רציתי לדעת במנהל התקנים חסר לי בקר RHID
מזה הבקר הזה? מה הוא יכול לגרום נזק במידה ואין לי?
תודה לתומכים מראש.
רציתי לדעת במנהל התקנים חסר לי בקר RHID
מזה הבקר הזה? מה הוא יכול לגרום נזק במידה ואין לי?
תודה לתומכים מראש.
|
|
RAID זה מצב שבוא אתה לוקח מספר כוננים קשיחים (2 ומעלה) ויצר מערך של כוננים קשיחים. ישנם מספר סוגים של RAID. בשביל לחבר את הכוננים הקשיחים למערך RAID צריך בקר RAID, אם זה על הלוח או כרטיס נפרד. כיום לוחות רבים מגיעים עם בקר RAID מובנה שתומך ב RAID 0 ו RAID 1 שבשני כוננים קשיחים בלבד.
RAID 0 - אתה לוקח 2 כוננים קשיחים במפצל את המידע. נגיד יש לך 2K לכתוב אז הוא כותב 1K בראשון ועוד 1K בשני ככה המהירות כתיבה יותר גדולה וכמובן מהירות הקריאה. גם שטח 2 הכוננים מוגדר ככונן אחד, זאת אמרת 2 כוננים של 80GB אז יהיה לך כונן אחד שך 160GB. שיפור ביצועים, אבל אם אחד נופל אז כל המידע הלך.
RAID 1 - אתה לוקח 2 כוננים קשיחים ומגדיר אחד ראשי ואחד משני. הבקר מבצע MIRROR מהראשי למשנה תמיד. 2 כוננים 80GB תראה רק כונן אחד של 80GB וכל פעולה שתבצע עליו תתבצע על השני גם. העתקת קבצים, מחיקה, פירמוט וכו'. היתרון שלו הוא שאם הכונן קורס אז על השני יש את כל המידע.
יש גם RAID יותר מתקדמים. שאתה לוקח 3 כוננים והמידע מתחלק בין שלושתם ואם אחד נופל אז הוא יודע להשלים את המידע מהשתיים הנותרים. יש אותו דבר גם עם אחד נוסף ככה שאחד מהמערך נופל אז הוא נכנס לפעולה אוטומטית. אבל בשביל RAID כאלה אתה צריך בקר ויותר מ2 כוננים קשיחים. זה ה RAID הכי טוב כי הוא גם מהיר וגם אין בעיה של שרידות - אבל צריך בקר + כוננים קשיחים וזה יוצא יחסית הרבה כסף למשתמש ביתי.
האם כדי לחבר ? תלוי מה הצרכים ? RAID 1 לפי דעתי זה ביזבוז למשתמש ביתי כי עדיף להשאיר את 2 הכוננים בנפרד ופשוט לגבות ידני כל כמה זמן מאחד לשני את מה שצריך וככה אתה חוסך יותר מקום וביצועים קצת יותר טובים (זה זניח).
RAID 0 - זה טוב אם אתה מגבה את המידע שלך באופן קבוע כי חסך וחלילה נופל כונן אחד אתה בבעיה. הRAID הנוספים זה כבר השקעה כספית לא קטנה.
איך עושים את זה ? צריך בקר, כוננים קשיחים ומשם זה די פשוט.
קרדיט על ההסבר לאתר אחר.
אוקי תודה רבה, אבל השאלה שלי איזה נזק יכול לגרום שאין את הבקר הזה?
מכיוון שאין לי את הדרייבר של הלוח אם
תודה שוב.
נערך לאחרונה על ידי העקרב; 26-10-2008 בשעה 06:13.
מ א ו ש ר
הודעה זאת נכתבה על ידי חבר בצוות התמיכה של פורום אטרף. ניתן לסמוך על תוכן הודעה זאת.
לפתוח את המחשב ולהיתסכל כמה כוננים קשיחים יש.
אני מניח שאםאתה לא יודע אז אין לך.
דבר שני עם לא מותקן בקר RAID. אין שום סיכוי שהיית יכול להתקין את הוינדוס על מערך RAID..
ככה שאין לך מה לדאוג
נערך לאחרונה על ידי MuGi; 26-10-2008 בשעה 16:48.
מוגי יש לי כונן D, C, A , E , F
זה עוזר במשהו?