסטוריה שיורד מ-9.70 שניות (ללא רוח גבית חזקה מהמותר) כאשר עצר את השעונים על 9.69 שניות בגמר האולימפי ל-100 מטרים באצטדיון קן הציפור, לעיניי 70 אלף צופים משתאים.
הקטע הבאמת מדהים הוא שמדליסט הזהב הטרי
החל את חגיגות הניצחון שלו עוד לפני קו הסיום ועלה לעצמו בכמה מאיות לפחות. "החגיגות לא היו מתוכננות", אמר
בולט לאחר סיום המרוץ, "המטרה שלי היתה לבוא ולנצח. כשראיתי את הזמן, חגגתי, אני מאושר. לא הגעתי הנה כדי לשבור את שיא העולם, כי החזקתי בשיא העולם לפני כן. הגעתי כדי לנצח".
התדהמה:
הערעור של צ'אביץ' לא התקבל
מנכ"ל התאחדות השחייה, קורנל מרצ'ולסקו, אחרי דחיית הערעור של הסרבים על הפסדו של צ'אביץ' לאמריקאי: "הרשנו להם לראות את הווידאו במחשב שלנו, רצינו להוכיח שאין לנו מה להסתיר"
אם נדמה לכם, אחרי צפייה בשידור החוזר מהדרמה האדירה ב-100 פרפר, שמילוראד צ'אביץ' הסרבי הקדים את מייקל פלפס, אתם לא לבד. המשלחת הסרבית לבייג'ין הגישה ערעור רשמי על התוצאה שהביאה לשחיין האמריקאי את הזהב השביעי שלו באולימפיאדה.
הדרמה בבריכה הייתה פשוט מטורפת. צ'אביץ' הוביל לאורך כל המקצה, אחרי 50 מטרים פלפס אפילו לא היה בין שלושת הראשונים ודורג רק שביעי כשברור לכולם שהפיניש המצוין שלו יגיע. צ'אביץ' הוליך, אך הפער הלך והצטמצם במטרים האחרונים כשפלפס זורק את עצמו מהר יותר אל הקיר ו
מקדים את הסרבי במאית השנייה עם זמן של 50.58 שניות לעומת 50.59 של צ'אביץ' ההמום, שאיבד את הזהב ואת ההזדמנות להיכנס לספרים כמי שהרס לפלפס את ההישג ההיסטורי.
"הערעור נדחה והסבר בכתב נשלח לסרבים. כמו כן הרשנו להם לצפות בתצלומי הווידאו במחשב שלנו. בדרך כלל אנחנו לא עושים את זה, אבל רצינו להוכיח שאין לנו מה להסתיר. הסרבים ראו את התצלומים והיו מרוצים".
תלחצו עלי ואז הלינק ייפתח לכם את הדפדפן ותוכלו לראות את המשחה!
נגמור עם טניס
דיוקוביץ' זכה בארד. לפדרר יש זהב, בזוגות
3:6 6:7 לסרבי על ג'יימס בלייק. מדליה לשוייצרי. בנשים: סאפינה-דמנטייבה בגמר, גם האחיות וויליאמס בזוגות.
נובאק דיוקוביץ' זכה היום במדליית הארד בטורניר הטניס האולמפי בבייג'ין עם ניצחון 3:6 6:7 (4) על ג'יימס בלייק. למרות ההפסד אתמול לרפאל נדאל, הסרבי יגיע ל-US OPEN במומנטום. בלייק? הוא בטח ישאל את עצמו איך ייתכן שהוא הדיח ברבע הגמר את רוג'ר פדרר רק כדי להפסיד פעמיים ברציפות ולשכוח מחלום המדליה.
מחר משחק הגמר
נדאל - גונזלס!
שווה לראות
תודה לספורט 5
יאללה עוד יום עבר מבייג'ין