דבר ראשון שכל אחד עושה אחרי שהוא רואה את הקבוצה שלו הוא בונה טקטיקה. בגלל שגם לי בהתחלה היה הרבה בעיות עם הטקטיקה אז החלטתי להביא לכם מדריך שילמד אותכם איך לבנות טקטיקה.

מה זה טקטיקה בכלל?
בFM הטקטיקה מחולקת ל-3 חלקים העמדות של השחקנים במגרש (בלמים מגנים קשרים וינגרים חלוצים....), הריצות שלהם (מסומנים בצורת חיצים), וההוראות שלך לקבוצה (מנטליות, קצב משחק, סגנון מסירות, וכדומה)

אם אני לא מסמן חיצים אז השחקנים ישארו בעמדות שלהם ולא יזוזו כמעט?
התשובה הברורה היא לא, השחקנים יזוזו אבל במוגבלות מסוימת לעמדה שלהם במגרש, החיצים עוזרים מאוד כדי שהשחקנים יתפסו מקסימום שטח מגרש אבל לא רצוי לתת יותר מידי חיצים משתי סיבות, 1. בלאגן במערך הטקטי שלך. 2. עייפות החיצים מעייפים את השחקנים שחקן שאין לו אף חץ יתאייף פחוט משחקן שיש לו חץ.

מה זה בכלל ההוראות שלי?
במסך הטקטיקה אתה רשאי לבחור הוראות קבוצתיות ופרטניות (לא מומלץ לתת לכל שחקן הוראה משלו אלה אם כן הוא מיוחד כמו רונאלדיניו קאקה וכדומה). במסך ההוראות יש כמה הוראות שאתה בוחר.
1.mentality-זו בעצם המנטליות של השחקנים. ככל שהמנטליות שלהם תיהיה יותר התקפית ככה הם פחות ישימו לב להגנה וינסו להתקיף. (הוראה זו מומלץ לשנות גם באמצע משחק בהתאם לתוצאה).
2.creative freedom-ההאפשרות שאתה נותן לשחקנים חופש יצרתיות וחריגה מהטקטיקה שלך. בדרך כלל הוראה זו משאירים על normal אלה אם כן הקבוצה שלך מאד יצירתית (לדוגמא ברצלונה). אם אתה נותן לקבוצה חופש יצירתיות אז תהיה מוכן לכך שהם לא יקשיבו לטקטיקה שלך כמעט וינסו לעשות דברים יצירתיים.
3.passing style-בתרגום ישיר לעברית זה סגנון המסירות. התירגום אומר הכל מומלץ להתאים את סגנון המסירות שלך למנטליות של הקבוצה.
4.tempo- קצב משחק (במידה והקבוצה שלך שולטת במשחק), אם לקבוצה שלך אין כושר גופני גבוהה אז מומלץ כמובן לשים הוראה זו על נמוכה ככה הם לא יתעייפו, אבל אם יש לקבוצה כושר גבוהה כמובן שמומלץ לשחק כמה שיותר מהר כדי לעייף את הקבוצה השניים. כמו בהוראה הראשנה גם הוראה זו ממולץ לשנות בעקבות מה שמתרחש על המגרש.
5.width- כמה שהקבוצה שלך תשחק רחב.זו אולי ההוראה הכי מסובכת שיש במשחק. בFM2008 אתה מתאים הוראה זו לגודל המגרש שלך וגם לשחקנים שלך. אם לקבוצה שלך יש ווינגרים טובים (פורסם פה אם אני לא טועה מדריך למצוא את השחקן המושלם) אז כמובן שצריך לשחק רחב אבל אם אין לך עדיף שלא תשים בכלל וינגרים ותשחק צר. (חשוב להדגיש שאסור לשחק יותר מידי צר ככה תהיה צפיפות נוראית המרכז המגרש, רואים את זה הכי טוב בFM2008)
6.closing down-ירידה להגנה. אני ממליץ תמיד לשים את זה על גבוהה מסיבה פשוטה אחרת אתה תחתוף מתפרצות בקצב לא יאומן.
7.time wasting- בזבוז זמן. לא מומלץ לשים את זה על הכי גבוהה בתחילת משחק גם אם אתה בא למשחק בגישה שאתה צריך להוציא רק תיקו. אם אתה מוביל אחד הפרש על צלסי ואתה אסטון וילה אז מומלץ לשים את ההוראה הזו על הכי גבוהה רק מהדקה ה-75 ומעלה ולא קודם (מקווה שהבנתם את הדוגמא).
8.defensive line- קו ההגנה שלך. לא מומלץ לשים אותו על הכי גבוהה כי אז יהיו הרבה חורים בהגנה ומצד שני גם לא מומלץ לשים אותו על הכי נמוך כי אז בקושי תתקיף ותתבצר. שימו אותו איפה שהוא באמצע. הוראה זו משתנה במהלך המשחק בהתאם לתוצאה ולמשחק.
9. tackling- אין מה להגיד שימו אותו על נורמאל אלה אם כן אתם רוצים לשבור כמה רגליים לקבוצה היריבה.

נ.ב
מדריך זה מיועד למשחק Football Managr 08