זאנר: מרוצים
שנת יציאה: 2007
שרת: RapidShare
המשחק מיועד ל: PC (למחשב)
שם המשחק: BMW M3Challenge
סיקור
טיף נידל בוחן אותה העונה במסגרת Fifth Gear – ואתם אפילו לא צריכים להרחיק עד אירופה בשביל זה. במסגרת מסע פרסום משומן היטב, שיחררה BMW לציבור החופשי סימולציית נהיגה (כלומר, משחק מרוצים) של ה- M3 החדשה, בה אתם לוקחים אותה לסיבוב במסלול הגרנד-פרי של הנורבורגרינג.
גרפיקה
ראשית, חייבים להודות שסרטון הפתיחה הוא מהטובים שנראו על מסכי המחשב. נכון, הוא עוסק רק במכונית אחת, אבל היא כל כך פוטוגנית שמבחינתי הסרטון לבד היה יכול להימשך לפחות עוד שעה. הגרפיקה של המשחק עצמו מוצלחת ויעילה. לא שיש הרבה אתגרי נוף במסלול, אבל בהחלט ראוי לציין שביחס לגודלו (או "קוטנו") של הקובץ, הוא עומד במשימה היטב. חוץ מזה, ממילא באנו לראות קצת בימרים ולא את הנוף. את שלי בחרתי ב-Schwartz (שחור), אבל גם האחרות נראו טוב.
התנהגות
המשחק מבוסס על ה-GTL, משחק ראוי בפני עצמו, כך שאתם יכולים להיות בטוחים שהנהיגה מרגישה ונראית נאמנה למציאות, אולי נאמנה מידי – המשחק דורש דיוק והתמדה ואינו תמיד קל, בהתאם לאופיו כ"סימולאטור נהיגה". קצת קשה לי להשוות לרכב המקורי, אבל בואו נגיד שבגדול אני מסכים עם טיף שמדובר ברכב נהדר. הרכב מתנהג כפי שהייתם מצפים ממנו, להרפיית הגז בעת הסיבוב יש את ההשפעה המצופה, ואפילו שינוי הבולמים משפיע על זוויות הגלגול. בדיוק כמו במציאות, את יכולתו של טיף לגרום לרכב לסיים את הסיבוב לבדו, בעזרת דריפט מרשים, קשה לחקות גם בעולם הוירטואלי.
משחקיות
מזמן כבר לא נהניתי כל כך להעביר הילוכים במשחק מרוצים. אמנם, מדובר סך הכל במסלולים מוגבלים, והרינג הוא לא המסלול הכי פשוט, אבל חווית הנהיגה מאוד ממוקדת ואין זמן לשטויות. אפשר לבטל את בקרת המשיכה, להחליף את הבולמים לבילשטיין, לבחור את מרחק הכסא מהשמשה הקדמית (כלומר את מרחק התצוגה אם בחרתם בתצוגה מתוך הרכב), את סוג המראות, סוג הג'נטים, וכו'. אה, ואפשר גם לעבור למוד אוטומטי..
אפשר לנהוג לבד על המסלול ולנסות את יכולתכם בהנעת אגן ה-M3. אפשר גם להתחרות מול המחשב, אבל הכיף הכי גדול הוא כמובן להתחבר לאינטרנט. החיבור דורש רישום קצרצר (שם וסיסמא).
לא, המשחק לא ישרוד אתכם עד השנה הבאה. אבל עד תחילת הלימודים באוניברסיטה, הוא יסב לכם הרבה הנאה. ובחינם, כמובן..
סאונד
נהדר. המוזיקה במעברים ובסרטונים מרגשת, ואפילו כוללת את קול הסופראנו של סוסאן לג, אבל אחרי הכל – מי צריך יותר מנהמת המנוע? 420 סוסים שואטים על המסלול, זו המנגינה החשובה באמת והיא נשמעת מצוין.
סיכום
אם נתעלם לרגע מהעובדה שמדובר בפרסומת לא סמויה בכלל, אבל בעצם גם במנותק מעובדה זו, מדובר בסימולאטור נהיגה כיפי ומהנה, המוגבל אמנם לשני מסלולים, אבל מאפשר קסטומיזציה נאה ביותר של הרכב, והכי טוב – אתם כל הזמן מוקפים ב- M3 חדשות. נכון, חבל שאי אפשר להתחרות מול M3 או רכבי BMW אחרים מדורות קודמים, אבל סוס שמקבלים במתנה לא בודקים בשסתומים, ואם עוד לא הבנתם – המשחק הוא בחינם לגמרי.
אז אתם לא חיים באנגליה, ולכן לא יכולים לזכות ב- M3 משנת 2001, יד שנייה במצב טוב עם "רק" 343 כ"ס, שמגיעה למאה קמ"ש ב-4.8 שניות, אבל אף אחד לא ימנע מכם להוריד את המשחק הזה ולהתחרות מול כמה סנובים אירופאים.
הורדה:
http://www.megaupload.com/?d=2YL54WOQ
סיסמא:
Ron_Sham f x p
תורידו רווחים בסיסמא .... פשוט זה צינזר אז מיצטער ואם עשיתי משהו לא בסדר מנהלים תיפנו אלי ואני מוחק .... פשוט אני חדש פה
קרדיט לפורום אחר .... פשוט ראיתי תמישחק הזה ועכשיו הורדתי והוא פועל לי אז רציתי להביא לכם אותו גם .. אז תהנו אחים שלי ועוד פעם קרדיט לפורום אחר