הידעת שאם לדוגמא יש לנו פגיעה בצידו הימיני של המוח אז הצד שמאל של הגוף יהיה משותק,יפגע,בעיות תפקוד?
למשל פגיעה בצד ימין יכולה לגרום לשיתוק של רגל שמאל ויד שמאל ולהיפך.
הידעת שאם לדוגמא יש לנו פגיעה בצידו הימיני של המוח אז הצד שמאל של הגוף יהיה משותק,יפגע,בעיות תפקוד?
למשל פגיעה בצד ימין יכולה לגרום לשיתוק של רגל שמאל ויד שמאל ולהיפך.
|
|
כן..
המוח מחווט בהצלבה לגוף.
ידעתי לגבי זה...אבל לא לגבי זה שנגיד אם הצד הימני במוח יפגע אז הצד השמאלי יהיה משותק....
חידשת לי =)
כן זה אותו אחד.....
כן .
תודה בכל מקרה על המידע .
כן
בגלל זה יש פגיעות ראש שלפעמים אתה משתתק בהצלבה...
מתחיל מיד ימין ואז רגל שמאל וככה הלאה....
קרא חוקי חתימות
זה לא כל פגיעה , זה CVA מה שאתה מדבר עליו ...
מאאיהה חחןןן
אני נ י צ ח ת יהצלחתי-נכשלתי-נפלתי וקמתי
זה לא חייב להיות CVA
נגיד וקיבלת מכה חזקה בראש מצד ימין ונפגע לך החלק שאחראי נגיד על תפקוד הרגליים סתם לדוגמא אז רגל שמאל תהיה משותקת.
מה שקורה בCVA שאזור מסויים במוח נפגע כתוצאה מאספקת דם לקויה לרקמות המוח, זה גם סוג של פגיעה במוח פשוט זה לא טראומה.
נערך לאחרונה על ידי grass; 21-12-2008 בשעה 19:31.
לא הזכרת דבר שהוא מאוד מאוד חשוב
אם יש למשל CVA בצד הימני אז הצד הימני של הפנים יראה לך משותק והסיבה לזה היא שכשיש CVA אז באמת השיתוקים הם בהצלבה אבל בפנים אתה תראה את זה הפוך כי הצד השמאלי משותק (בגלל ההצלבה) ואז אין טונוס שרירים בצד השמאלי אבל הצד הימיני מותח אותו כי שם נשאר טונוס השרירים אבל אין מי שימתח את הצד הימיני לכן אנחנו רואים את השיתוקים בצד הימיני (הצד שנפגע)
נכון המוח עובד בהצלבה בגוף אך בפנים זה נשאר באותו צד ולא בהצלבה.
מגניב
יש דרך לשלוט על החלומות?(בלי קשר.. לא רציתי לפתוח אשכול ^^)
כן, ידעתי. תודה על המקרה בכל מקרה. זה כמו שאם השמאלי של המוח יותר חזק, אז כותבים בימין וההיפך... ויש לי גם שאלה: איך זה שאני כותב בשמאל ובועט בימין? אני מכיר הרבה ילדים כאלה, וגם ההיפך מהם, אך איך זה הגיוני מבחינת המוח?
(עברית)אתה יפה. מה אתה, יפה?! לא, אתה לא...!
(אנגלית) You are handsome. What are you, handsome? No, you're not...! h(גרוזינית)חרלמזי. ררחר, למזי? ארה, ארחר.
(ערבית)אנטה ג'מיל. מד'ה אנטה, ג'מיל? לה, אנטה לה.
גם אני גרוזיני(גיאורגי) גאה!
שן דחצ'ובה אמן!
הקסים אותי.