הכותר החדש בסדרת משחקי המכות Soul Calibur לא מאכזב. אין כאן חידושים מסעירים לעומת הכותרים הקודמים, אך מצבי המשחק המגוונים ומבחר הדמויות האדיר מבטיח שעות רבות של הנאהיש משחקים, שאתם יודעים מראש שחייבים להיות אצלכם. משחקים שאתם מחכים להם זמן רב, מפנים להם מקום על מדף המשחקים שלכם, קוראים כתבות מקדימות ברשת וסופרים את הימים עד שיגיעו סוף סוף למדפי החנויות.
עבורי, Soul Calibur 4 היה משחק שכזה. בתור חובב וותיק של משחקי מכות על קונסולות המשחק, היה לי ברור של-Soul Calibur יש סיכוי טוב לתפוס את משבצת "משחק המכות המועדף" בפלייסטיישן 3 שלי. הסיבות להתלהבות שלי היו רבות: סדרת Soul Calibur נחשבה תמיד לסדרת מכות שמצליחה להיות כייפית לשחקנים מתחילים, ועמוקה ומורכבת יותר לשחקנים שמעוניינים להתקדם ולהפוך ללוחמים וירטואליים ברמה גבוהה.
הוסיפו למנגנון המשחק המוכח את הגרפיקה החדישה שניתן להציג בפלייסטיישן 3, משחק נגד שחקנים אחרים ברשת האינטרנט והפתעות נוספות, וקיבלתם נוסחה למשחק מכות מבטיח ביותר לקונסולות הדור החדש. וכך, לפני כעשרה ימים, הסתערתי על חנות "פריק" בהרצליה, שם רכשתי את אחד מהעותקים הראשונים שהגיעו לחנות. ידעתי שאוכל בהמשך להשכיר את Soul Calibur 4 בספריית הוידאו שלי. גם ידעתי שאוכל לקבל את המשחק במועד מאוחר יותר ממערכת גיימר לביקורת. אבל יש משחקים שהציפיה להם משבשת אצלך כל מחשבה הגיונית – הייתי חייב להשיג את סול קליבור באותו הרגע ממש.
יותר משבוע מאוחר יותר, אני יכול לדווח ש-Soul Calibur 4 לא אכזב אותי כלל. מדובר ביורש מכובד לאחת הטוענות לכתר "סדרת המכות הטובה ביותר", ואם אתם חובבים את משחקי המכות על הקונסולות, מדובר במשחק שמומלץ מאוד שיהיה אצלכם.
שחקנים ששיחקו בעבר בסדרת Soul Calibur ירגישו כאן מייד בבית. בעזרת הנשקים והיכולות המיוחדות שלכם, עליכם לחסל את היריב על ידי הענקת מספיק מכות שיורידו את מד החיים שלו לאפס, או על ידי העפתו מהזירה. שחקנים מתחילים יוכלו להסתדר די בקלות עם המשחק – בעזרת דמויות כמו קיליק, שמצויד במטה ארוך, ניתן למעוך את מקשי המכות ולהגיע די רחוק. עם זאת, ברגע שתתקלו ביריב קשה יותר, תגלו שב-Soul Calibur, ידע שווה כוח. הידע כיצד לחסום ומתי לתקוף עם הנשק שלכם, איך לזוז בזירה התלת מימדית וכך לגרום ליריב לפספס ולהטיל אותו מאחור, הידע איך לבצע קומבואים – סדרות מכות שיתנו לכם יתרון, ואפילו הידע מתי לתקוף מלמטה ומתי מלמעלה, כל אלו הדברים שעם הניסיון, יהפכו אתכם ללוחמים טובים יותר.
סגנון המשחק כאן דומה מאוד כאמור למשחקים הקודמים, עם מספר תוספות חדשות. בין התוספות האלו ניתן למצוא את ה-Soul Gouge, מדד שמונע משחקנים להגן יותר מדי. כאשר שחקן סופג התקפות רבות מדי בהגנה ולא תוקף, ה-Soul Gouge שלו מתחיל להבהב. במצב זה, יכול השחקן השני לחסל אותו עם מכה סופית אחת, המזכירה את מהלכי הסיום המרהיבים של סדרת "מורטאל קומבאט".
בעולם משחקי המכות, המערכה לשחקן יחיד משמשת בדרך כלל רק כאימון קצר בדרך לדבר האמיתי – משחק נגד שחקנים אחרים. גם ב Soul Calibur 4-התחרות נגד שחקנים אנושיים אחרים היא לב המשחק, אבל המצב לשחקן יחיד הפך הפעם למשמעותי, והוא יכול לספק לכם שעות הנאה רבות.
מצב המשחק הראשון הוא מצב הסיפור. במצב זה תוכלו לבחור בדמות אחת מבין יותר מ-30 דמויות שונות, ולנצח במספר שלבים דמויות ממוחשבות אחרות, עד לסיום המשחק. הדמויות בסול קליבור הן ברובן דמויות מהעבר שעברו רענון משחקי וגרפי, אולם תמצאו כאן גם כמה דמויות חדשות וכייפיות במיוחד. הדמויות הישנות והמוכרות כוללות את הסייף הצרפתי המהיר רפאל, את הפיראט האפל סרוונטס שמשתמש בשתי חרבות ומצויד בעיקר בשני מהלכים קטלניים, את זיגפריד ונייטמר שאוהבים להניף חרבות ענק – אחד מסמלי ההיכר של הסדרה, וכמובן, כמה בחורות יפהפיות עם מחשופים רחבים, כדוגמת אייוי.
בין הדמויות החדשות בהן תוכלו לשחק, נמצאים דארת' ווידר והמתמחה שלו ("האפרנטיס"), שתי דמויות שהיגרו לסדרת Soul Calibur מעולם "מלחמת הכוכבים". למרות שדארת' ווידר והאפרנטיס לא נראים כשייכים במיוחד למיתולוגיה של הסדרה (שהיא ברובה בסגנון פנטזיה, עם חרבות גדולות ומפלצות), הרי שמהר מאוד תגלו שממש כיף לשחק בהן.
דארת' ווידר הוא דמות חזקה לא פחות מהדמויות האחרות בסדרה, ומשלב כוח אדיר עם יכולת לגרום נזק רב באמצעות הכוח. האפרנטיס הוא דמות זריזה יותר, ושניהם מספקים הנאה רבה לאלו מאיתנו שאוהבים להניף את חרבות האור. דארת' ווידר הוא דמות בלעדית לגרסת הפלייסטיישן 3, בעוד ששחקני האקס בוקס 360 קיבלו במקומו את יודה, אביר הג'די המפורסם. בדיעבד ניתן לומר שההחלטה לשלב את דמויות אלו בסדרה הייתה מוצלחת, גם מהבחינה המשחקית וגם מהבחינה השיווקית.
בעוד שמצב הסיפור לשחקן יחיד יסתיים עבורכם בזמן קצר, הרי שהסיפור האמיתי לשחקן יחיד נמצא במצב "מגדל הנשמות האבודות". במצב משחק זה עליכם לבצע משימות שונות, ובכל פעם להשלים מספר שלבים בנפרד, בהתאם למשימה שניתנת לכם. מצב משחק זה הוא קשה למדי, וככל שתטפסו מעלה במגדל, תגלו שהוא הופך מאתגר יותר ויותר. הקושי יבוא לידי ביטוי גם במספר היריבים שיהיה עליכם להביס, וגם ברמתם.
בכל משימה כזו תוכלו גם לגלות אוצר נסתר, במידה ותשלימו מטרות משניות באותה המשימה. מטרות אלו משתנות: לעיתים מדובר על להשלים את המשימה בלא לחסום, לנצח בעזרת מכה אחת בלבד או להטיל את כל היריבים באותו השלב מחוץ לזירה.
אפשרות נוספת היא לבחור לרדת במגדל, במקום לטפס בו. במידה ותבחרו באפשרות זו, יהיה עליכם לחסל עוד ועוד אויבים ברצף, שלב אחר שלב. להבדיל מהטיפוס במגדל, כאן לא ניתן להמשיך מהשלב האחרון בו סיימתם – מדובר בקרבות רצופים, עד שתמותו, או שתחסלו את כל 20 השלבים התחתונים. את הדרך למטה תשחקו עם שתי דמויות לפי בחירתכם, כאשר בכל פעם דמות אחת משחקת, והשניה מתאוששת.
ככל שתשחקו במשחק יותר, תרוויחו כסף (ווירטואלי, כמובן), תשפרו את סגנון המשחק שלכם ותשלימו משימות מיוחדות, כך תוכלו להשיג ציוד חדש לדמויות שלכם. הציוד הזה יחזק את הכוח, ההגנה והשרידות של כל דמות, אולם גם יאפשר לכם לקבל עוד נקודות כשרון ולבחור יכולות חדשות לדמות שלכם. בחירת יכולות חדשות היא נקודה קריטית ביכולת שלכם לטפס ולשרוד ב"מגדל הנשמות האבודות". יכולות כמו מכה שלעיתים קרובות לא ניתנת לחסימה, היכולת לצבור חזרה נקודות חיים ככל שאתם מחסלים יותר דמויות אחרות והיכולת להתחזק לפרק זמן מוגבל, יהפכו אתכם ללוחמים חזקים הרבה יותר.
האפשרות לחזק את הדמות שלכם בציוד נוסף וההשפעה של ציוד זה על יכולות הדמות, רחוקה מלהיות מושלמת. קשה למצוא את השילובים הנכונים שיספקו לכם את היכולות שאתם רוצים, והמערכת לא מרגישה לגמרי נוחה. עם זאת, לאור כל האיכויות האחרות של Soul Calibur אני רואה את חסרון זה כדבר נסלח – הוא מאפשר לי משהו חדש לצפות לו, במשחק הבא שאולי יגיע בעתיד לסדרה.
קשה לתאר עד כמה מוסיף מצב המשחק מרובה המשתתפים ל-Soul Calibur. נכון, בקהילת המכות של גיימר תוכלו להכיר שחקנים אחרים ולהשתתף בטורנירים מקומיים בארץ, אבל הקלות שבה ניתן להתחבר לטורניר קצר ולשחק נגד שחקנים אחרים, מוסיפה מימד חדש לגמרי למשחק.
לקחו לי כמה ניסיונות עד שהצלחתי למצוא שחקנים אחרים ולשחק נגדם, אולם בכל פעם שזה קרה, ההנאה שלי הייתה גדולה. לחסל שחקן אחר בשניה האחרונה עם מכה תחתונה, להטיל שחקן מחוץ לזירה שרגע קודם לכן ניסה להשפיל אותך לאחר שכבר מתת – אלו רגעים שהמשחק לשחקן יחיד פשוט לא יכול לתת לך. קפיצות השמחה שלי באוויר לאחר נצחון על יריב עיקש במיוחד, מספרות את כל הסיפור.
הבנתי שחלק מהשחקנים בישראל נתקלו בבעיות במשחק ברשת, כגון ניתוקים ועיכובים (לאגים), שנבעו מכך שהשרתים לא ממוקמים בארץ. למרות מספר התנתקויות, בסך הכל אני יכול לציין שחווית המשחק שלי ברשת הייתה יותר מסבירה.
Soul Calibur 4 הוא משחק מכות מצוין. מנגנון הקרבות הבסיסי לא השתנה דרמטית מהמשחקים הקודמים בסדרה, אבל זה לא בהכרח דבר רע. המשחק עמוק מספיק בשביל לתת לכם הרבה מקום לשיפור עצמי, מצב המשחק שלו לשחקן יחיד מאתגר והמצב מרובה המשתתפים פותח לכם עולם חדש לעומת המשחקים הקודמים בסדרה. אם אתם חובבים משחקי מכות, או רוצים משחק מכות טוב להתחיל בו, אני יכול רק להמליץ לכם עליו בחום.
יתרונות
מצב משחק ארוך ומספק לשחקן יחיד
אותו סגנון קרבות עמוק ומהנה כבעבר
מצב משחק מרובה משתתפים, כולל קרבות און-ליין נגד מתחרים מעבר לים
דמויות חדשות וכייפיות, כולל דארת' ווידר
חסרונות
עלילה מגוחכת אפילו בסטנדרטים של משחקי המכות
למערכת שדרוג השריון ובחירת הכשרונות יש עוד הרבה לאן להתפתח
Credit to gamer
![]()

ציטוט ההודעה