אז ככה, לפני כמה חודשים התגייסתי עם פרופיל 72, וביום של הגיוס קיבלתי דחיית שירות (דח"ש) למשך שלושה חודשים. במשך התקופה הזאת של השלושה חודשים היו לי וואחד כאבי ברכיים והרופא שלי מצא לי בעיות די רציניות בברכיים, והוא אמר שאין סיכוי שאני אהיה קרבי עם בעיות כאלו (בעוד שאני ממויין לתותחנים). אחרי זה שלחתי את המסמכים של הרופא לבקו"ם (היות ובתקופת הדח"ש אני לא יכול ליצור קשר עם לשכות הגיוס, אלא רק עם הבקו"ם) והפקידה בבקו"ם החזירה לי תשובה ואמרה לי שאת הועדה הרפואית אני אקבע כשאני אגיע לבקו"ם ביום של הגיוס.
בנוסף לזה, התקשרתי פעם נוספת ואחד הפקידים שם אמר לי שיש סיכוי שאני אקבל ועדה רפואית עוד באותו היום, או כמה ימים אחרי זה, ושאני לא צריך לדאוג בגלל שלא ישלחו אותי ליחידה שלי עד שלא יבדקו את כל הבעיות הרפואיות שלי.
האם מישהו יודע אם התהליך שהפּקיד והפקידה ציינו אכן יקרה או שכוונתם הייתה להרגיע אותי?
איך אני קובע ועדה רפואית כשאני מגיע לבקו"ם? עם מי אני צריך לדבר? איזו פרוצדורה אני צריך לעבור?
ועכשיו שאלה אפילו יותר דחופה ויותר קריטית:
אני לא יכול להיות קרבי עם הבעיות ברכיים שיש לי, האם יש סיכוי שהרופא יתעלם מבעיות הברכיים וירשום אך ורק סעיף ולא יוריד את הפרופיל? אם כן, איך למנוע את זה?

ציטוט ההודעה