ריצה/אופניים ואז אימון
או
אימון ואז ריצה/אופניים?
ובכלל-לעשות את זה בשעות הערב או בבוקר?!? (או לחלק, ריצה/אופניים בבוקר ואימון בערב... ולהפך...)
מחכה לתשובה.
תודה!!![]()
ריצה/אופניים ואז אימון
או
אימון ואז ריצה/אופניים?
ובכלל-לעשות את זה בשעות הערב או בבוקר?!? (או לחלק, ריצה/אופניים בבוקר ואימון בערב... ולהפך...)
מחכה לתשובה.
תודה!!![]()
|
|
איך שנוח לך, לדעתי עדיף אימון קודם כי ריצה תבזבז לך תכוח.
אם יש לך זמן פנוי אז כדאי לחלק לבוקר וערב
אבל גם כדאי לתת לשרירים שעובדים יום מנוחה, אז אם אתה עושה אימון על כל פלג גוף עליון באותו יום אז יום אפניים ויום אימון.
לגבי אימון באותו יום יש הגורסים קודם אימון מהסיבה בתגובה למעלה, שזה שיקול נכון, מצד שני יש שגורסים שבשיטה הזו אתה מאבד את שעת הזהב לתזונה אחרי אימון ו"שורף את השרירים" שהתאמנת עליהם מכיוון שהארובי מחסל את שאריות האנרגיה שאמורות "למלא" את השריר מחדש...
![]()
אני בעד אירובי לפני, אבל בגדול עדיף לפצל ואז לא חשוב הסדר.
שיהיה בכייף
הפוך.
עדיף ריצה קודם,כי הטמפ' של הגוף עולה,וככה יותר קל להתאמן.
אם אני עובד רגליים אז אני עושה ריצה בסוף אימון ואם לא אז לפני אבל לא הרבה זמן רק להתחמם ...
אלמוג אל תהיה רע הוא התכוון לחמם את השריר וכנראה יצא שהטמפ' של הגוף עולה ...
אם אתה רץ אתה שורף אנרגיה שהיא מאוד מאוד דרושה לאימון משקולות אפקטיבי.
תנסה לעשות ריצה טובה (ולא ריצת חפיף שלא נחשבת בתור ריצה באמת) ותראה שאתה עייף באמת בסוף זה.
אחרי זה אתה רוצה לעשות אימון משקולות? לא חרם?
Bring the Violence-
אופניים יותר כיף וגם הוא תחליף לתחבורה בעיר
שיט כמה חארטות באשכול אחד
קודם כל ריצה זה נחשב לפעילות אירובית (פעולה שדורשת חמצן) ואימון משקולות זה פעילות אנאירובית (פעילות שלא דורשת חמצן)
פעילות אנאירובית דורשת פחות אנרגיה ואילו אירובית דורשת יותר, לכן עדיף קודם את המשקולות ורק אחרי זה את הריצה
ולגבי הזמנים אני לא כלכך בטוח אבל אני זוכר ששמעתי את אחד המאמנים בחדר כושר אומר שעדיף לרוץ בבוקר כי אחרי אימון אירובי רמת המטבוליזם עולה ואז אם אתה ער יותר זמן אז אתה משתמש ביותר אנרגיה וכך מרזה יותר (יכול להיות שאני טועה)
אממ.. זה אומר שאפשר בבוקר לעשות נגיד שכיבות סמיכה ככה בחפיף סטים של 3*10 לא משו רציני ואז בערב (איזור השעה 10 נגיד או לפני) אימון משקולות ואח"כ ריצה של כ20 דק'?