קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון/שאלה] שפעת העופות
    על ידי -עדי- בפורום בעלי חיים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 10-09-2007, 21:41
  2. [דיון] שאלה!
    על ידי MaT'U בפורום רוק ומטאל
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 07-09-2007, 21:32
  3. [דיון] שאלה למחשבה
    על ידי CoreOxide בפורום חומרה ומודינג
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 11-08-2007, 01:40
  4. תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 09-04-2007, 17:13
  5. [דיון] שאלה - לאן נעלמה הילדות?
    על ידי Solid Snake בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 21-03-2007, 00:25
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

[דיון]שאלה של תרומה

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל [דיון]שאלה של תרומה

במדינת ישראל קיים חוק שירות חובה 3 שנים לבנים ו 2לבנות, ישנם בצבא הרבה תפקידים שונים ומגוונים, מידת ההשקעה התרומה כמו גם הסיפוק שלהם משתנה מתפקיד לתפקיד.
    ישנם הלוחמים שטוחנים שמירות בלי סוף וחיים בתת רמה ובלי שינה ותנאים, ישנם לוחמי הסיירות והיחידות המובחרות שעוברים מסלול עד שנתיים של קריעת תחת ולאחר מכן יוצאים עוברים לתעסוקה מבצעית בתנאי מחייה נאותים.
    מאחורי כל אלו ניצבים ומתחזקים את האגף הלוחם תומכי הלחימה שרואים בית אחת לשבועיים וזוכים לישון 8 שעות ביום.
    בשביל לתמוך בכל אלו קיים המערך העורפי, לרובם יש תנאים טובים (יציאות, שינה, אוכל, זמן חופשי), בין אם זה בתפקיד יומיות, שבוע שבוע 5-9 או 3-11 אנשים אלו תורמים את חלקם.
    כל המערכים תורמים משהו לצבא ולמדינה השאלה שלי היא כזאת: האם חייל שמשרת שנתיים באחד מהמערכים הלוחמים(גם אם זה אומר שהוא רק סיים מסלול במגלן, או עשה רק 3 קווים בחי"ר שריון או תותחנים) ואז מפסיק את שירותו נחשב לאחד שתרם פחות.
    אם נסתכל על כמות הזמן המאמץ הפיזי הנפשי נראה שיותר, מצד שני ה"ג'ובניק" עושה 3 שנים כדת וכדין, בעוד שהלוחם המהולל משתמט לאחר שנתיים.
    מבחינה מוסרית (לאו דווקא חוקית) האם המשתמט הוא אכן כזה?
    אשמח אם לשמוע דעות
    זהו נושא מאוד קרוב אליי

2. קישורים ממומנים

מה זאת השטות הזאת כבר פתחת תנושא הזה ממשתמש אחר....לוחם מסכן את חייב בכל פעולה מבצעית שהוא יודע שאולי לא יחזור ממנה מה ניראה לך שאחרי תקופת ההכשרה הוא יושב רגל על רגל באיזה משרד מחכה לפז"מ אני לא ואמר שיש גו'בניקים שלא עובדים קשה אבל הם אינם מסכנים את חייהם ומכאן באה תמיכת הלחימה ולא הלחימה של ממש למרות שיש אלפי גו'בניקים שרואים בית כל יום ומשקים עציצים
    "לתעסוקה מבצעית בתנאי מחייה נאותים" המשפט הזה לא כזה נכון...

בקיצור ולעיניין לוחמים במיוחד בסיירות גם חותמים קבע כך שהם משרתים גם יותר, והם גם מסכנים את חייהים בפעולות שהם עושים ותהיה בטוח שהאימונים שלהם הרבה יותר קשים מכל "מאמץ פיזי או נפשי" שהג'ובניקים עוברים, למרות שבהחלט בלי חלק מהג'ובניקים הצבא לא היה יכול לתפקד.
    סע בזהירות

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

(^^) היקר!
    אני שמח שהגבת אבל פיספסת את השאלה שבה רציתי שהדיון התמקד, אני לא מתכוון להגיד שהג'ובניק תורם פחות יותר או שווה, איש איש לעצמו ויש הרבה מקרים שונים.
    מה שרציתי לשאול זה האם לוחם או לוחם עילית שסיים מסלול ועשה זמן מועט של תעסוקה מבצעית ביחס לאורך המסלול ופרש לאחר שנתיים, כביכול הוא לא החזיר לצבא את מה שהושקע בו.
    והשאלה המקורית:
    "מבחינה מוסרית (לאו דווקא חוקית) האם המשתמט הוא אכן כזה?"

""לתעסוקה מבצעית בתנאי מחייה נאותים" המשפט הזה לא כזה נכון..."
    ואגב, בעולם הכול יחסי כך גם בצבא הכוונה לתנאי המחייה של הסיירות לעומת הגדודים הלוחמים, אפשר לראות בבירור איפה מושקעים המשאבים,התרומות ההקצאות, כוח אדם וכו..

בעלים
    לייקים
    233
    נקודות
    1,090
    משפט מחץ
    אם אין אני לי, מי לי.

תלוי מי ואיך מסתכלים על התמונה, מהצד יסתכלו על הלוחם כאחד שהשתמט, לא עשה צבא כחוק, מז"א כחוק ולמה אני מכניס את החוק? כי לא תיהיה לו תעודת שחרור - משמע - לא עשית צבא.

ואיך נכנס הפן המוסרי? הלוחם שטחן את התחת לא נחשב כאחד שסיים צבא, הוא היה צריך להוריד לפרופיל 21 וכל מה שיזכרו לו זה את הנסיבות שבהן הוא יצא מהצבא ולא מה שהוא עשה בדרך, בסופו של יום הג'ובניק, עשה 3 שנים, נתן מה שהוא מחוייב לעשות, ולכן מבחינה מוסרית הוא עשה מה שמצווה עליו, ושירת המדינה כפי שנהוג וכתוב.

משתמש מכור
    לייקים
    30
    נקודות
    570

לדעתי כן. הוא תורם יותר מג'ובניק. אחרי הכל המאמץ יותר קשה, הסיכון יותר גבוה וכו' וכו'. זה לא משנה הזמן...
    תשים ת' ג'ובניק בתפקיד של הלוחם ששירת שנתיים, אני די בספק אם הוא יחזיק שנתיים.

משתמש כבוד האוואטר של Yeahi
    שם פרטי
    מסווג
    לייקים
    3
    נקודות
    41
    משפט מחץ
    תכוון לירח, לא פגעת? לפחות תהיה כוכב :]

לדעתי כל אחד צריך לתת את השלוש שנים האלה זה בכלל לא משנה קרבי או ג'ובניק העיקר לתרום כמה שאפשר, יבוא המתחכם ויגיד שרק קרבי תורם זאת טעות חמורה, למשל כשיחידה מובחרת יוצאת לפעולה צריך מישהון שיכין את הציוד את הדברים למבצע ולכם כולם תורמים, זה שהוא עשה שנתיים ויצא זאת בעיה שלו, וזה לא אמרו לעניין אף אחד שכל אחד יעשה את שלו אבל העיקר לעשות משהו!! ולא לשהתמט..

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 04:53.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,884 | הודעות: 8,151,466 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect