שלום ,
כפי שצוין לעיל מה עדיף יותר בצבא ממר"מ או עתודי במחשבים.
הערה :*** אני מבקש תשובה והסבר ולא סתם להגיד זה או זה .
תודה רבה זה חשוב חברים!![]()
שלום ,
כפי שצוין לעיל מה עדיף יותר בצבא ממר"מ או עתודי במחשבים.
הערה :*** אני מבקש תשובה והסבר ולא סתם להגיד זה או זה .
תודה רבה זה חשוב חברים!![]()
|
|
התכוונת לעתודאי? אם כן:
ממרם: סה"כ ממרם זה מצויין, מיוחס לאגף תקשוב, אחלה מקום למי שאוהב ומבין במחשבים, מאוד מכובד.
ממרם מתחלק לכמה אגפים וכל אגף יש תפקיד, יש הדרכה והפעלה, יש חלק עם חיל האוויר, אנשים מברקים.
עתודאי מחשבים: מקצוע בידיים על חשבון הצבא, קצין, מגיע לצבא ומקבל ניסיון, יש לדעתי בעיה אחת-שיבוץ!
אתה יכול ליפול בחימוש וזה לא ממש טוב, יכולים לשים אותך באיזה חור ברמת הגולן וכו'..
מכאן זה בידיים שלך, הלואי לתגיע לאחד משני הדברים הטובים האלה, תהיה מאושר אם כן![]()
נערך לאחרונה על ידי Yeahi; 25-09-2008 בשעה 23:09.
עתדוה יג יד או אונברסיטה יש הבדל בין והשניים.
עזוב אותך..
לך לגאמא אחי..לא תצטער.
היית במיונים לגאמא כבר ? שלחו לך מכתב משהו ?
נתנו לכם 2 אופציות איך הגעתם לגאמא ?
אני אומר ממר"ם.
כתבתי על זה פעם, אני אחפש ואערוך.
טוב לא מצאתי אז אני אכתוב שוב,
עדיף ללכת לממר"מ לפי דעתי, כי היום ההבדל בין בוגרי ממר"מ לאחד שהוציא תואר באוניברסיטה באותו התחום, הוא שבעל התואר הוא לא בעל ניסיון פרקטי, לבעלי תואר יש ידע תיאורטי הרבה יותר גדול מלבוגרי ממר"מ, אבל מה שחפשים היום בשוק האזרחי הוא אנשים בעלי ניסיון בתחום ולכן אחד שכרגע יצא מממר"מ השתחרר עם המון ניסיון, וכמובן ידע מעשי, וקצת ידע תיאורטי.
אחד שיוצא ממר"מ יכול ישר להשתלב בשוק העבודה (בקלות) וללמוד במקביל לתואר ראשון, אם תלך ותעשה עתודה תיהיה חייב לצבא 3 שנים קבע, בנוסף ל3 שנים בסדיר ו3 שנות לימודים, אתה תשחרר בגיל 28~ ורק אז תצא (אם תצא) לשוק העבודה, לי נשמע הרבה יותר טוב להתשחרר אחרי 5~ שנים ישר לשוק העבודה עם המון ניסיון וידע.
לדעתי זה תלוי בבן אדם אם יש לו כח לשבת ולחרוש כי הידע המעשי שיוצאים אחרי שלוש שנים סדיר ושלוש קבע הוא אדיר, וכמובן הניסיון הוא גם כן אדיר.
אם אתה הולך לעתודה, איפה אתה רוצה ללמוד אז?
אם אתה עושה ממר"ם, אתה כנראה תוציא תואר בעצמך תוך כדי השירות.
אני לא בטוח אם עתודאים ממלאים את אותם התפקידים של בוגרי ממר"ם ביחידות, יכול להיות שמנצלים את הידע שלהם לווא דווקא לתכנות, אלא לכתיבת אלגוריתמים והרכבת תיקי עיצוב של תוכנה. יכול להיות שגם וגם.
תואר במדעי המחשב מביא לך הרבה תיאוריה, אבל מבחינת תכנות, בוגרי ממר"ם יותר טובים. כמובן שבתיאוריה של מדעי המחשב בוגר תואר ראשון ידע יותר ויכול להיות שזאת תהיה מסגרת תפקידו כמו שכתבתי.
נ.ב
אין לכם מושג בכלל מזה גאמא, אני לא חושב שזה יותר טוב ממר"ם בכלל, אבל אני קצת משוחד ולא מכיר את הידע של בוגרי גאמא במדויק אבל לפי מה ששמעתי, עדיף ממר"ם.
בתור אחד שהוא לא משוחד, ומכיר את מסלולי גאמ"א,
ראיתי את האנשים באר"מ, ואני יכול להבטיח לך שהידע שהם מביאים איתם בכלל מעולם המחשבים והתכנות בפרט, הוא דבר שאף קורס צבאי לא יכול להעניק, ואני לא בטוח שיש גם קורסים או תארים שיתנו ידע שכזה.
ראיתי אותם מתכנתים, כותבים קודים לא פשוטים בכלל, 3-4 שעות אינטנסיביות שאתה רואה את הדרך חשיבה והפעולה של האנשים האלו ואתה יודע שאף בוגר ממר"מ לא יגיע לרמה כזו, אולי אני טועה וחלק קטן יגיע לרמה דומה, אבל חשוב לציין שאני נפגשתי עם האנשים עוד לפני שהם בכלל עברו את הקורס של אר"מ, ראיתי את הדרישות המוקדמות למסלולים (אר"מ וממר"מ) ואני יכול להגיד לך שאר"מ זה 10-15 רמות מעל לממר"מ ויותר מזה אולי 1 מ1000 אנשים שמתמיינים לממר"מ יכולים להתקבל לאר"מ.
כל אחד שם קודר לא קטן, עם עבר עשיר מאוד, חלק כבר בשלבי סיום של תואר ראשון, ואני יכול להגיד שלפחות 2 ממי שראיתי עובדים בחברות מחשבים בתחומי אבטחת מידע ופיתוח.
מה שאני אומר שאר"מ (שהוא חלק ממסלולי גאמ"א) נחשב למסלול הכי אינטנסיבי בתחום המחשבים בצה"ל, צריכים לבוא עם המון ידע מוקדם, ידע כזה שאתה צריך לעבור קורס ממר"מ (או לפחות לעשות יג') כדי רק להתחיל את הקורס. הם מקבלים חוברת מפוצצת בחומר ונושאים מתחום המחשבים ומדעי המחשב שהם צריכים לדעת, מי שלא ידע בעיה שלו, והוא באמת בבעיה קשה.
אם אתה רוצה אני אפרט לך בפרטי מה היו המשימות בכנס אר"מ בגלילות, באמת שזה היה מעבר למה שחשבתי, בהרבה.
גאמא לומדים תחום מסוים בתכנות, התחום שמייעדים להם עוד לפני שהם מתחילים את הקורס. מי שמסיים קורס ממר"ם אני לא אומר שהוא יהיה תותח על, בטח שלא, זה כבר תלוי מה הבנאדם עושה עם מה שיש לו אחרי שהוא מסיים את הקורס ובאיזה תחום הוא מתעסק. התחום שאתה מדבר עליו הוא יותר בתחום הsystem (אבטחת מידע), בוגרי ממר"ם לא מקבלים הכשרה כזאת, אבל אם הוא מיועדים לתפקיד שמתעסק בעולם התוכן הזה הם מקבלים גם את ההכשרה הזאת בנוסף לקורס הראשוני, זה רק הבסיס. בשורה התחתונה, בוגרי גאמא וממר"ם משרתים אחד ליד השני במודיעין, באותם תפקידים. וזאת טעות לומר שאף בוגר ממר"ם לא ידיע לרמה כזאת, כי אתה לא יודע איזה תותחים יש לממר"ם בתחום הsystem. [ואם אתה יכול שלח לי את המשימות בפרטי].
בממר"מ אתה חוסך 3 או 4 שנים על התואר שאתה עושה אותו בתוך השירות.
מה שבעתודה זה 3 שנים בנפרד לפני השירות.
אוהבים משחקים? כנסו לאתר פונט ותתחילו להעביר את הזמן בכיף עם המון משחקים ברשת בחינם לגמרי
O-MaN1, לא דיברתי ספציפית על תחום ה system סתם הבאתי דוגמא לידע של האנשים שבאים לקורסים, בגאמ"א לומדים לעומק לעבוד עם שפות תכנות high \ low level ובמקביל יש מסלולי מתמטיקה מתקדמים, גאונים שמשלב מתמטיקה ומחשבים בצורה מתקדמת מאוד, מסלול QA וכו', העיקר בגאמ"א זה התכנות, קורסים של ASM משולבים עם C#, שילוב מוזר אבל יפה, לומדים הרבה מאוד לעומק, לומדים לעבוד מול מערכות של הצבא (מהמתקדמות של המודיעין) ד"א מס' בוגרי ממר"מ שיגיעו לעבוד במודיעין הוא קטן מאוד, לא כל בוגרי ממר"מ מגיעים למודיעין, הרבה מגיעים ללוגיסטיקה, חיל האוויר וכו' ויש כאלו שמסיימים עם תפקידים ממש ממש לא מעניינים, ואפילו די סתמיים.
בגאמ"א כל אחד מהבוגרים מפוצל רק בתחומי המודיעין, עובד עם המערכות הכי משוכללות של צה"ל וכותב תוכניות ששולטות בציוד חשוב מאוד במדינה, ובכלל הנושאים ממש מסווגים, רוב בוגרי אר"מ עוברים פוליגרף כחלק מהתהליך הסיווג הבטחוני, דבר שבדר"כ ולא עושים במודיעין, הבנתי מחלק מהאנשים שכבר נמצאים באר"מ שהם עובדים גם בשיתוף לא רק עם צה"ל אלא יש עבודה עם יחידות מיחשוב ממדינות אחרות, חלק מהמערכות נמכרות גם בחו"ל, יש שילוב מעניין מאוד של בוגרי עתודה שלמדו מחשבים וגאמ"א, וביחד מייצרים מערכות לשיווק חיצוני.