אז ככה, החלוץ הספיק כבר לערוך הופעה רשמית במדי הנבחרת הבוגרת וזכה בסגנות מלכות השערים באליפות העולם עד גיל שבע עשרה והבקיע שישה שערים.
*ראיתי בחוקים שאמרו לכתוב במילים שלי אבל זה פרטים אני חושב שזה בסדר אם לא אז תנעלו.
קרדיט אדיר לאתר MHFC על הפרטים האלה :
רנספורד אוסיי (OSEI)
גיל: 17.5
תפקיד: חלוץ שני / חלוץ מרכזי
לאום: גאנה
גובה: 1.68
משקל: 67 ק"ג
קבוצה: פ.צ קבסן (גאנה)
נחשב לאחד הכשרונות הכי גדולים בגאנה ושייך לסגל הרחב של הנבחרת , יש לו כבר הופעה אחת במשחק ידידות נגד טוגו,אותה הוא עשה חודש לפני שמלאו לו 17 !
הפריצה הבינלאומית שלו היתה בקיץ שעבר,באליפות העולם עד גיל 17 שנערכה בדרום קוריאה,אוסיי שהיה קפטן הנבחרת ומספר 10, כבש 6 שערים,בישל 3 וסיים עם נבחרתו במקום הרביעי והמכובד. הוא זכה ב"נעל הכסף" על היותו סגן מלך השערים של הטורניר (כבש יותר מבויאן קרקיץ´ הספרדי).
חלוץ מהיר במיוחד עם תנועות חדות ומפתיעות שמקשות מאוד על שחקני ההגנה לשמור עליו,המינוסים אצלו זה החוסן הגופני והטיפול בכדור שלוקים בחסר.
יש דיווחים שלאחרונה הוא התפתח וגדל בכמה סנטימטרים וכרגע גובהו בסביבות ה 1.70 .
אחרי אליפות העולם הוא היה אמור לעבור לאנגליה כשקבוצות כמו טוטנהאם,מנצ´סטר סיטי וליברפול גילו בו עניין,אבל בגלל שהוא לא יכל להשיג רשיון עבודה העניין ירד מהפרק.
אחרי הטורניר קבוצתו הגנאית עידכנה את סעיף השחרור שלו וקבעה אותו על 2.5 מיליון יורו.
בנובמבר 2007 אחד המגזינים המפורסמים בעולם,ה"וורלד סוקר", בחר בו לאחד מ 50 הצעירים המלהיבים בעולם.
בפברואר 2007 הוא הושאל ללגיה ורשה הפולנית עם אופציה למכירה בסוף העונה,אבל פיפ"א טירפדה את המהלך בגלל בעיות עם אישור העבודה (גילו היה פחות מ 18) והוא נשאר לשחק בגאנה.
כנראה שהסחבת והטרטורים בענייני אישורי העבודה הפריעו לנער הצעיר כי כשהוא חזר לגאנה הוא לא הראה את היכולת הגבוהה מהקיץ באליפות העולם,כמו להרבה אפריקאים צעירים גם לאוסיי יש בעיה עם הסיומת מול השער,הוא צריך כמה מצבים כדי לכבוש,ככה זה היה העונה בליגה הגנאית כשאוסיי כבש רק 2 שערים (החמיץ חודשיים בגלל המעבר הלא מוצלח ללגיה ורשה),לא ממש מזכיר את יכולות הכיבוש שהוא הראה באליפות העולם.
הוא מסתמן כעסק טוב בשביל יעקב שחר ומכבי חיפה,כבר עכשיו יש לו שם באירופה,אם הוא יחתום וירשים העונה אז בקיץ שחר יוכל לעשות עליו קופה נאה כי אז יתקיים המונדיאל עד גיל 20,טורניר שהוא יותר יוקרתי ואיכותי ממה שאוסיי השתתף בדרום קוריאה,טורניר עם חשיפה הרבה יותר גדולה.
אבל קצת לצנן את ההתלהבות- מה שטוב לגילאי נוער לא תמיד עובד גם בבוגרים,חשוב לשים לב שבינתיים אוסיי הרשים מול שחקנים בגיל שלו,זה לא אותו דבר גם בבוגרים.
והדוגמא הכי טובה היא ישמעאל אדו שמוכר לנו מאוד,אדו היה מלך השערים של אליפות העולם עד גיל 17 ב 1999 ודיברו עליו כמועמד לליגות הבכירות של אירופה אפילו יותר ממה שמדברים על אוסיי, כולנו יודעים מה יצא ממנו בסופו של דבר...
כמה סירטונים שלו:
ניראלי אחלה חלוץ ומרשים,מקווה שאלישע עושה את הצעד הנכון




ציטוט ההודעה

