משחק האסטרטגיה Starcraft II יותאם לקהל רחב במיוחד – כך טוענים יוצריוBlizzard הואשמה לא פעם כי Starcraft II, כותר האסטרטגיה העתידני שפוצל לאחרונה לשלושה משחקים נפרדים, תוכנן כך שיתאים היטב לקהל המכור בדרום קוריאה, הגיימרים שמשחקים עד היום ב-Starcraft המקורי ואף מארגנים מסיבות רשת ענקיות המוקדשות ללהיט הקלסי. עבור שאר השחקנים, שאינם כה מוכשרים בתנועות עכבר מהירות וקבלת החלטות אסטרטגיות בקצב שלא היה מבייש רמטכ"ל, לא מביא עמו Starcraft II שום חידוש משמעותי.
ובכן, ב-Blizzard דוחים טענה זו מכל וכל, ואף מוכנים לעמוד מאחורי הצהרה קיצונית במיוחד: ה-Starcraft החדש הוא משחק שיתאים גם לאמא. "אנחנו דואגים לכך שהמשחק יתאים היטב לטורנירים תחרותיים", הודה המפיק הראשי של הכותר כריס סיגטי בראיון ל-MTV, "אבל... תראה – אני רוצה לגרום לאמא שלי לשחק. אני יודע שהיא לא תצליח לנהל את שדה הקרב באותה הרמה ששחקן מקצועי יכול, ולכן אנחנו בודקים איך אפשר לעזור לשחקנים כמוה".
פתרון כמעט מובן מאליו במקרה זה הוא מערכות שונות שינהלו לפחות חלק ממטלות המשחק באופן אוטומטי. כבר ראינו משחקי אסטרטגיה שבהם אלמנטים שונים, מבחירה והרכבה של יחידות ועד הקמת הבסיס כולו, נוהלו על ידי המחשב באופן עצמאי. מערכת נוספת שבוודאי עשויה להועיל היא אינטליגנציה מלאכותית מתוחכמת שתדע להגן על הבסיס שלכם מפני תקיפת פתע, גם במקרה שאתם לא משגיחים עליו מקרוב. חידוש שכזה יועיל גם לשחקנים התחרותיים, וגם לאמהות...
![]()

ציטוט ההודעה