אתמול (א') התקיים טקס פרסי המוסיקה האמריקאית בלוס אנג'לס, זו השנה ה-36. המנצח הגדול הוא הכוכב הצעיר כריס בראון בן 19, שהלך הביתה עם שלושה פרסים. אך למרות זאת, זה היה ללא ספק הערב של קניה ווסט. במקום התקפי הזעם שלו (שנה שעברה נשבע שלא יופיע בטקס כיוון שהסינגל שלו נכשל בחמש הקטגוריות בהן היה מועמד), הוא אמר אמש: "זו החובה שלנו כמוסיקאים להמשיך לדחוף אחד את השני", הוא אמר, "אנחנו נהיה הביטלס החדשים, והנדריקס החדש. אני רוצה להיות אלביס".
ווסט זכה באומן ההיפ הופ הטוב ביותר ואלבומו, "Graduation", זכה באלבום ההיפ הופ הטוב ביותר. בראון, 19, קיבל את הכבוד הגדול, אומן השנה, וגם האומן הטוב ביותר בקטגוריות הפופ/רוק וסול/R&B. "הייתי בשוק", אמר בראון, "אני אסיר תודה. חשבתי שקולדפליי צריכים לקבל את הפרס הזה, אבל אני לקחתי אותו".
בת זוגתו של בראון, ריהאנה, זכתה באומנית האהובה ביותר באותן קטגוריות כמו בראון. אלישיה קיז קיבלה פרס כפול על אלבומה, "As I Am", בקטגוריות הפופ/רוק וסול/R&B. הופיעו, בין היתר, קולדפליי, מיילי סיירוס, נה-יו, ביונסה, ניו קידס און דה בלוק, ג'ונאס בראדרס, אנני לנוקס, שגם זכתה בפרס על מפעל חיים. "מעולם לא חשבתי שאני אחיה לראות את היום שאני בת 53 עומדת על במה", היא אמרה בהתרגשות.
רשימת הזוכים המלאה:
האלבום הטוב ביותר (פסקול) – אלווין והצ'יפמאנקס.
אומן השנה, אומן הרוק/פופ הטוב ביותר, אומן הסול/ארנ'בי – כריס בראון
תואר כבוד של השנה – מריה קארי
הלהקה הטובה ביותר של השנה – דוטרי
אומן השנה במוסיקה הלאטינית – אנריקה איגלסיאס
פריצת השנה – ג'ונאס בראדרס
האלבום הטוב ביותר ברוק/פופ, אלבום הסול/אר'נבי הטוב ביותר – אלישיה קיז, "As I Am".
פרס על מפעל חיים – אנני לנוקס
להקת הרוק הטובה ביותר – לינקין פארק
אומן הקאנטרי הטוב ביותר – ברד פייזלי
להקת הקאנטרי הטובה ביותר – ראסקל פלטס
אומנית השנה בפופ/רוק, אומנית הסול/ארנ'בי של השנה – ריהאנה
אומנית הקאנטרי הטובה ביותר – טיילור סוויפט
להקת המוסיקה הדתית העכשווית הטובה ביותר – "ט'ירד דיי"
להקת ההיפ הופ הטובה ביותר – "Three 6 Mafia"
אלבום הקאנטרי הטוב ביותר – קארי אנדרווד "Carnival Ride"
אומן ההיפ הופ הטוב ביותר, אלבום ההיפ הופ הטוב ביותר – קניה ווסט, "Granulations".
קרדיט למוזיקה 24

ציטוט ההודעה

ומטאליקה היו מקום 3...זה מה שקורה שטינאייג'רס מתלהבות בנות 12 עם חנונה באף מצביעות בכל התחרויות