ארץ, תהיי נהדרת
"ארץ נהדרת" חוזרת הערב, לראשונה בשידור חי , ממש עוד מעט , לעונת בחירות. "זה מלחיץ מאוד", אומר קיציס ומסביר מה השתנה השנה. וגם שולח מסר לנבחרי הציבור: "תעשו דברים מעניינים שייכנסו לתוכנית"
הערב יעמדו איל קיציס ושאר חברי "ארץ נהדרת" בפני אתגר חדש - לראשונה, בכל עשרות התוכניות של "ארץ נהדרת", הם ישדרו בשידור חי את קטעי הפאנל, כאשר רק האפיזודות שמחוץ לאולפן יצולמו מראש. "זה מלחיץ מאוד כי זו תוכנית מורכבת ובחיים לא הצלחנו לעשות את זה בטייק אחד", מספר קיציס. "יש אלף כניסות וטקסטים שמשתנים בזמן השידור - בקיצור זה נורא מסובך".
נשמע קשה.
"אם היית שואל אותי בעבר אז הייתי אומר שזה באמת בלתי אפשרי".
אז למה לעשות את זה?
"יש כמה יתרונות. קודם כל האנרגיות של שידור חי שונות לגמרי, ואני חושב שגם הצופים מתים על זה. נהיה עניין סביב זה. הצופה מרגיש שהוא חלק מהשידור ואני חושב שזה יותר טוב. בנוסף, בתקופה של בחירות זה נותן לנו את האופציה להיות יותר אקטואלי. אם פעם היה קורה משהו שעתיים לפני השידור זה היה אבוד, ועכשיו אנחנו יכולים להיות מעודכנים לחלוטין".
במקביל יש חשש לפאשלות, או למערכונים שיחרקו.
"אני חושב שמיצינו את הטלוויזיה המושלמת שכל פאנץ' צריך להיות בשנייה שלו ואני מוכרח להודות שעל אף שזה מלחיץ אני אוהב את האתגר וזה משמח. אנחנו בעצמנו לא כל כך יודעים מה יקרה אבל אני מניח שבהתחלה נהיה צמודים למה שמתוכנן ועם הזמן נשתחרר".
איך נערכים לזה פרקטית? מה אם אסי כהן מחקה שתי דמויות בהפרש של כמה דקות, עם כל האיפור והביגוד?
"הכל מתואם ומתוזמן והליין-אפ מסודר בצורה כזו שלכל אחד יהיה את הזמן שלו. חוץ מזה, בגלל המהלך הזה הורדנו את חדר האיפור לקומה של האולפן".
עליך זה הכי פחות משפיע, מכיוון שאתה תמיד באותה פוזיציה.
"דווקא יש כמה חידושים כמו החדשות בהרחבה שיוגשו העונה קצת אחרת. זה מסוג הדברים שלא קל לעשות אותם בפעם הראשונה בשידור חי אבל אני מקווה שיהיה בסדר".
טרדה נוספת שנישאת על כתפיהם של אנשי "ארץ נהדרת" היא הכניסה למשבצת של "האח הגדול", שזכה לנתוני רייטינג גבוהים במיוחד, והמלחמה, שלובתה בעיקר
מאחורי הקלעים, עם תוכנית הסאטירה הפוליטית של רשת "שבוע סוף".
"אני לא מאמין שנגיע למספרים של'האח הגדול'", מסביר קיציס. "אבל אנחנו כבר עונה שישית, ואנחנו יודעים כמה אוהבים אותנו, ולכן אנחנו שלווים. תמיד אכפת לנו מהרייטינג ואם יצפו מעט אנשים נתבאס אבל זה לא עיקר העניין".
יש כבר דמות של שפרה או יוסי?
"נכון לעכשיו לא, כי עשו את זה כבר, ועשו את זה טוב. חוץ מזה שעוד מעט כבר נהיה יותר מרוכזים ב'הישרדות'". אתה שמח שאתם לא משדרים מול הישרדות? "כן, נראה לי סתם מיותר לשני הצדדים. היינו לוקחים להם כמה נקודות והם לנו אז יותר טוב בשיטת הפרד ומשול".
אתם חוזרים בגלל הבחירות, זה אומר שעיקר התוכנית תתמקד בבחירות?
"למרות שאנחנו עושים עונה מיוחדת של הבחירות כרגע זה נושא די משעמם. הלוואי שיפתיעו אותנו לטובה ויכניסו קצת עניין. אני קורא בזאת לכל הפוליטיקאים שיעשו דברים שיעניינו אותנו וייכנסו לתוכנית".
אז היום בערב זה קורה , הם חוזרים , ממש עוד מעט לשידור חי
מה אתם אומרים על העונה החדשה?
קרידט לNRG

ציטוט ההודעה